İstenen yerdeki dosya isimleri ve yolları nasıl Bulunur?
Tarih
06/08/2010 16:18
Konu Sahibi
erdem55
Yorumlar
7
Okunma
2201
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
erdem55
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
54
7
13/03/2009
3
Samsun
Ofis 2007
17/03/2017,23:09
Çözüldü 
Arkadaşlar Arşivim için küçük bi program hazırlamak istiyorum fakat nasıl başlayacağımı bilemedim.
Mesela d nin içindeki tüm dosyaları okutup bunarın yollarını databaseye kaydetmek istiyorum.
örnek verecek olursak
d:\film\a\ahmet\a.dat
data baseye bunu
databaseye bunu kaydederken
ana kategori bölümüne film in yolunu yani d:\film
alt kategori bölümüne d:\film\a
aalt kategori bölümüne d:\film\a\ahmet
acilis bölümüne d:\film\a\ahmet\a.dat olarak kaydettirmek istiyorum.

bilmiyorum anatabildim mi
Yani özetlersek yapmak istediğim hdd nin içinde olan tüm klasörleri treeview ile listelemek

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
film
     a
       ahmet
                çalıştırılacak dosya
     b
       barış
              çalıştırılacak dosya

umarım anlatabilmişimdir. Yardımlarınız için şimdiden tşk ederim.

erdem55, 12-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

emturker
- Murat -
Kullanici Avatari
Uzman
M....
1.250
30/10/2008
775
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
25/05/2017,17:28
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn.erdem55 Link Örneğini İnceleyiniz.

Film Arşivi Veri Tabanı
Application Engineer
Cevapla

erdem55
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
54
7
13/03/2009
3
Samsun
Ofis 2007
17/03/2017,23:09
Çözüldü 
Verdiğiniz linkteki programı inceledim fakat bu benim yapmak istediğim şeyden çok farklı bir çalışma benim istediğim
d:\ taratıcam olan tüm dosyaları Ana kategori adlı tabloma atıcam
film klasörünü taratıcam alt kategori tabloma atıcam ilişkilendirme kısmını elle yapıcam artık
filmin içindeki a-b-c-d gibi klasör isimlerinide aalt tabloma atıcam. bunuda elle ilişkilendirebilirim. Yada mümkünse bunlarıda oto ilişkilendirebiliriz.
Ama şuan ilk yapmak istediğim d:\içindekileri anakategoriye anakategoride olan film klasörünün içindekileride alt kategoriye atabilmek ve bunu oto yapabilmek. Yani filmleri güncelle dediğimde hdd yi kendi kontrol edip gerekli tablolara bilgileri aktarabilmek.
erdem55, 12-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.594
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:27
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Linkteki örneği değiştirerek istediğinizi yapabilirsiniz.

Dosya Arama Örneği (uzantısına göre)

örnek belinlediğiniz sürücüdeki dosyaları bulur, bulunan dosyanın yolunu tablonuza kaydedebilirsiniz.
Cevapla

derer
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
153
14/06/2010
0
Bolu
Ofis 2003
23/05/2012,15:33
Çözüldü 
teşekkürler
derer, 14-06-2010 tarihinden beri AccessTr.neT Ãœyesidir.
Cevapla

POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.859
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Bugün,13:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn erdem55,

Ekteki örneği incelermisiniz.

Formu tıkladığınızda formun Form_load altında D diskinizi okur ve okuduklarını Liste tablosuna yazar. Sanırım gerisiniz siz halledersiniz.

Tüm directory geçişleri altında "\" vardır.

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız...


Ek Dosyalar
.rar   vt30.rar (Dosya Boyutu: 11,97 KB / İndirme Sayısı: 33)
Please return your positive or negative ...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tekrar Eden Kayıtlarda Kritere Göre İstenen Kaydın Getirilmesi. direnist 9 286 24/04/2017, 14:04 atoz112
  Dosya Kontrolü turalsitkituralvolkan 2 106 19/04/2017, 09:30 turalsitkituralvolkan
  Accesste Seçilen Resim Sabit-Diğer Resimler Random Nasıl Yapılır? mehami 6 317 17/04/2017, 13:02 mehami
  Access Runtime Error 2220 Çözümü Nasıl Olmalı? mehami 2 117 15/04/2017, 14:57 mehami
  Access Formda Rastgele (random) Resimlerin Aynı Olmamasını Nasıl Sağlarız? mehami 5 234 15/04/2017, 09:25 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status