Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
08/06/2010 16:36
Konu Sahibi
mehcengiz
Yorumlar
4
Okunma
1486
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

mehcengiz

Aktif Üye
Aktif Üye
 44
29
06/03/2010
0
Aydın
Ofis 2007
19/02/2015,19:04
Çözüldü 
Tablomda bir tarih sutunum bir de dönem sütunum var. Tarih girdiğimde dönem sütununda 1. dönem, 2. dönem, 3 dönem .... yazmasını istiyorum. Formlarda Switch() komutuyla ayrı bir metin kutusunda bunu sağlayabiliyorum. ancak tablolardaki dönem sutununa bu durumu nasıl aktara bilirim. Bu formülü nereye yazmalıyım? Veya siz ne önerebilirsiniz?
Teşekkür ederim


mehcengiz, 06-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir

Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 40
10.964
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Dün,19:05
Çözüldü 
Örnek uygulamanızdaki ilgili tablo ve formu lütfen ekleyiniz. Yazdıklarınızla bizim yapıp eklediğimiz tamamen farklı olabilir. Sorunuzu örnek uygulamanız üzerinden cevaplayalım.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

mehcengiz

Aktif Üye
Aktif Üye
 44
29
06/03/2010
0
Aydın
Ofis 2007
19/02/2015,19:04
Çözüldü 
Hocam; İstediğiniz Dosyayı ekledim. "Kayıt Tarihi"ndeki tarihe göre "Çalıştığı Dönem" kısmına otomatik olarak öğretim yılını yazsın istiyorum. Daha öncede belirttiğim gibi IF() veya SWITCH() ile bunu sağlayabiliyorum ama bu formülü nereye yazacağımı bilmiyorum. Tüm bunların dışında bir başka öneriniz olursa oda olabilir. İlginize teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   Veritabanı1.rar(Dosya Boyutu: 14,33 KB / İndirme Sayısı: 1)
mehcengiz, 06-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir

Kullanici Avatari

POWER

Uzman
Uzman
UF.... ÖZ....
 54
1.871
02/04/2010
İzmir
Bilgisayar Mühendisi
Ofis 2003
20/07/2018,17:53
Çözüldü 
Sn mehcengiz,

Ekteki örneği incelermisiniz.

Yapılan,
1. Çalıştığı dönem "Kayıt tarihi" alanınızdan oluşturulduğu için Tabloya koymanıza gerek yok ben tablodan bu alanı sildim.
2.Bu tür hesaplamaları nerede yapacağınızı bilmediğinizi yazmışsınız.Gönderdiğim formu
a.Tasarım görünümünde açın
b.Sağ klik yapıp özelliklere girin
c.En üstte kayıt kaynağına girin nasıl yapıldığını göreceksiniz.
Dönemdeki kıstasınızı çözemediğim için yılda bıraktım.Sanırım bu bilgiler ışığı altında geri kalanını halledersiniz.

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız.


Ek Dosyalar
.rar   Veritabanı1.rar(Dosya Boyutu: 18,13 KB / İndirme Sayısı: 17)
Please return your positive or negative ...

Kullanici Avatari

mehcengiz

Aktif Üye
Aktif Üye
 44
29
06/03/2010
0
Aydın
Ofis 2007
19/02/2015,19:04
Çözüldü 
Teşekkür edrim


mehcengiz, 06-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Raporda Metin Kutusuna Parametre Değeri Uyarısı nakres64 9 316 01/05/2018, 17:55
Son Yorum: A.Kadir.
Çözüldü Sorguda Hesaplanan Değeri Kullanma delichon 1 118 23/04/2018, 17:37
Son Yorum: ozanakkaya
  Alan Değeri Boş (null) İse Sorgulasın sadikcoskun 7 232 01/01/2018, 23:13
Son Yorum: iscinar
Çözüldü Otomatik Ay-yıl Değeri Hk. serkan1985 7 277 27/11/2017, 21:28
Son Yorum: Faik Yalçın
Çözüldü Açılan kutu tercihine göre sorgu değeri getirmek ZAFERS 11 9.558 27/10/2017, 11:38
Son Yorum: ouzanturk

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.