istatistik alma
Tarih
25/01/2010 01:16
Konu Sahibi
furkan
Yorumlar
6
Okunma
2014
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



furkan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
118
28/03/2009
5
Ankara
Ofis 2003
29/05/2016,15:35
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Arkadaşlar herkese kolay gelsin,
çalışmama "İSTATİSTİK" adında bir form ekledim, bu form üzerine "YILI", "DURUMU", "BÜROSU" diye üç adet açılır kutu ve 81 ilin adının bulunduğu metin kutusu ekledim,

Yapmak istediğim şey,

DURUMU-- illere göre tamamının dağılımı,
DURUMU--YIL--illere göre dağılımı,
DURUMU--YIL--BÜROSU--illere göre dağılımı,
3 ayrı şekilde
(yani, açılır kutulardaki seçime göre illerin karşılığını vermesi (örneğin: "2009" yılında "A Bürosu" nun "Bitti" olarak işaretlenen illere göre dağılımını sayarak yazmasını istiyorum, Adana 11, Ankara 8, İstanbul 5 gibi))

İlgili arkadaşlara şimdiden teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   DENEME.rar (Dosya Boyutu: 54,38 KB / İndirme Sayısı: 27)
furkan, 28-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
13/02/2017,02:22
Çözüldü 
Sayın Furkan, bunu bu şekilde yapma şansınız yok. (En azından ben bilmiyorum) Bir alt form üzerinde yer alacak olan il isimlerini ancak bu şekilde filtreleyebilirsiniz. Bu ana forma bağlı, bir yerlerden ilişkilendirilmiş alt formunuz olacak. Bu alt formun değerleri bir sorgudan gelecek ve o sorguya da "like" komutuyla bazı ölçütler gireceksiniz. Siz önce çalışmanızı alt form-üst form biçimine getirin gerisini hallederiz..
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
mehmet hocamın söyledikleri çok doğru. birde il listesini liste kutusu olarak yap.bu şekilde sadece iller bile ekranı doldurmaya yetiyor.
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

mustafa_atr
CafeINTeaCam
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A....
393
15/12/2009
38
Ankara
-
31/07/2016,10:33
Çözüldü 
Tüm verileri liste kutusuna çekip istediğiniz kriterlere göre filtreleme yapın, ardından listede gösterilen kayıt sayısını ekrana yazmak için forma bir metin kutusu ekleyin
formun açılış olayına
Me.Metin2.Value = Me.Liste0.ListCount
yazmanız yeterli olur ancak bu yöntemde her ili ayrı ayrı görüntüleyebilirsiniz
Cevapla

Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
örneği ekledim abi.
kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.rar   ORNEK.rar (Dosya Boyutu: 77,8 KB / İndirme Sayısı: 32)
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

furkan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
118
28/03/2009
5
Ankara
Ofis 2003
29/05/2016,15:35
Çözüldü 
sn Nurullah_Serdar

gerçekten çok mükemmel birşey olmuş,
ellerine sağlık
furkan, 28-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Excelden veri alma ates2014 26 656 Dün, 17:31 atoz112
  Formda Alt Form Sutun Toplamlarını alma haziran4 14 242 02/02/2017, 12:09 atoz112
Question Tedarikçilere göre toplam alma ve form üzerinde gösterme safakben 5 202 12/01/2017, 12:58 atoz112
  Tarihe göre rapor alma ve seçilen tarihi raporda gösterme ertans 6 323 30/12/2016, 16:45 ertans
  webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 439 10/12/2016, 00:08 mbo69221088


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya