Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
11/07/2009 20:45
Konu Sahibi
linux2ex
Yorumlar
19
Okunma
4780
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

linux2ex

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
128
30/01/2009
0
Eskişehir
Ofis 2003
04/11/2016,09:57
Çözüldü 
merhaba,
irsaliye düzenlemeye çalışırken takıldığım bir konu var yardımcı olursanız sevinirim. sorunum ; irsaliye üst kısmında örnek A nakliye yeri seçili ise aşağıda gelecek ürünlerin fiyatları farklı olsun, B nakliye yeri seçili ise aynı ürünlerin fiyatları farklı olsun. bir örnek varmıdır. yada nasıl çözebilirim.
şimdiden teşekkür ettim. yapmaya çalıştığım sistemi Excel tablosunda göstermek istedim ekte bu dosya var.


Ek Dosyalar
.rar   Desktop.rar (Dosya Boyutu: 14,13 KB / İndirme Sayısı: 18)
İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne
Cevapla

mzebek

Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
48
02/11/2008
Balıkesir
Ofis 2003
09/11/2013,12:16
Çözüldü 
iYİ aKŞAMLAR.
öNCE MANTIĞI TERS KURGUNUN bence
NASIL olabilir
ürünleri baz alarak şehirlere kaça gideceğini belirle.
elma ankara kaça gidecek armut kaça gidecek vs.
[sure] = Dlookup ("[kod].[cevapsuresi]", "[kod]", "[kod].[kod] = tickod.Text")
DLookup fonksiyonunu incelemeni tavsiye ediyorum.
kolay gelsin.


Cevapla

linux2ex

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
128
30/01/2009
0
Eskişehir
Ofis 2003
04/11/2016,09:57
Çözüldü 
merhaba, ilginize teşekkür ederim. Dlookup fonksiyonunu inceleyeceğim. ürün çeşidinin 5 adetle sınırlı olduğunu, şehirlerin ve ona görede fiyatların çok fazla olduğunu düşünürsek yine aynı sistemlemi gitmem doğru olur yoksa farklı bir yöntem mi kullanılmalı.


İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Şu şekilde yapabilirsin. Örneğinizi inceleyin. Bu arada tablo yapınızda bazı düzeltmeler yaptım.

Elbette Dlookup ile de yapabilirsiniz ama ben hazır açılan kutuları bulmuşken column() komutunu daha çok severim. Img-grin)

Sitemizde "dlookup" yazarak aratırsanız benim yolladığım örnekler var, onları inceleyebilirsiniz. Kolay Gelsin..


Ek Dosyalar
.rar   irsaliye_tesT_DEMİRAL.rar (Dosya Boyutu: 33,05 KB / İndirme Sayısı: 33)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

linux2ex

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
128
30/01/2009
0
Eskişehir
Ofis 2003
04/11/2016,09:57
Çözüldü 
herkese iyi günler, mehmetdemiral hocam sizin karar yapıları ile ilgili yazınızı okuyunca yapmaya çalıştığım işlemi if fonksiyonu ile yapabilirmiyim diye düşündüm. örnek olarak, URUNADI=SERAMIK ise fiyatı naklıyenoktası tablosundaki 3 nü kolondaki bilgiyi getir şeklinde olurmu. örnekte biraz uğraştım ama bi hata veriyor. çözemedim. yardımcı olursanız sevinirim.


İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne
Cevapla

linux2ex

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
128
30/01/2009
0
Eskişehir
Ofis 2003
04/11/2016,09:57
Çözüldü 
üstadlar konu hakkında yardımcı olurmusunuz


İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü form üzerinde filtre ve sorgu bazk 17 9.491 07/09/2017, 09:08 alperen2006
Çözüldü Formda İki Kritere Göre Filtre Uygulamak ertans 2 267 18/07/2017, 11:43 ertans
Çözüldü Fiyat Değişiminde Değişim tarihi Eklemek haziran4 2 240 18/02/2017, 13:01 haziran4
Çözüldü Birden Fazla Filtre Eklemek uiakouwr 11 825 02/02/2017, 11:13 uiakouwr
Çözüldü Fiyat Listesi Atamak 53rize 11 717 04/11/2016, 13:32 53rize

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.