Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili

İnternetten Webbrowser ile Veri Almak

Tarih
18/02/2011 23:00
Konu Sahibi
akd
Yorumlar
10
Okunma
3976
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
akd
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
273
04/11/2008
35
Gaziantep
Ofis 2003
07/05/2017,23:02
Çözüldü 
Merhaba sayın sledgeab,
olay çok güzel, bu kodların nasıl çalıştığını anlatabilrimisiniz,
örneyin, http://finans.mynet.com/cb/canliyayin.asp
bu linkteki tablo verilerini nasıl alırız,
balık tutmasını öğrenmek istiyorum. ;)
İyi geceler...
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.692
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Dün,05:10
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(18/02/2011, 23:00)akd Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba sayın sledgeab,
olay çok güzel, bu kodların nasıl çalıştığını anlatabilrimisiniz,
örneyin, http://finans.mynet.com/cb/canliyayin.asp
bu linkteki tablo verilerini nasıl alırız,
balık tutmasını öğrenmek istiyorum. ;)
İyi geceler...


Sn akd.

Sorunuz ile ilgili olarak baz alacağımız kod bu konudaki son örnek uygulamadaki kodlar. Yazmadığım kodlarda değişiklik yok.

Visual Basic Code
        Set MyTable = HTML_Tables(4)


bu kodda 4 olmasının sebebi, alacağımız verilerin web sayfasının sayfa kaynağındaki kodlamada 5. "< table....." şeklinde olan kod olması. ilk table 0, sonrakiler 1,2,3......

Visual Basic Code
      SATIRSAYISI = (X - 6) / 1


bu satır en son olarak değişecek, veri aktarıldıktan sonra en altta kalan satırda eksik veya fazlalık varsa bu koddan ayarlanacak.

Visual Basic Code
     ReDim Sorgu(6, SATIRSAYISI - 1)


kodda 6 olmasının sebebi, web sayfasından 7 sütun aldığımız için. 0,1,2,3,4,5,6 = 7 adet

Visual Basic Code
            A = X + 4


bu kodda sonradan değiştirilecek, SATIRSAYISI'nın tersine bu kod veri aktardıktan sonra satırların üst kısmını ayarlamamız için bu şekilde doğru veri aktardık diyelim. 1. satırda web sayfasına göre ilk satır "XBANK" olacak. eğer kodu x+5 yaparsak ilk satır "XBLSM" olur.

Visual Basic Code
       Sorgu(0, X) = MyTable.Rows(A).Cells(0).innerText


bu satırda değişiklik yapmaya gerek yok, bazı sayfalarda tasarıma göre 0 yerine 1,2 vs yazılabilir. Deneme-Yanılma. Ancak alınacak sütun sayısı kadar Sorgu çalıştırılmalı. Eğer 9 sütun aktarıyorsak Sorgu(8,x)=...... şeklinde ardışık satırlar eklenmeli.

Visual Basic Code
       rc![Sıra] = Sorgu(0, X)


burada da rc![Sıra] kodundaki Sıra, tablodaki Sıra alanı. ve sorgu(0, x.... olduğundan bu birinci sütun.

Dikkat edilcek önemli husus, koda hata satırı yazılmamalı, tüm işlem bittikten sonra hata satırı yazılmalı.




Cevapla

durkheim
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
320
13/09/2010
20
Belirtilmemiş
Ofis 2003
15/09/2013,13:39
Çözüldü 
Sayın sledgeab, bu güzel açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Benim gibi Access aracılığı ile webbrowserdan veri alıp gönderenlere çok yararlı olacak bir açıklama. +rep
Cevapla

akd
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
273
04/11/2008
35
Gaziantep
Ofis 2003
07/05/2017,23:02
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Teşekkürler sayın ozan,
bunları bir deneyim...
Cevapla

ondercesmeci
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
62
15/06/2010
Çorum
Ofis 2007
12/05/2016,17:32
Çözüldü 
Hocam bir dokunuşunuzla bütün problemi halletmişsiniz.
Ben web ile ilgili program yapmaya yaklaşık 3 ay önce başladım. size anlattığım gibi veri almayı başardım. ve bunun sitede yayınladığınız örnek ve bilgiler sayesinde yaptım. Accese bir dünya, Web ile birleşince çok daha karmaşıklaşıyor. yani hocam, sizi bu konuda çok yoracağız haberiniz olsun.
Sn. sledgeab ilginize ve bilginize tekrar teşekkür ediyorum.

Cevapla

akd
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
273
04/11/2008
35
Gaziantep
Ofis 2003
07/05/2017,23:02
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba sayın sledgeab,
dediklerinizi yaptım,
bir sorunum daha var ilgilenirseniz çok sevinirim.
formun üzerine IMKB 100 IMKB 50 IMKB 30 ..... Özelleştir
butonları ile siteyi raporlayıp onun bilgilerini nasıl yapabilirim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunarım...


Ek Dosyalar
.rar   webden veri al.rar (Dosya Boyutu: 49,56 KB / İndirme Sayısı: 60)
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Tarihe Göre Toplam Almak m_demir 11 169 20/06/2017, 22:41 m_demir
Çözüldü Tablo Değerini Belirli Sayılar Arasına Almak lanetdas 2 94 28/05/2017, 17:18 atoz112
Çözüldü Listede Ve Raporda Ara Toplamı Almak. m_demir 12 288 26/05/2017, 14:33 m_demir
Çözüldü Webbrowser Açılır Kutudan Veri Al ynlmz 5 222 01/03/2017, 17:29 idrisy
Çözüldü Web Den Satır Sayısı Belli Olmayan Tablodan Veri Almak stringeer 2 166 28/02/2017, 08:18 stringeer


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status