Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
12/01/2010 12:56
Konu Sahibi
qhuan
Yorumlar
8
Okunma
3248
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

qhuan

Aktif Üye
Aktif Üye
 36
48
11/08/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
26/02/2011,12:58
Çözüldü 
Arkadaşlar merhaba,

Hazırladığım programda; bir tabloda yer alan "C:\1\Tml\Access1.exe" alanından, datanın son kısmı olan "access.exe"yi nasıl alırım diye araştırma yaparken "InStrRev" komutu ile karşılaştım.

Bu konutum kullanımı ile ilgili internette bulduğum örnek şu şekilde;


y = Left$(Text0, InStrRev(Text0, "\") - 1)
bu hali ile, yukardaki datadan sadece ""C:\1\Tml" kısmını alıyor. Yani benim istediğimin tam tersini... Left'i right yapmama ve birkaç farklı kombinasyon denememe rağmen bi sonuç alamadım...

Üstatlar da yardımcı olursa, hem benim sorunum çözülmüş olur, hem de diğer arkadaşlar bu komutun kullanımını öğrenmiş olur.


Şimdiden Teşekkürler.
Saygılarımla,


qhuan, 11-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
Dün,11:58
Çözüldü 
Bir buton ve metin kutusu olsun. Metin kutusunun adı Metin1 olsun. Bu şartlara göre kodunuz şu şekilde olacaktır:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
toplam_karakter = Len(Metin1)

istemedigim_yer_uzunlugu = Len(Left$(Metin1, InStrRev(Metin1, "\") - 1)) + 1

alacagim_yer = toplam_karakter - istemedigim_yer_uzunlugu
mesaj = Right$(Metin1, alacagim_yer)
MsgBox mesaj


bu kodu butonun tıklanma olayına yazın.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

qhuan

Aktif Üye
Aktif Üye
 36
48
11/08/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
26/02/2011,12:58
Çözüldü 
Teşekkürler Sn.Alpeki99...
Ama benim söylemek istediğim "len" fonksiyonu değil, tüm metinin son "\"'den kısmı. yani, "accees1" kısmı.....


qhuan, 11-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
Dün,11:58
Çözüldü 
Örnek dosyada bu kodları dediğim gibi yapıp denediniz mi? Yoksa sadece kodlara bakıptamı cevap yazdınız?


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

qhuan

Aktif Üye
Aktif Üye
 36
48
11/08/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
26/02/2011,12:58
Çözüldü 
Denedim, metin2 olarak yazdırdığım yer "10" olarak ifade getirdi....


Saygılarımla,


qhuan, 11-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
Dün,11:58
Çözüldü 
Ben buradaki kodu zaten test edip eklemiştim. Bendeki örnek dosya bu ve çalışıyor. Bir yerde yanlış olmalı.
Toplam 4 adet Metin1 vardı birini gözden kaçırmış olmalısınız.


Ek Dosyalar
.rar   ornek_dosya.rar(Dosya Boyutu: 11,49 KB / İndirme Sayısı: 19)
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sorguda Ölçüt Kullanımı fascioğlu 6 196 07/05/2018, 17:38
Son Yorum: fascioğlu
Çözüldü Sorguda Case Kullanımı Ertugrul1992 4 161 03/04/2018, 11:20
Son Yorum: Ertugrul1992
  iif ve Like Birlikte Kullanımı serbay33 4 182 02/01/2018, 23:37
Son Yorum: serbay33
Çözüldü Sql Cast İfadesinin Access Sorguda Kullanımı metbal 4 245 02/12/2017, 23:07
Son Yorum: metbal
Çözüldü Webbrowser Da İf Kullanımı stringeer 2 203 20/11/2017, 08:10
Son Yorum: stringeer

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.