InStrRev Komutunun Kullanımı
Tarih
12/01/2010 12:56
Konu Sahibi
qhuan
Yorumlar
8
Okunma
2711
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
qhuan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
48
11/08/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
26/02/2011,12:58
Çözüldü 
Arkadaşlar merhaba,

Hazırladığım programda; bir tabloda yer alan "C:\1\Tml\Access1.exe" alanından, datanın son kısmı olan "access.exe"yi nasıl alırım diye araştırma yaparken "InStrRev" komutu ile karşılaştım.

Bu konutum kullanımı ile ilgili internette bulduğum örnek şu şekilde;


y = Left$(Text0, InStrRev(Text0, "\") - 1)
bu hali ile, yukardaki datadan sadece ""C:\1\Tml" kısmını alıyor. Yani benim istediğimin tam tersini... Left'i right yapmama ve birkaç farklı kombinasyon denememe rağmen bi sonuç alamadım...

Üstatlar da yardımcı olursa, hem benim sorunum çözülmüş olur, hem de diğer arkadaşlar bu komutun kullanımını öğrenmiş olur.


Şimdiden Teşekkürler.
Saygılarımla,
qhuan, 11-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.061
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
21/05/2017,22:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Bir buton ve metin kutusu olsun. Metin kutusunun adı Metin1 olsun. Bu şartlara göre kodunuz şu şekilde olacaktır:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
toplam_karakter = Len(Metin1)

istemedigim_yer_uzunlugu = Len(Left$(Metin1, InStrRev(Metin1, "\") - 1)) + 1

alacagim_yer = toplam_karakter - istemedigim_yer_uzunlugu
mesaj = Right$(Metin1, alacagim_yer)
MsgBox mesaj


bu kodu butonun tıklanma olayına yazın.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

qhuan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
48
11/08/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
26/02/2011,12:58
Çözüldü 
Teşekkürler Sn.Alpeki99...
Ama benim söylemek istediğim "len" fonksiyonu değil, tüm metinin son "\"'den kısmı. yani, "accees1" kısmı.....
qhuan, 11-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.061
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
21/05/2017,22:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Örnek dosyada bu kodları dediğim gibi yapıp denediniz mi? Yoksa sadece kodlara bakıptamı cevap yazdınız?
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

qhuan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
48
11/08/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
26/02/2011,12:58
Çözüldü 
Denedim, metin2 olarak yazdırdığım yer "10" olarak ifade getirdi....


Saygılarımla,
qhuan, 11-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.061
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
21/05/2017,22:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Ben buradaki kodu zaten test edip eklemiştim. Bendeki örnek dosya bu ve çalışıyor. Bir yerde yanlış olmalı.
Toplam 4 adet Metin1 vardı birini gözden kaçırmış olmalısınız.


Ek Dosyalar
.rar   ornek_dosya.rar (Dosya Boyutu: 11,49 KB / İndirme Sayısı: 18)
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  4000 satırlık veri ve combobox kullanımı? pelitt 21 439 22/04/2017, 19:51 atoz112
  tek formda butonla 2 altform kullanımı U.ALTUN 7 207 25/03/2017, 15:22 U.ALTUN
  Msgbox Kullanımı hknct 2 75 13/03/2017, 21:56 hknct
  Buton ile rapor açarken kriterde like kullanımı nightashes 2 170 06/01/2017, 22:41 nightashes
  Access Aşırı CPU Kullanımı siyahca 17 724 02/12/2016, 17:11 siyahca


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status