Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
25/10/2018 22:04
Konu Sahibi
Oğuz Türkyılmaz
Yorumlar
6
Okunma
324
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 22/04/2019,21:10
Çözüldü 
iYİ AKŞAMLAR

INSERT INTO ile Formdan tabloya kayıt yapmaya çalışıyorum. Eksik işleç diye bir hata veriyor sebebi nedir. Yardımlarınız için teşekkürler.

[Resim: do.php?imgf=154049417045681.jpg]
[Resim: do.php?imgf=15404941706332.jpg]
Bu arada bu hataya rağmen tabloya kaydı atıyor. Kodda Türkçe karakter sorunuda yok.


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 480
 12.053
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:25
" & mtnadisoyadi & "

Bu kodun önüne ve sonuna tek tırnak ekle

'" & mtnadisoyadi & "' 

şeklinde olsun.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 22/04/2019,21:10
(25/10/2018 22:27)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: " & mtnadisoyadi & "

Bu kodun önüne ve sonuna tek tırnak ekle

'" & mtnadisoyadi & "' 

şeklinde 
[Resim: do.php?imgf=154049668154141.jpg]

[Resim: do.php?imgf=15404966816662.jpg]
iyi Akşamlar Ozan Bey. Bu şekilde hata verip yine kaydı yaptı.


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 480
 12.053
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:25
Ekleme sorusunu niye kullanıyorsunuz? Amaç nedir? Zaten formun kayıt kaynağı var ve kayıt kaynağındaki alanlar formdaki alanlar ile ilişkilendirilmiş. Ekleme sorgusu olmasa da tabloya kaydediyor.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 22/04/2019,21:10
(25/10/2018 23:10)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ekleme sorusunu niye kullanıyorsunuz? Amaç nedir? Zaten formun kayıt kaynağı var ve kayıt kaynağındaki alanlar formdaki alanlar ile ilişkilendirilmiş. Ekleme sorgusu olmasa da tabloya kaydediyor.

Deneme amaçlı yapıyorum. Şu an neyi nerde kullanabileceğimi öğrenmek adına. Bir soru sormak istiyorum bu konuda, bir formu tabloya bağlı oluşturunca Form otomatikman kayıt kaynağı alıyor. İlişkilendirime bu oluyor sanırım. Forumlarda formlarınızı ilişkilendirmeyin Vba kodalarıyla yazın deniyor.Bende bunun yolunu arıyorum. Formun otomatikman kayıt kaynağı alması ilişkilendirme olmuyormu. Bir formu tabloya ilişkilendirmeden bağlamanın yolu INSERT INTO metodu herhalde diye düşündüm. İlerde bana sorun çıkarmayacak form oluşturma ve formu tabloya bağlama yöntemi  nedir. Bunun cevabını net alabilirsem o yoldan gideceğim.  Teşekkürler


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



Allback

Uzman
41694
Er.... Er....
 35
 39
 316
 16/11/2011
27
 Kocaeli
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 08/05/2019,12:37
(26/10/2018 00:51)Oğuz Türkyılmaz Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(25/10/2018 23:10)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ekleme sorusunu niye kullanıyorsunuz? Amaç nedir? Zaten formun kayıt kaynağı var ve kayıt kaynağındaki alanlar formdaki alanlar ile ilişkilendirilmiş. Ekleme sorgusu olmasa da tabloya kaydediyor.

Deneme amaçlı yapıyorum. Şu an neyi nerde kullanabileceğimi öğrenmek adına. Bir soru sormak istiyorum bu konuda, bir formu tabloya bağlı oluşturunca Form otomatikman kayıt kaynağı alıyor. İlişkilendirime bu oluyor sanırım. Forumlarda formlarınızı ilişkilendirmeyin Vba kodalarıyla yazın deniyor.Bende bunun yolunu arıyorum. Formun otomatikman kayıt kaynağı alması ilişkilendirme olmuyormu. Bir formu tabloya ilişkilendirmeden bağlamanın yolu INSERT INTO metodu herhalde diye düşündüm. İlerde bana sorun çıkarmayacak form oluşturma ve formu tabloya bağlama yöntemi  nedir. Bunun cevabını net alabilirsem o yoldan gideceğim.  Teşekkürler

Merhaba,

Hata verdiği halde kayıt yapmasının nedeni, Ozan Bey'in de söylediği gibi metin kutularının tablo ile ilişkili olması (Kayıt kaynağına bağlı olması yani)

Kısaca özetlemek gerekirse, kayıt kaynağına bağlı metin kutuları kullanırsanız (ilişkili) metin kutusuna yazdığınız veriler direk tabloya eklenir. Ekleme yapmaktan vazgeçme gibi bir şansınız olmaz. Hatalı ekleme yaptığınız kayıtları tekrar tabloyu açıp silmeniz gerekir. 

Kayıt kaynağına bağlı olmadan çalışmanın farkı şudur. Metin kutularına girdiğiniz değerleri, bir ekleme komutu (Insert Into) yazmadan tablonuza ekleyemezsiniz. Biraz daha meşakkatli ama daha kullanışlı bir işlemdir.  

Ekte örneğinizin düzenlenmiş hali vardır.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sonuçsuz Sorguya Başvurma Ve #hata Sorunu olcay.akkaya 5 296 18/03/2019, 15:59
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Activex Denetimlerinde Hata estapan 1 108 03/03/2019, 16:59
Son Yorum: estapan
Çözüldü Program Açılışında Hata Veriyor Deniz DEMİRCİOĞLU 15 308 20/02/2019, 23:57
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Accesten Excele Aktarırken Hata mmert06 10 374 30/01/2019, 17:40
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Double Clik Olayında Hata Oğuz Türkyılmaz 5 283 28/01/2019, 17:00
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.