Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
25/10/2018 22:04
Konu Sahibi
Oğuz Türkyılmaz
Yorumlar
6
Okunma
198
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Oğuz Türkyılmaz

Altın Üye
Oğ.... Tü....
 50
 81
 425
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 Bugün,18:40
Çözüldü 
iYİ AKŞAMLAR

INSERT INTO ile Formdan tabloya kayıt yapmaya çalışıyorum. Eksik işleç diye bir hata veriyor sebebi nedir. Yardımlarınız için teşekkürler.

[Resim: do.php?imgf=154049417045681.jpg]
[Resim: do.php?imgf=15404941706332.jpg]
Bu arada bu hataya rağmen tabloya kaydı atıyor. Kodda Türkçe karakter sorunuda yok.


Tesekkur

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 477
 11.718
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:15
" & mtnadisoyadi & "

Bu kodun önüne ve sonuna tek tırnak ekle

'" & mtnadisoyadi & "' 

şeklinde olsun.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

Oğuz Türkyılmaz

Altın Üye
Oğ.... Tü....
 50
 81
 425
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 Bugün,18:40
(25/10/2018 22:27)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: " & mtnadisoyadi & "

Bu kodun önüne ve sonuna tek tırnak ekle

'" & mtnadisoyadi & "' 

şeklinde 
[Resim: do.php?imgf=154049668154141.jpg]

[Resim: do.php?imgf=15404966816662.jpg]
iyi Akşamlar Ozan Bey. Bu şekilde hata verip yine kaydı yaptı.


Tesekkur

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 477
 11.718
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:15
Ekleme sorusunu niye kullanıyorsunuz? Amaç nedir? Zaten formun kayıt kaynağı var ve kayıt kaynağındaki alanlar formdaki alanlar ile ilişkilendirilmiş. Ekleme sorgusu olmasa da tabloya kaydediyor.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

Oğuz Türkyılmaz

Altın Üye
Oğ.... Tü....
 50
 81
 425
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 Bugün,18:40
(25/10/2018 23:10)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ekleme sorusunu niye kullanıyorsunuz? Amaç nedir? Zaten formun kayıt kaynağı var ve kayıt kaynağındaki alanlar formdaki alanlar ile ilişkilendirilmiş. Ekleme sorgusu olmasa da tabloya kaydediyor.

Deneme amaçlı yapıyorum. Şu an neyi nerde kullanabileceğimi öğrenmek adına. Bir soru sormak istiyorum bu konuda, bir formu tabloya bağlı oluşturunca Form otomatikman kayıt kaynağı alıyor. İlişkilendirime bu oluyor sanırım. Forumlarda formlarınızı ilişkilendirmeyin Vba kodalarıyla yazın deniyor.Bende bunun yolunu arıyorum. Formun otomatikman kayıt kaynağı alması ilişkilendirme olmuyormu. Bir formu tabloya ilişkilendirmeden bağlamanın yolu INSERT INTO metodu herhalde diye düşündüm. İlerde bana sorun çıkarmayacak form oluşturma ve formu tabloya bağlama yöntemi  nedir. Bunun cevabını net alabilirsem o yoldan gideceğim.  Teşekkürler


Tesekkur

Kullanici Avatari

Allback

Uzman
Er.... Er....
 35
 39
 300
 16/11/2011
26
 Kocaeli
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 Bugün,17:25
(26/10/2018 00:51)Oğuz Türkyılmaz Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(25/10/2018 23:10)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ekleme sorusunu niye kullanıyorsunuz? Amaç nedir? Zaten formun kayıt kaynağı var ve kayıt kaynağındaki alanlar formdaki alanlar ile ilişkilendirilmiş. Ekleme sorgusu olmasa da tabloya kaydediyor.

Deneme amaçlı yapıyorum. Şu an neyi nerde kullanabileceğimi öğrenmek adına. Bir soru sormak istiyorum bu konuda, bir formu tabloya bağlı oluşturunca Form otomatikman kayıt kaynağı alıyor. İlişkilendirime bu oluyor sanırım. Forumlarda formlarınızı ilişkilendirmeyin Vba kodalarıyla yazın deniyor.Bende bunun yolunu arıyorum. Formun otomatikman kayıt kaynağı alması ilişkilendirme olmuyormu. Bir formu tabloya ilişkilendirmeden bağlamanın yolu INSERT INTO metodu herhalde diye düşündüm. İlerde bana sorun çıkarmayacak form oluşturma ve formu tabloya bağlama yöntemi  nedir. Bunun cevabını net alabilirsem o yoldan gideceğim.  Teşekkürler

Merhaba,

Hata verdiği halde kayıt yapmasının nedeni, Ozan Bey'in de söylediği gibi metin kutularının tablo ile ilişkili olması (Kayıt kaynağına bağlı olması yani)

Kısaca özetlemek gerekirse, kayıt kaynağına bağlı metin kutuları kullanırsanız (ilişkili) metin kutusuna yazdığınız veriler direk tabloya eklenir. Ekleme yapmaktan vazgeçme gibi bir şansınız olmaz. Hatalı ekleme yaptığınız kayıtları tekrar tabloyu açıp silmeniz gerekir. 

Kayıt kaynağına bağlı olmadan çalışmanın farkı şudur. Metin kutularına girdiğiniz değerleri, bir ekleme komutu (Insert Into) yazmadan tablonuza ekleyemezsiniz. Biraz daha meşakkatli ama daha kullanışlı bir işlemdir.  

Ekte örneğinizin düzenlenmiş hali vardır.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Altformaltraporda Ürün Tutarlarının Toplamının Metin Kutusunda Gösterilmesinde Hata Oğuz Türkyılmaz 14 338 07/01/2019, 23:28
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Şifre Giriş Formunda Hata Oğuz Türkyılmaz 6 202 24/12/2018, 12:43
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü MSXML2.DOMDocument kodunda User-defined type not defined hatası access acemisi 2 96 05/12/2018, 13:54
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Listede Doubleclick Yapıldığında Hata Oğuz Türkyılmaz 12 226 02/12/2018, 22:24
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü 1.formda Liste Çift Tıklandığında İlgili Alanın Kaydını 2.forma Çekmede Hata Oğuz Türkyılmaz 2 126 29/11/2018, 16:47
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.