ilk 5 kaydı getirme
Tarih
31/05/2013 17:07
Konu Sahibi
gulendam
Yorumlar
5
Okunma
1140
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Çözüldü 
kolay gelsin.
ekteki dosyadaki liste tablosundan her PARSEL_ID den herhangi 5 adet müşteriyi getiren bir sorgu oluşturmak istiyorum. yani PARSEL_ID 1 olan değerde olan 5 tane müşteri, PARSEL_ID 2 olan danda 5 tane şeklinde. bu şekilde yaklaşık 700000 kayıttan sadece 1000 adet lazım gibi düşünün. ama her parselden 5 er adet lazım. forumda aradım ama cevabını bulamadım.

şimdiden teşekkürler.


Ek Dosyalar
.zip   rapor.zip (Dosya Boyutu: 21,49 KB / İndirme Sayısı: 4)
Cevapla

direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
335
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Dün,22:18
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba;

SQL Code
SELECT TOP 5 *
FROM liste
WHERE (((liste.PARSEL_ID)="10"))

sorgusunu deneyiniz...

Cevapla

Çözüldü 
bu sorguda sade 10 nolu parseldeki müşterileri getiriyor. ben her parselin 5 adedini getirmesini istiyorum.
Cevapla

POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.859
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Bugün,00:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Form1 i çalıştırınız. Liste5 olarak her parselden 5 müşteri olan bir tablo oluşturacaktır...

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız...


Ek Dosyalar
.rar   Rapor.rar (Dosya Boyutu: 38,84 KB / İndirme Sayısı: 8)
Please return your positive or negative ...
Cevapla

fatih karagöl
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
167
05/10/2010
88
Edirne
-
15/12/2015,17:38
Çözüldü 
Power üstadım zaten getirmiş çözümü.
Naçizane bir alternatifte benden olsun.
Ancak çok yüklü veri tabanları için revize edilmesi lazım.
Örneğiniz az sayıda kayıt içerdiğinden hız sorunu yaşanmıyor


Ek Dosyalar
.rar   raporFatih.rar (Dosya Boyutu: 57,96 KB / İndirme Sayısı: 10)
Hayatta listbox kullanmam..
Cevapla

Çözüldü 
Sponsor Reklam
yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. power arkadaşımızınki biraz daha kullanışlı. veri miktarı 700000 satır olduğundan dolayı bu tür raporlar için fatih karagöl arkadaşımızınki kendisininde belirttiği gibi çok yavaş olur.
Teşekkürler.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Alt Form Kaydı Çoğalt sadikkavakli 13 193 23/04/2017, 12:08 sadikkavakli
  Açılan Kutudan Seçilene Göre Veri Getirme Allback 2 77 19/04/2017, 16:33 Allback
  Cari Kartına Hareketlerini Getirme U.ALTUN 14 404 28/03/2017, 19:59 atoz112
  Sonuca göre değer getirme Brock936 3 133 19/03/2017, 03:10 ozanakkaya
  Tablodaki Veriyi Listbox'tan Seçimle Forma Getirme husem 11 263 07/03/2017, 22:53 husem


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status