İlişkilendirme ve Form Açma
Tarih
03/05/2009 15:11
Konu Sahibi
ceyhanatl
Yorumlar
7
Okunma
2698
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
ceyhanatl
Üye
Kullanici Avatari
Üye
14
1
05/03/2009
0
Adana
Ofis 2003
03/05/2009,19:43
Çözüldü 
resim

resim

arkadaşlar üst tarafta yer alan öğrenciler formundaki veli bilgilerine tıklayınca 2009 numaralı velinin açılmasını istiyorum... Fakat ben örneğin 23 numarlı öğrenciye bakarken veli bilgisine tıklayınca veli formundaki ilk kayıt çıkıyor hep :S acaba ilişkiyi nasıl yapacağız arkadaşlar.
Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Form Açma butonu eklerken Görüntülenecek Veriyi bul seçeneğini işaretlerseniz
Size bir ilişkilendirme penceresi açılacaktır.Oradan iki formda da yer alan Numara alanlarını ilişkilendirirseniz istediğiniz olacaktır.
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

ceyhanatl
Üye
Kullanici Avatari
Üye
14
1
05/03/2009
0
Adana
Ofis 2003
03/05/2009,19:43
Çözüldü 
Teşekür ederim üstadım Img-grin Çok işime yarayacak...
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.901
29/10/2008
916
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Sponsor Reklam

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Dim stDocName As String
    Dim stLinkCriteria As String

    stDocName = "KULLANICITANIMLA" 
'burda açılmasını istediğin formun adını yaz
    
    stLinkCriteria = "[ID]=" & Me![ID] 
'burda ıd'leri kendine çevir
    DoCmd.OpenForm stDocName, , , stLinkCriteria


Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.756
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
17/05/2017,16:25
Çözüldü 
Evet o şekilde de olabilir. İkisi de aynı sonucu verir. Bu arada iki formda da ortak kriter olması lazım.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

ceyhanatl
Üye
Kullanici Avatari
Üye
14
1
05/03/2009
0
Adana
Ofis 2003
03/05/2009,19:43
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Mehmet Demiral, C*E*L*O*Y*C*E teşekür ederim... Oldu... fakat şöyle bişey var ilişkilendirme bir-çok oldu. fakat her öğrencinin bir veli ve kimlik bilgisi olacağı için bire bir olması lazım... bunu nasıl yapabiliriz...

İlişkilendirme yaparken direk kendisi bir-çok oluyor?
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tabloda Kayıt Yoksa Formu Açma barcins 3 94 16/05/2017, 11:20 barcins
Brick İç İçe Bağlantılı Açılan Kutu Denetimlerini İlişkilendirme (İl Ve İlçe Benzeri) mustafakucuknazli 19 422 05/04/2017, 12:38 atoz112
  İlişkilendirme Hk. serkan1985 5 247 29/01/2017, 00:31 serkan1985
  İl / İlçe benzeri Açılan Kutuları birbiri ile ilişkilendirme Nasimi Isgandarov 6 368 17/01/2017, 11:19 atoz112
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 19 4.088 05/01/2017, 00:20 donepezil


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status