Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
16/12/2010 00:30
Konu Sahibi
mhincal
Yorumlar
8
Okunma
3497
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

mhincal

Birgün Herkes Pardus Kullanacak!
Kullanici Avatari
Üye
30
9
15/04/2009
0
Muğla
Ofis 2010
18/10/2011,23:46
Çözüldü 
Bu örnekteki form üzerinde bulunan seçim alanlarını bir tabloya bağladığımızda İL kaydı ID yani rakam olarak yapılmaktadır. Bunu ilin adı olarak nasıl düzenleyebiliriz.


mhincal, 15-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.090
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
31/08/2017,19:08
Çözüldü 
Tabloda zaten il adı mevcut. İl ismine bağlı olarak ilçeleri göstereyim diyorsanız mantık aynı fark yok. Sorunuzu tam olarak anlatırsanız daha geniş şekilde yardımcı olmaya çalışırız.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

mhincal

Birgün Herkes Pardus Kullanacak!
Kullanici Avatari
Üye
30
9
15/04/2009
0
Muğla
Ofis 2010
18/10/2011,23:46
Çözüldü 
örneği düzenleyebilirmisinz anlayamadım ben yapamadım?
FORM GÖRÜNÜMÜ
resim

TABLOYA YAPILAN KAYIT DURUMU
resim

İL SÜTUNUNDA 9 DEĞİL AYDIN YAZMASI LAZIM


mhincal, 15-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.796
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
sn mhincal, lütfen sorularınız için yeni konu açınız.

6-) Sorununuz ile ilgili konu açtıysanız lütfen aynı soru ile ilgili tekrar konu açmayınız. Ayrıca, açtığınız konudaki sorun çözümlenmişse aynı konuya konu başlığındaki soru ile ilgisi olmayan farklı soru yazmayınız, başka bir üyenin soru içerikli konusuna soru yazmayınız. Sorunuz için yeni konu açınız.


Ekteki örneği inceleyiniz.



Ek Dosyalar
.rar   il_ilçe.rar (Dosya Boyutu: 33,72 KB / İndirme Sayısı: 119)
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Dün,23:03
Çözüldü 
Veritabanı programcılığının esaslarından biri tabloya mümkün olan en az veriyi kaydetmek ve şişmemesini sağlamaktır. Sizin örnek aldığınız arkadaş doğrusunu yapıp -Gerçi ilçe adını yazmasına bakarak hatasız değil diyebilirim ama yine de iyi yolda- il adlarını bir tabloya toplayıp ilçe adlarını da başka bir tabloya kaydedip seçilen işlemleri de ayrı bir tabloya sayısal değer olarak kaydetmeye çalışmış. Bunu örneklersek, mesela Samsun için SAMSUN şeklinde 6 karakterlik veri kaydetmek yerine 55 şeklinde 2 karakterlik veri kaydedersiniz. Bu 2-3 kayıt için çok önemli değildir ama 100.000 kayıtta 100.00X6= 600.000 karakter yapar. Oysa 2 ile çarpınca 200.000 olacaktır. Bu da daha iyi bir veri depolama mantığı demektir. Bu işi ilçeleri de katarak yapıncaImg-grin))

Nasıl olacak bu iş? Şöyle: 3 tablo yapılacak, il, ilçe ve işlem tablosu. İller il tablosuna plaka nolarıyla kaydedilecek. İlçe tablosundaki il alanı da il tablosundaki plaka alanı da sayısal olacak. İlçe tablosunda da ilplaka_ ilçeno ve ilçeadı alanları olacak. İl plakası yazılınca(tabii bunu bir form üzerinden girince il plakası yerine il adını göreceksiniz) ilçeler de altına kaydedilecek. Böylece yapılan bir işlemde bu referans noları işlem tablosuna kaydedilecek. Yani il SAMSUN yerine 55, ilçe ÇARŞAMBA yerine -atıyorum- 09 olacak. Tablodaki alanları bir formda, raporda veya sorguda kullanırken, hazırlanan çalışma ilçe no ve il plaka yerine isimleri getirecek şekilde ilişkili olacak.

Sizin tablonuzda neden 9 yazdığı sanırım anlaşıldı.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

mhincal

Birgün Herkes Pardus Kullanacak!
Kullanici Avatari
Üye
30
9
15/04/2009
0
Muğla
Ofis 2010
18/10/2011,23:46
Çözüldü 
Evet üstad anlaşıldı bu mantıkla rakam kaydı daha mantıklı doğru söylüyorsunuz. Fakat benim veritabanı en fazla aynı zamanda 20-30 kişi kaydı olan küçük bir veritabanı bunun için ayrı ayrı sorgulara vs. gerek duymamıştım. Yinede çok teşekkür ederim zaman ayırıp cevap verdiğiniz için...


mhincal, 15-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Cari baş harfine göre firma kodu oluşturma hakkında Gokcen Akan 25 950 14/07/2017, 08:32 Gokcen Akan
Çözüldü Verileri Taşıma Hakkında. serkan1985 4 296 02/06/2017, 20:51 serkan1985
Çözüldü İlişkilendirme Hakkında Cerencam 2 283 28/05/2017, 17:12 atoz112
Çözüldü Seçime göre alt seçim listeleme (İl / İlçe benzeri) mharman 10 734 26/05/2017, 14:21 atoz112
Çözüldü Data Type Mismatch Hatası Hakkında alperalper00 8 7.385 20/05/2017, 20:17 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.