Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
16/12/2010 00:30
Konu Sahibi
mhincal
Yorumlar
8
Okunma
3736
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

mhincal

Birgün Herkes Pardus Kullanacak!
Üye
 30
 9
 15/04/2009
0
 Muğla
 
 Ofis 2010
 01/05/2018,17:52
Çözüldü 
Bu örnekteki form üzerinde bulunan seçim alanlarını bir tabloya bağladığımızda İL kaydı ID yani rakam olarak yapılmaktadır. Bunu ilin adı olarak nasıl düzenleyebiliriz.


mhincal, 15-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
 6.120
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 30/08/2018,18:18
Çözüldü 
Tabloda zaten il adı mevcut. İl ismine bağlı olarak ilçeleri göstereyim diyorsanız mantık aynı fark yok. Sorunuzu tam olarak anlatırsanız daha geniş şekilde yardımcı olmaya çalışırız.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

mhincal

Birgün Herkes Pardus Kullanacak!
Üye
 30
 9
 15/04/2009
0
 Muğla
 
 Ofis 2010
 01/05/2018,17:52
Çözüldü 
örneği düzenleyebilirmisinz anlayamadım ben yapamadım?
FORM GÖRÜNÜMÜ
resim

TABLOYA YAPILAN KAYIT DURUMU
resim

İL SÜTUNUNDA 9 DEĞİL AYDIN YAZMASI LAZIM


mhincal, 15-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 41
 11.274
 464
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,22:40
Çözüldü 
sn mhincal, lütfen sorularınız için yeni konu açınız.

6-) Sorununuz ile ilgili konu açtıysanız lütfen aynı soru ile ilgili tekrar konu açmayınız. Ayrıca, açtığınız konudaki sorun çözümlenmişse aynı konuya konu başlığındaki soru ile ilgisi olmayan farklı soru yazmayınız, başka bir üyenin soru içerikli konusuna soru yazmayınız. Sorunuz için yeni konu açınız.


Ekteki örneği inceleyiniz.



Ek Dosyalar
.rar   il_ilçe.rar(Dosya Boyutu: 33,72 KB / İndirme Sayısı: 121)
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
 4.890
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 23/09/2018,22:15
Çözüldü 
Veritabanı programcılığının esaslarından biri tabloya mümkün olan en az veriyi kaydetmek ve şişmemesini sağlamaktır. Sizin örnek aldığınız arkadaş doğrusunu yapıp -Gerçi ilçe adını yazmasına bakarak hatasız değil diyebilirim ama yine de iyi yolda- il adlarını bir tabloya toplayıp ilçe adlarını da başka bir tabloya kaydedip seçilen işlemleri de ayrı bir tabloya sayısal değer olarak kaydetmeye çalışmış. Bunu örneklersek, mesela Samsun için SAMSUN şeklinde 6 karakterlik veri kaydetmek yerine 55 şeklinde 2 karakterlik veri kaydedersiniz. Bu 2-3 kayıt için çok önemli değildir ama 100.000 kayıtta 100.00X6= 600.000 karakter yapar. Oysa 2 ile çarpınca 200.000 olacaktır. Bu da daha iyi bir veri depolama mantığı demektir. Bu işi ilçeleri de katarak yapıncaImg-grin))

Nasıl olacak bu iş? Şöyle: 3 tablo yapılacak, il, ilçe ve işlem tablosu. İller il tablosuna plaka nolarıyla kaydedilecek. İlçe tablosundaki il alanı da il tablosundaki plaka alanı da sayısal olacak. İlçe tablosunda da ilplaka_ ilçeno ve ilçeadı alanları olacak. İl plakası yazılınca(tabii bunu bir form üzerinden girince il plakası yerine il adını göreceksiniz) ilçeler de altına kaydedilecek. Böylece yapılan bir işlemde bu referans noları işlem tablosuna kaydedilecek. Yani il SAMSUN yerine 55, ilçe ÇARŞAMBA yerine -atıyorum- 09 olacak. Tablodaki alanları bir formda, raporda veya sorguda kullanırken, hazırlanan çalışma ilçe no ve il plaka yerine isimleri getirecek şekilde ilişkili olacak.

Sizin tablonuzda neden 9 yazdığı sanırım anlaşıldı.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

mhincal

Birgün Herkes Pardus Kullanacak!
Üye
 30
 9
 15/04/2009
0
 Muğla
 
 Ofis 2010
 01/05/2018,17:52
Çözüldü 
Evet üstad anlaşıldı bu mantıkla rakam kaydı daha mantıklı doğru söylüyorsunuz. Fakat benim veritabanı en fazla aynı zamanda 20-30 kişi kaydı olan küçük bir veritabanı bunun için ayrı ayrı sorgulara vs. gerek duymamıştım. Yinede çok teşekkür ederim zaman ayırıp cevap verdiğiniz için...


mhincal, 15-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sıralanan Veriler Hakkında notrino 2 46 19/09/2018, 11:42
Son Yorum: notrino
Çözüldü Ole Nesnesi Hakkında notrino 2 61 17/09/2018, 11:09
Son Yorum: notrino
Çözüldü Sayı Sınırlama Hakkında notrino 2 83 06/09/2018, 12:28
Son Yorum: notrino
Çözüldü Satınalma Takip Yazılımı Hakkında DJ_CrAzY43 8 383 06/09/2018, 11:11
Son Yorum: PROSAN
Çözüldü Mesaj Kutusu Hakkında notrino 8 226 01/09/2018, 11:46
Son Yorum: mehmetdemiral

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.