Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
04/11/2010 10:56
Konu Sahibi
sinan55
Yorumlar
4
Okunma
5787
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

sinan55

Aktif Üye
Aktif Üye
 41
 134
 41
 07/02/2009
0
 Samsun
 
 Ofis 2013 Tr. 64 Bit
 16/01/2015,09:40
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar
Benim yaptığım programda bir teklif formu hazırlıyorum ve teklif hazırlarken bilgileri tekrar yazmaktansa yazılan formdan çekmesini istiyorum. Fakat nasıl yapacağımı bir türlü çözemedim. Birde her harfe göre sayı üretebilirmiyim. zaten örnek üzerinde herşeyi yazdım fakat buradada açıklayayım. satınalma talep formunda yazılan sipariş formum var. Teklif hazırlarken sipariş formunun numarasını girdiğimde siparişleri tekrar yazmamak için bilgilerin form numarasına göre gelmesini istiyorum. aynı şekilde firmayı seçtiğimdede kişi ve telefon bilgilerinin o firmaya göre gelmesini istiyorum. Birde satınalma talep formumda yukarıda bulunan bölümler var. Kalıphane - depo - üretim - muhasebe gibi ben bunlardan hangisini seçersem teklif formumda da bu birimin başharfine göre numara oluştursun istiyorum. yani kalıphanyi seçtiğim de k-1 ....k-10 gibi daha sonra depo seçili olduğundada yine kalıphanenin numarasına bakmadan kendi hangi numarada kaldıysa oradan devam etmesini istiyorum. şimdiden hocalarıma ve ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.


Ek Dosyalar
.rar   VERİTABANI.rar(Dosya Boyutu: 470,72 KB / İndirme Sayısı: 103)

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
 6.120
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 30/08/2018,18:18
Çözüldü 
Sorularınızı tek tek sorarsanız, Form ve kontrollerin isimlerini vererek iyi ve kolayca anlatırsanız çözüm buluruz. Ben halihazırda bu tip birşey uyguluyorum zaten ama tam sorunuzu kavrayamadım ne yazıkki.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

sinan55

Aktif Üye
Aktif Üye
 41
 134
 41
 07/02/2009
0
 Samsun
 
 Ofis 2013 Tr. 64 Bit
 16/01/2015,09:40
Çözüldü 
Sayın alpeki99 hocam ilginize teşekkür ederim.
projemde 1 tane satınalma talep formu tablom var 1 tane de firma bilgilerinin bulunduğu firmalar adında bir tablom var. Benin yapmak istediğim teklif formu hazırlamak. Yapmak istediklerim ise şunlar
1. teklif formundaki firma adı kısmından firmayı seçtiğimde o firmaya ait kişi ve telefon bilgilerinin otomatik gelmesi.
2. aynı şekilde teklif formundaki satınalma talep no yazan yere satınalma talep numarasını girdiğimde o siparişe ait bilgilerin otomatik gelmesi yani teklif hazırlarken verilen siparişleri elle tek tek yazmaktansa satınalma talep formundan çağırmak.bu arada satınalma talep formunun diğer adı sipariş formudur.
3. satınalma talep formunu açarsanız eğer yukarıda siparişin hangi birime ait olduğunu belirlemek için kalıphane depo üretim muhasebe gibi birimlerin işaretleneceği onay kutuları var. teklif formunun üzerinde de teklif no var.ben istiyorum ki satınalma talep numarasında ben hangi birimi seçmişsem teklif numarasını o birime göre kendi oluştursun. yani kalıphaneyi seçmişsem K-1,K-2 gibi devam etsin fakat eğer farklı bir birim seçmişsemde misal depoyu D-1 olarak oluştursun yani her birim için farklı bir sayı tutsun ve başka bir teklif formu hazırlarkende kaldığı numaradan devam etsin yani kalıphane diyelim en son K-15 ise K-16 dan devam etsin her birim için ayrı numara oluştursun.
galiba biraz uzun oldu fakat 2 gün uğraştım bir türlü nasıl yapacağımı çözemedim yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.



Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 41
 11.274
 464
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,07:33
Çözüldü 
alpeki99'un "Sorularınızı tek tek sorarsanız" cümlesinden ne anladığınızı bilmiyorum ama bu şekilde soru sorarsanız hem cevap alma ihtimaliniz azalır, hemde Site Kurallarına aykırı konu açmış olursunuz, lütfen konu başlığınız ile ilgili soru sorunuz, konu başlığı ile ilgisi olmayan soruyu aynı konuya sormayınız.

mesajınızda belirttiğniz 1 ve 2. maddelerin düzeltilmiş hali ektedir.

frmTEKLIFISTEMEFORMU'nu incele ve

Visual Basic Code
Private Sub SATFNO_AfterUpdate()

kodunu tamamla. yani koda

Visual Basic Code
Me.MALZEMEADI2 = DLookup("MALZEMEADI2", "SATINALMATALEPFORMU", "[SATFID]=" & Me.TEKISFORMTALEPNO)


şeklinde eklemen gerekiyor. Bu kodları MALZEMEADI30'a kadar tamamla.

Mesajda belirttiğin 3.maddeden hiç birşey anlamadığım için cevap yazamadım.

1. ve 2. maddelerin çözümü bulunduysa lütfen belirt. 3. madde için yeni konu aç. Ve lütfen sadece hangi formda sorun varsa sadece o formu ve ilgili tabloveya sorguyu ekle,


Ek Dosyalar
.rar   VERİTABANI_sled.rar(Dosya Boyutu: 81,4 KB / İndirme Sayısı: 211)
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

sinan55

Aktif Üye
Aktif Üye
 41
 134
 41
 07/02/2009
0
 Samsun
 
 Ofis 2013 Tr. 64 Bit
 16/01/2015,09:40
Çözüldü 
Sayın sledgeap hocam yardımların için çok teşekkür ederim. 1. ve 2. sorun çözülmüştür. 3. sorun için ise yeni konu açtım.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Veri Çekme Sorunu Allback 5 150 09/09/2018, 12:46
Son Yorum: Allback
Çözüldü Mernisten Veri Çekme? ernac 4 184 31/08/2018, 15:17
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Alt Forma İlgili Kayda Ait Son Verileri Getirmek? ogzcntrk 2 119 25/08/2018, 11:21
Son Yorum: ogzcntrk
Çözüldü Sekmeyi Web 'den Forma Alma ielmacilar 2 231 13/08/2018, 16:14
Son Yorum: ielmacilar
Çözüldü Forma Fotoğraf Ekleme antoryum 8 357 09/08/2018, 09:43
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.