Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
07/10/2012 16:57
Konu Sahibi
uzunlarbilisim
Yorumlar
3
Okunma
1241
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

uzunlarbilisim

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
65
03/11/2008
0
Bursa
Ofis 2003
30/09/2017,18:45
Çözüldü 
selam, iki adet metin kutum var, ikisine de değer girildiği zaman arama butonuna bastığımda bana, hem birinci metindeki değeri, hemde ikinci metin kutusundaki değeri bulacak... kodları biraz karıştırdım ama beceremedim. benim uğraştığım butonun kodu şöye:
stLinkCriteria = "[klasör_nu] And [dosya_nu] = " & " '" & Me![klasör_nu] And Me![dosya_nu] & "'"
yani benim yanlış yazdığım kod böyle, doğrusunu nasıl yazabilirim üstadlar...

örnek çalışmayı da ekte gönderiyorum, ek içinde de derdimi anlatmaya çalıştım. şimdiden teşekkürler....

Ek Dosyalar
iki_koşullu_bul.rar


Komşunun Tavuğu sana Kaz Görünür, Aldanma..!
Cevapla

uzunlarbilisim

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
65
03/11/2008
0
Bursa
Ofis 2003
30/09/2017,18:45
Çözüldü 
şimdi şunu denedim;

stLinkCriteria = "[klasör_nu]=" & "'" & Me![klasör_nu] & "'"
stLinkCriteria = "[dosya_nu]=" & "'" & Me![dosya_nu] & "'"

böyle oluyor fakat bu şekilde hem klasörleri getiriyor hemde dosyaları...
olması gerken örnek: sadece metin kutularına girdiğim 5 inci klasörün 2 nci dosyalarının kaçtane olduğunu direk bulsun. bilmem anlatabildim mi?

sorgu ile sorun halledilir biliyorum ama 100 den fazla klasör ve yüzlerce dosya var, hangi birine sorgu yapayım...


Komşunun Tavuğu sana Kaz Görünür, Aldanma..!
Cevapla

Puletin


Kullanici Avatari
Altın Üye
1.715
01/11/2008
416
-
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Fihrist no ya bak butonunun Vba koduna şunu yazarsan

Visual Basic Code
a = DCount("fihrist_nu", "veri", "[dosya_nu]=[Forms]![Form1]![dosya_nu] And [klasör_nu]=[Forms]![Form1]![klasör_nu]")
MsgBox ("Girilen Klasör ve dosyaya Enson verilen Fihrist no ") & a


Sana istediğin sayı mesaj olarak gelecektir.


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

uzunlarbilisim

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
65
03/11/2008
0
Bursa
Ofis 2003
30/09/2017,18:45
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim sn Puletin, bu kod işimi gördü, bende kodun sonuna +1 ekledim ve böylece girilecek olan fihrist noyu direk söylemiş oldu...


Komşunun Tavuğu sana Kaz Görünür, Aldanma..!
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Koşullu Renklendirme ertans 8 220 19/10/2017, 22:43 ertans
Çözüldü Ortalama Bulma metin02 6 174 24/09/2017, 13:41 metin02
Çözüldü Combobox Açılan Kutu Yazdığım Metne Göre Otomatik Bulma keskin78 3 333 30/06/2017, 01:16 keskin78
Çözüldü Ayın Gün Sayısını Bulma odin 5 311 21/06/2017, 07:50 odin
Çözüldü Formda Koşullu Toplama cagatay1234 8 577 24/05/2017, 10:02 cagatay1234

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.