Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
10/01/2012 03:12
Konu Sahibi
fascioğlu
Yorumlar
15
Okunma
3582
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

fascioğlu

(yunusotel)
Aktif Üye*
FA.... AŞ....
 63
995
18/09/2010
170
Muğla
Emekli_Turizm
Ofis 2003
20/07/2018,23:23
Çözüldü 
Sayın hocalarım Otel yönetimVt. adında programım var bunu içinde Oda Kayıt ve Rezervasyon diye 2 forum var burada yapmak istediğim Rezervasyon listesinde kayıtlı oda No ve Giriş tarihinin Oda kayıt formunda Kayıt yaptığım Oda No ve tarihle çakışması halinde Oda Kayıt formunda uyarı vermesi,ayrıca oda kayıt formunda giriş yaptıktan sonra kaydın Liste Kaydedilsinmi edlmesinmi şeklinde uyarı mesajı vermesi,şimdiden emeğinize sağlık,tşk ederim
Saygılarımla.
Ek Dosyalar
Otel Yönetim-deneme.rar
[409.89 KB]



Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 40
10.964
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:07
Çözüldü 
odano metin kutusunun güncelleştirme sonrasında olayına aşağıdaki kod yazıldı.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
On Error Resume Next
Dim OdaSira As Integer
Dim OdaKalan As String
OdaSira = DLookup("Kimlik", "[tbl_odabilgileri]", "[bosdolu]=0 And [ODA NO] =" & [odano])
OdaKalan = DLookup("[ADI] &' '&[SOYADI]", "tbl_musteri", "[odaid]=" & OdaSira)
If OdaSira <> 0 Then
MsgBox (odano & " numaralı odada " & OdaKalan & " isimli Müşteri Kalıyor.")
End If


resim


Ek Dosyalar
Otel Yönetim-deneme_sled.rar
[242.6 KB]


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

fascioğlu

(yunusotel)
Aktif Üye*
FA.... AŞ....
 63
995
18/09/2010
170
Muğla
Emekli_Turizm
Ofis 2003
20/07/2018,23:23
Çözüldü 
Sayın hocam elinize sağlık,açılışta hatalı başvuru uyarısı alıyorum,kod hatası herhalde,bakabilirmisiniz.
Saygılarımla.



Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/07/2018,15:54
Çözüldü 
İndirdim denedim bir problem yok. Daha ayrıntılı bilgi ve resim ekleyiniz, referansları kontrol ediniz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

fascioğlu

(yunusotel)
Aktif Üye*
FA.... AŞ....
 63
995
18/09/2010
170
Muğla
Emekli_Turizm
Ofis 2003
20/07/2018,23:23
Çözüldü 
Ayrıca hocam uyarıyı Rezervasyon formunda değilde,oda kayıt formunda vermesi gerekiyor Örneğin Oda Kaydı yaptığımda eğer o güne rezerveli oda var ise şu uyarıyı yapması gerekiyor "Oda Rezervasyonlu" diye,sayagılarımla.
Nedendir bilmiyorum ama Oda Kayıt formunu tıkladığımda bende hata veriyor,uyarı şu eksik ve hatalı başvuru,saygılarımla.
Ek Dosyalar
Otel Yönetim-deneme_sled.rar
[242.6 KB]



Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/07/2018,15:54
Çözüldü 
Sayın yunusotel,

tbl_rezervasyon isimli Formda Oda No metin kutusundan çıkılınca gerekli uyarıyı yapıyor. Buradaki sistemi inceleyip diğer formda uygulayacaksınız. Bence her zaman lazım olacak bu işlemi öğrenmeniz menfaatinize olacaktır.

Diğer yandan yukarıdaki yazdığım mesajı keşke değerlendirseydiniz. Ne demişiz "referansları kontrol ediniz".


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Tabloya Bağlı İki Farklı Alandaki Verileri Raporda Tek Alanda Gösterme mmert06 1 106 27/06/2018, 00:45
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Raporda Birbirinden Farklı Sayfalar Oluşturma mmert06 4 116 22/06/2018, 13:44
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Veri Tabanından Çekilen Datanın Accesste Farklı Çıkması temre 5 243 27/05/2018, 20:16
Son Yorum: temre
Çözüldü Farklı Veritabanından Forma Veri Alma. cevahir1 5 219 21/05/2018, 14:51
Son Yorum: cevahir1
Çözüldü Farklı Bir Programın Datagridview Indan Veri Çekmek cazcaz678 3 163 28/04/2018, 12:03
Son Yorum: cazcaz678

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.