Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
21/03/2009 16:28
Konu Sahibi
bidehr
Yorumlar
15
Okunma
3611
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

bidehr

Üye
Kullanici Avatari
Üye
8
1
05/02/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
03/02/2013,02:08
Çözüldü 
Selamlar, bir metin kutusunun varsayılan değerine 0 ve 5 rakamlarından uygun olanını yazdırmak istiyorum. Bir tablodan alınan "u_tar" tarih değerinin benim manuel olarak girdiğim "31.01.2009" değerinden büyük olması durumunda "0" değerini alması değilse, IIf(Month(Date())>=1;5;0) kodunun çalışmasını istiyorum. Aşağıdaki kodu yazdım ama hatanın nereden kaynaklandığını çözemiyorum


sorun aidat bilgileri/borç sütunlarındaki b1,b2,b3.... yazan sütunlarda






Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...


Ek Dosyalar
.rar   admin;admin.rar (Dosya Boyutu: 392,43 KB / İndirme Sayısı: 16)
Cevapla

okileturc

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Formunuzu gönderin ltf
Tşk


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

tdsharun

>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
1) Aynı konuyu hem Access sorular bölümüne hem Excel sorular bölümüne açmışsınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyun...

2) Örnek olmadan net cevap almanız zor.

3) Kodunuzu şu şekilde değiştirip dener misiniz?

Kod:
=IIf([Tablo1]![u_tar]>#01.31.2009#;0;IIf(Month(Date())>=1;5;0))


Cevapla

bidehr

Üye
Kullanici Avatari
Üye
8
1
05/02/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
03/02/2013,02:08
Çözüldü 
Dosyayı ekledim kullanıcı adı ve şifre admin dir..


Cevapla

tdsharun

>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Dosyanızda yaptığım değişiklikler:

1) Tablo1 ve Tablo2'den oluşan yeni bir sorgu oluşturdum. Adını Harun koydum. Form2'nin denetim kaynağını Harun sorgusu yaptım.

2) Formunuza u_tutar'ı gösterebileceğim bir metin kutusu ekledim. Böylece tarihler arasında kıyaslama yapabildim.

3) Sizin vermiş olduğunuz kodda ufak tefek değişiklikler yapıp Vba koduyla olayı dediğiniz gibi yaptım.

Sonuçta istediğiniz oldu sanırım...

Tabi birkaç hatırlatma yapmakta fayda var:

1) Sadece tarih alanının çıkıldığında olayına yerleştirdim kodu. Siz bunu diğer olaylara da uygularsınız artık.

2) Ben sadece b1 alanına uyguladım. Siz örneği kendinize göre çoğaltırsınız.

3) tdsharun diye bir metin kutusu koydum. Bunu küçücük hale getirin ve gizleyin. Formunuzda görünmesin.

4) Bunun aynısını sorgu ile yapmak da mümkün.

5) Bi bakın, cevabınıza göre tekrar inceleyelim...


Kolay gelsin...


Ek Dosyalar
.rar   OMO_tdsharun.rar (Dosya Boyutu: 70,16 KB / İndirme Sayısı: 67)
Cevapla

bidehr

Üye
Kullanici Avatari
Üye
8
1
05/02/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
03/02/2013,02:08
Çözüldü 
Hocam selamlar. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Benim burada yapmak istediğim biraz farklı idi. Sizin yaazdığınız kod üyelik tarihi ile karılaştırma değil. Aidatın yatırıldığı tarihle karşılaştırma olmuş. Sizin yazdığınız kodu geliştirerek, İf if döngüsüni kullanınca amacıma ulaştım.Ancak küçük bir ayrıntıyı bilemiyorum Yaptıklarımı şöyle açıklayayım.

Tarih karılaştırmasını yapamayınca bende 2 farklı tarihal ve tarihal1(kırmızı çerçeveli) diye metin kutuları oluşturup, bunlara sizin oluşturduğunuz tdsharun (kırmızı çerçeveli) metin kutucuğundan ayları ve yılları yazdırdım

=Month([tdsharun]) =Year([tdsharun]) ile.

Sonrasında bu alınan değerlerle ilgili işlemi yapacak şu if döngüsünü b1,b2,b3... kutucuklarının olay yordamına Enter olarak yazdım.
--------------------------------
Dim Kriter1 As String

Kriter1 = IIf(Month(Date) >= 1, 5, 0)
If tarihal1 < 2009 Then
Me.b1.Value = Kriter1
ElseIf tarihal1 = 2009 And tarihal >= 1 Then
Me.b1.Value = 0
Else
Me.b1.Value = Kriter1
End If
---------------------------------
Bir yıl kullanılması için hazırladım bu programı. Çok yıllık nasıl yaparım bilemiyorum.
Buradaki amacım eğer üye bu yılda ve yeni üye olmuşsa üyelik tarihinden sonraki ay ödemeleri başlasın ve borç hanesine, bulunduğu aya göre 0 yada 5 TL yazsın. Bunu başardım. Ancak b1,b2,b3... kutucuklarının olay yordamına Enter olarak yazdığım için her seferinde bunların aktif olması için tıklamak zorundayım. Benim istediğim form açılır açılmaz bunlar otomatik gelsin. Ve ben gerekli düzenlemeyi yaptıktan sonra kaydet ile kaydedilsin.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ediyorum...


Ek Dosyalar
.rar   OMO2.rar (Dosya Boyutu: 111,39 KB / İndirme Sayısı: 23)
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü İf İçinde İki Tarih Veya Saat Arası Sorgusu Kullanılabilirmi burhanb 4 105 Bugün, 08:23 burhanb
Çözüldü Farklı Tablolar Arası Tarih Kriterli İşlemler ALTANs 3 282 25/07/2017, 16:08 ALTANs
Çözüldü Excelden Alınan Tarih Ve Sayı Verisinin Düzeltilmesi kadirdursun 3 272 23/07/2017, 21:38 kadirdursun
Çözüldü Kayıt Tarihini Farklı Gününe Göre Artı Tarih Getirme U.ALTUN 4 318 10/07/2017, 11:59 U.ALTUN
Çözüldü İki Tarih Arası Sorgu Problemi AloneX 13 817 26/05/2017, 11:14 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.