Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
04/08/2009 12:51
Konu Sahibi
EROLAKSAKAL
Yorumlar
12
Okunma
3460
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 2/5 - 1 oy
Kullanici Avatari

EROLAKSAKAL

Üye
Üye
 48
 26
 4
 12/05/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 06/09/2018,16:24
Çözüldü 
excel de verdiğim formülü Acces de metin kutusu denetim kaynağına verebilirmiyim (=EĞER(VE(N2>=1081);8*7)+EĞER(VE(N2>=541;N2<=1080);6*7)+EĞER(VE(N2>=181;N2<=540);4*7)+EĞER(VE(N2>=61;N2<=180);2*7)) metin268 de personelin toplam günü hesaplanmış vaziyette yani Excel formülündeki n2 accesde metin268 oluyor. Soruma yardımcı olursanız sevinirim.


EROLAKSAKAL, 12-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

gocebe

Aktif Üye
Aktif Üye
 57
 3
 26/02/2009
14
 İstanbul
 
 Ofis 2013 64 Bit
 19/09/2018,17:58
Çözüldü 
metinin elemanının satır kaynağına yazarak yapılabilir ancak çok uzun ve hata luşması durumunda baya uğraştırır. benim tavsiyem form koduna vb'de yazmandır.
Private Sub Form_Current()
dim tasiyici as intager
if (me.metin268>=1081) then tasiyici =8*7
if (me.metin268>=541 and me.metin268<=1080) then tasiyici =tasiyici + 6*7
if (me.metin268>=181 and me.metin268<=540) then tasiyici =tasiyici + 4*7
if (me.metin268>=61 and me.metin268<=180) then tasiyici =tasiyici + 2*7
msgbox tasiyici

End Sub



Kullanici Avatari

EROLAKSAKAL

Üye
Üye
 48
 26
 4
 12/05/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 06/09/2018,16:24
Çözüldü 
kusura bakmayın formül metin266 ya yazılacak durum bu şekilde olunca formülde ne gibi değişiklik yapmam gerekir (Yani formülün sonucu metin 266 da görünecek). Hızlı cevabınız için teşekkür ederim.


EROLAKSAKAL, 12-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
Uzman
ME.... B.....
 46
 3.130
 67
 29/10/2008
982
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,06:41
Çözüldü 
sayın erolaksakal
niye örneğinizin sorunlu bölümünü eklemiyorsunuz,bu kadar zormu,cevap veren kardeşimiz zahmet edip birşeyler yapıyor ama siz zahmette bulunup örneğinizi eklemeye bile üşeniyorsunuz,lütfen örneğinizi ekleyin,



Kullanici Avatari

EROLAKSAKAL

Üye
Üye
 48
 26
 4
 12/05/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 06/09/2018,16:24
Çözüldü 
örneğimi sorunlu bölüme derken ne kasdettiğinizi anlamadım amacım tabiki yardım almak kimseye zulüm etmemek istemeden böyle bir şey yaptıysam her kezden özür dilerim örneğimi ben eklemek istedim fakat veri tabanı bölünmüş durumda ve ben ağdan kullnıyorum yinede sadece form olarak ekliyeceğim veri tabanı kullanıcı ismi erol şift tuşuna basılı tutarak programa girebilirsiniz bahsettiğim formülü formlarda personel formunda tabelada kıdem sayfasında görebilirsiniz fakat veri bağlantısı olmadığından tasarı modunda açmalısınız. saygılarımla. Bu arada bütün arkadaşların Berat kandilini kutlarım.


Ek Dosyalar
.mdb   Erol.mdb(Dosya Boyutu: 888 KB / İndirme Sayısı: 16)
EROLAKSAKAL, 12-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
Uzman
ME.... B.....
 46
 3.130
 67
 29/10/2008
982
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,06:41
Çözüldü 
sayın Erolaksakal
tabloların bulunduğu mdb'yi de ekleyin bence bu hali ile yine zor,ayrıca yapmak istediğiniz biraz daha açıarsanız iyi olacak,belki daha kısa yöntem bulunabilir, örneklerinizi sıkıştırıp ekleyiniz,kolay gelsin




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü visual basicte yapılan makroya kullanım süresi kodu edipsoylu 7 1.484 29/11/2015, 15:51
Son Yorum: alpeki99
Çözüldü Süresi Biten Bir Kayıt İçin Uyarı Almak... dilcet38 4 1.237 27/09/2015, 21:13
Son Yorum: atoz112
Çözüldü Yıllık izin süresi 1 yılı aştığında ilk değere kalan izin eklensin karasdesign 7 3.351 08/09/2015, 22:03
Son Yorum: yorum70
Çözüldü Toplam Hizmet Süresi yorum70 6 1.111 28/08/2015, 23:24
Son Yorum: yorum70
Çözüldü Süresi dolan kaydı hatırlatma ve listeleme Dadadu 6 1.256 07/06/2015, 23:25
Son Yorum: Dadadu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.