Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
19/02/2013 21:50
Konu Sahibi
kesoka
Yorumlar
4
Okunma
1354
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

kesoka

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
267
28/02/2009
20
Denizli
Ofis 2003
09/06/2017,19:48
Çözüldü 
sayn hocalarım yaptığım bir çalışmada vb da if kullanarak veri yazmayı yapmaya çalışıyorum.
örenek şu şekilde

Private Sub kutu1_AfterUpdate()
If kutu1 = "deneme" Then
kutu2 = "yapıldı"
end if
end sub

şeklinde.... bunu biraz daha gelişmiş halde kullanabilmek için bu kodu nasıl düzenlemeliyiz.
mesela
If kutu1 = "deneme" ; "yanılma" ; "yansıma" gibi çoklu anlamda kullanabilirmiyiz....


Cevapla

iscinar

İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
860
30/05/2011
275
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
06/08/2017,13:05
Çözüldü 
[/vb]Else ile alternatif seçenekler sunabilirsiniz.

Tam olarak ne yapmak istediğinizi anlatabilirseniz daha net bir cevap olabilir.


Ek Dosyalar
.rar   If Kullanımı.rar (Dosya Boyutu: 15,62 KB / İndirme Sayısı: 14)
Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla

kesoka

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
267
28/02/2009
20
Denizli
Ofis 2003
09/06/2017,19:48
Çözüldü 
sayın iscinar ilginize tşkler.
Private Sub kutu1_AfterUpdate()
If kutu1 = "deneme" Then
kutu2 = "yapıldı"
end if
end sub
burda kutu1 deki değer deneme ise kutu2 ye yapıldı yazdırıyoruz ya
kutu1 deki değer deneme oluncada yapıldı yazdırıcaz yanılma olduğu zamanda yapıldı yazdırıcaz.... yani kutu1 deki bu iki değerin kutu 2 deki karşılığı aynı bunu sağlamak için yazdığım kod ise şu

Private Sub kutu1_AfterUpdate()
If kutu1 = "deneme" Then
kutu2 = "yapıldı"

If kutu1 = "yanılma" Then
kutu2 = "yapıldı"

end if

sonuç olarak bu ikisini birleştirmenin biir yolu varmıdır. yani aynı değeri verdikçek kutu1 değerlerini mesela şu şekilde

If kutu1 = "deneme" ; "yanılma" birleştirmek mümkünmüdür.
bu şekilde kodu yazdığımda noktalı virgülde hata veriyor or kullandığım zamanda olmuyor bunun farklı bir yöntemi varmıdır. yoksa ayrı ayrımı kodlamalıyım...
umarım anlatabilmişimdir.... teşekkürler ilgilerinize...


Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.797
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,11:33
Çözüldü 
if kutu1="deneme" or kutu1="yanılma" then
.......
şeklinde birleştirebilirsin


Cevapla

kesoka

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
267
28/02/2009
20
Denizli
Ofis 2003
09/06/2017,19:48
Çözüldü 
teşekkürler sledgeab hocam ben

if kutu1="deneme" or "yanılma" then

şeklinde yazdığım için olmamış tşkler ilginize


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Combobox Açılır Liste İle İlgili Örnek Uygulama Lazım erensimsek 8 529 06/05/2017, 03:41 erensimsek
Çözüldü 4000 satırlık veri ve combobox kullanımı? pelitt 21 1.202 22/04/2017, 19:51 atoz112
Çözüldü tek formda butonla 2 altform kullanımı U.ALTUN 7 531 25/03/2017, 15:22 U.ALTUN
Çözüldü Msgbox Kullanımı hknct 2 193 13/03/2017, 21:56 hknct
Çözüldü Form Üzerinde Verileri Filitreleme Ve İlgili Toplamları Gösterme haziran4 6 489 06/02/2017, 08:53 haziran4

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.