If IsNull Fonsiyonu Sorunu
Tarih
12/02/2011 13:48
Konu Sahibi
life_exciting
Yorumlar
10
Okunma
2763
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



life_exciting
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
837
28/12/2009
361
Ankara
Ofis 2003
18/11/2010,00:42
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhabalar
Çalışmamda FFatura Formundaki Yazdır Butonun Tıklanma Olayında Kullandığım Kodların Dışında If IsNull Fonksiyonunu Kullanmak İstiyorum. Ancak Bu Komutu Verdiğimde Komut Çalışıyor Ancak Uyarı Verdikten Sonra İşlemi Durdurmak Yerine İşleme Devam Ediyor.Exit Sub İle Komutu Durduruyorum Ama Bu Seferde Doğal Olarak Devamındaki Kodlar Çalışmıyor.Yardımcı Olabilirseniz Sevinirim.İyi Çalışmalar.

If IsNull Fonksiyonu;

Visual Basic Code
If IsNull(Me.gonderenadi) Then MsgBox "Mesaj", 48, "Eksik Kayıt": Me.gonderenadi.SetFocus: Exit Sub


Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.023
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
24/02/2017,14:08
Çözüldü 
Programda yukarıdaki kodu bulamadım ancak koda bakınca bu şekilde davranması normal geliyor Img-grin

Kodda If şartı ile kontrol ediliyor gönderenadi eğer NULL ise falanca mesajı ver demişsin. Eğer NUL ise sana mesajı verecek ve sonraki satırdan devam edecek. Bu tip durumlarda normal IF yapısını kullanmak daha iyi olur.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
If Isnull(falanfilan) Then
   Msgbox "Falan Filan"
   Exit Sub ' Burada işlemin devam etmesini engelliyoruz.
Else
   ' işlemler
EndIf


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

life_exciting
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
837
28/12/2009
361
Ankara
Ofis 2003
18/11/2010,00:42
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Hocam Aslında En Basitten Başladım Yazmaya Buraya Kadar Geldim Maalesef. Lol Teşekkür Ederim Yardımınız İçin.
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
10/02/2017,23:37
Çözüldü 
bazı komutlarda
cancel=-1
derseniz işlemi durdurur. exitsub gibi dışarı atmaz. kullandığınız yere göre değişir.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

life_exciting
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
837
28/12/2009
361
Ankara
Ofis 2003
18/11/2010,00:42
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Teşekkür Ederim Sn.Yandemir.Örneğin Uzunluğunu 11 Karakter Olarak Giriş Maskesiyle Belirlediğimiz Bir Alana 10 Karekter Girildiğinde Doğrudan VB Tarafında Hata Veriyor.Bu Kodu Orada Kullanabilir miyim?

Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.023
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
24/02/2017,14:08
Çözüldü 
Alandan çıkmadan önce kontrol ettirir eğer şart uymazsa uyarırsın. Çıkmasına izin vermezsin.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Exclamation Personel Seçimi seçim sorgusu sorunu borasngl 12 345 13/02/2017, 20:11 atoz112
  Güvenlik seviyesi sorunu ertans 5 169 03/02/2017, 14:51 atoz112
  Teknik Servis Programında Barkod Sorunu maboc 14 211 03/02/2017, 01:03 mehmetdemiral
  Resim_Ekle_ JPG ve JPEG sorunu hgsoftware 11 728 25/01/2017, 12:32 hgsoftware
  Formda Veri Aramada Like Sorunu uiakouwr 14 277 11/01/2017, 08:54 uiakouwr


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya