Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
23/05/2011 14:48
Konu Sahibi
sally
Yorumlar
8
Okunma
2620
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

sally

Bana balık tutmayı öğret
Kullanici Avatari
Üye
26
8
29/12/2010
10
İstanbul
Ofis 2007
23/02/2012,18:13
Çözüldü 
Merhaba;
Bu iki işlem (tahminimce tabi) birbirine bağlı olduğu için çalışmada ikisini de aynı başlıkta topladım.
Ekteki çalışmada, Günlük Ziyaretler Formunda;
- Ziyaret Durum kısmında
Eğer Takipte işaretliyse üst kısımda yer alan Teklif Edilen Makine Adedini boş geçemesin ve buraya "sıfır" yazamasın;

- Parkur kısmında ise
Toplam Makine Sayısı 0 veya 1 ise MüşteriKategorisine E
2 veya 3 ise D,
4 - 9 arası ise C,
10 - 49 arası ise B
49 dan büyük ise A yazsın.Toplam Makine Sayısı değerini Makine Sayısı1,2 ve 3 ün toplamından alıyor.
NOT: Burada bir problemim daha var. Makine Sayısı1 e değer giriyorum, Enter;
Makine Sayısı2 ye değer giriyorum, Enter dediğimde direkt olarak önce Toplam Makine Sayısı kısmına gidiyor daha sonra Makine Sayısı3 e geliyor. Halbuki enter diyerek onayladığımda bir sonraki veri yazacağım alan Makine Sayısı3 alanı. Sıralamada bir hatam mı var acaba?

- Kiralama kısmında ise
Eğer kiralama "Var" olarak işaretlendi ise Sözleşme bitim tarihini boş bırakamasın.

Bu işlemleri If komutu ile yapmaya çalıştım ancak hep hata aldım. Ek olarak tarih veya makine yazmadan geçemesin kısmını nasıl yapacağımı bilemiyorum. Amacım kesinlikle hazır almak değil. Daha bu öğrendiklerimi kullanmam gereken çok yer var. O nedenle neler yapıldığını anlatırsanız ben deneyerek tekrar gönderebilirim. Yardımlar için teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   günlük ziyaretler.rar (Dosya Boyutu: 30,2 KB / İndirme Sayısı: 7)
Cevapla

Hayri16

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
08/09/2017,22:49
Çözüldü 
Sayın sally;
Alıntı:- Parkur kısmında ise
Toplam Makine Sayısı 0 veya 1 ise MüşteriKategorisine E
2 veya 3 ise D,
4 - 9 arası ise C,
10 - 49 arası ise B
49 dan büyük ise A yazsın.Toplam Makine Sayısı değerini Makine Sayısı1,2 ve 3 ün toplamından alıyor.
NOT: Burada bir problemim daha var. Makine Sayısı1 e değer giriyorum, Enter;
Makine Sayısı2 ye değer giriyorum, Enter dediğimde direkt olarak önce Toplam Makine Sayısı kısmına gidiyor daha sonra Makine Sayısı3 e geliyor. Halbuki enter diyerek onayladığımda bir sonraki veri yazacağım alan Makine Sayısı3 alanı. Sıralamada bir hatam mı var acaba?

- Kiralama kısmında ise
Eğer kiralama "Var" olarak işaretlendi ise Sözleşme bitim tarihini boş bırakamasın.

Bu iki sorunu sanırım çözdüm. Bir deneyip geri dönüş yaparsanız çok sevinirim. Kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.rar   g ziyaretler-hayri16.rar (Dosya Boyutu: 30,03 KB / İndirme Sayısı: 23)
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

sally

Bana balık tutmayı öğret
Kullanici Avatari
Üye
26
8
29/12/2010
10
İstanbul
Ofis 2007
23/02/2012,18:13
Çözüldü 
Evet kesinlikle olmuş. Teşekkürler. Sözleşme tarihindeki veri girişini zorunlu kılma olayını sanırım ilk kısma kendim uygulayabilirim. Onu deneyeceğim sizin kodlarınızdan. Tekrar bilgi veririm.
Yalnız kiralama "Var" seçeneğini bir kere işaretleyince bir daha yok olarak işaretleyemiyoruz. Bunu değiştirebilir miyiz? Çünkü belki yanlışlıkla var olarak işaretlenecek bu seçenek. Böyle bir durumda kapatıp çıkamıyoruz ya da tekrar geri dönüp işareti kaldıramıyoruz; mutlaka sözleşme tarihi gerekiyor.


Cevapla

Hayri16

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
08/09/2017,22:49
Çözüldü 
Sayın sally;
İlgili kodu aşağıdaki şekilde değiştirip uygulayın.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Private Sub SözleşmeBitişTarihi_Exit(Cancel As Integer)

If IsNull(SözleşmeBitişTarihi) Or SözleşmeBitişTarihi = "" Then
   If Metin45 = "Var" Then
   MsgBox ("Makina kiralanmışsa sözleşme tarihini boş geçemezsiniz")
   Onay42.SetFocus
Exit Sub
End If
End If
End Sub


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

sally

Bana balık tutmayı öğret
Kullanici Avatari
Üye
26
8
29/12/2010
10
İstanbul
Ofis 2007
23/02/2012,18:13
Çözüldü 
Teşekkür ederim. Deneyerek bilgi vereceğim.
Müşteri Kategorisini sayıya göre bulduran kodu nerenin olay kısmına yazdınız acaba?
Günlük Ziyaretler kısmında , Teklif edilen makine sayısına geliyorum. Bende değerlendirme diye bir olay yok. Teklif edilen makinesayısında after update kısmına kodu yazdığımda işlemiyor. Access 2007 kullandığım için olabilir mi? Hatam nerede acaba?
Formda neredeyken kodu yazmak iin özellikel kısmını tıklamalıyız?


Cevapla

Hayri16

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
08/09/2017,22:49
Çözüldü 
Sayın Sally;
"degerlendirme" benim yazdığım hesaplama yapan bir alt rutin. Makina1 makina2 makina3 değiştiğinde oraya gönderip toplam sayıya göre Harf veriyoruz.


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Sql Serverdan Sorgu İle Yerel Veri Tabanına Veri Yazdırma ertans 1 164 24/08/2017, 11:22 burhanb
Çözüldü Kayıtlara Alt Form İle Birden Fazla Veri Girişi pfilcik 8 345 02/08/2017, 11:12 pfilcik
Çözüldü Access 2003 De Yapılan Dosyanın Access 2010 Da Çalıştırılması Kullanıcı Güvenlik Prob keskin78 9 651 14/05/2017, 14:54 keskin78
Çözüldü Stok Takibi Yeni Veri Girişi Hakkında AloneX 4 409 06/05/2017, 11:15 AloneX
Çözüldü İlişkili Tabloya Formla Yeni Veri Girişi ALTANs 2 317 26/04/2017, 12:18 ALTANs

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.