Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
26/11/2009 13:05
Konu Sahibi
qhuan
Yorumlar
5
Okunma
2364
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

qhuan

Aktif Üye
Aktif Üye
 36
 48
 18
 11/08/2009
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2003
 26/02/2011,12:58
Çözüldü 
Arkadaşlar Merhaba,
Sitede Count fonksiyonu ile ilgili birkaç örnek buldum ama benim talebimi karşılayabilecek bir örneğe rastlayamadım,

Çalışmamda tamamlayamadığım kısım şöyle,
Örneğin rprlist tablosunda MDR alanı boş değilse x kadar kayıt var, INCELME_SURECI tablosunda Kayıt Sıra No alanı boş değilse Y kadar kayıt var,

Ben bu X ve Y leri form1'deki metin kutularına yazdıramadım.
Konu ile ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim.

Saygılarımla,


Ek Dosyalar
.rar   QHUAN.rar(Dosya Boyutu: 45,88 KB / İndirme Sayısı: 37)
qhuan, 11-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 1.716
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
RPRLIST Tablosundaki MDR sütunundaki var olan kayıtlarla INCELEM_SURECI tablosundaki KayıtSırano sütunundaki var olan kayıtları mı saydırmak istiyorsunuz anlamadım?


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Atçalı
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 658
 34
 29/01/2008
410
 Antalya
 
 Ofis 2003
 01/11/2011,15:17
Çözüldü 
bir de Sql derler bişi var. Onu da mı incelesek ki


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

qhuan

Aktif Üye
Aktif Üye
 36
 48
 18
 11/08/2009
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2003
 26/02/2011,12:58
Çözüldü 
(26/11/2009 13:13)Puletin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: RPRLIST Tablosundaki MDR sütunundaki var olan kayıtlarla INCELEM_SURECI tablosundaki KayıtSırano sütunundaki var olan kayıtları mı saydırmak istiyorsunuz anlamadım?

Evet, ama bu saydırma işlemini şarta bağlamak istiyorum. yani MDR sütünündak, dolu alanların sayısını bi yere yazdırma istiyorum..


qhuan, 11-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Uzman
SE.... UZ....
 47
 1.562
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 Dün,08:38
Çözüldü 
Metin kutularının kayıt kaynağına aşağıdaki kodları yazın.

Kod:
=DCount("*";"RPRLIST";"MDR is not null")


Kod:
=DCount("*";"INCELEME_SURECI";"KAYITSIRANO is not null")


DCount işlevinin yazım ve kriter kısımları Dlookup işlevi ile aynıdır.
Bu nedenle aşağıdaki konudan faydalanabilirsiniz.
DLookup İşlevi


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

qhuan

Aktif Üye
Aktif Üye
 36
 48
 18
 11/08/2009
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2003
 26/02/2011,12:58
Çözüldü 
Teşekkür ederim SERUZ,


qhuan, 11-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Tablodaki Veriye Göre Numaratör barcins 4 217 03/07/2018, 10:42
Son Yorum: barcins
Çözüldü İki Farklı Tablodaki Verileri Karşılaştırma Nasıl Yapılır? seadelikur 6 380 01/03/2018, 17:38
Son Yorum: seadelikur
Çözüldü Eğer Fonksiyonu İle Gizle Göster Hk. serkan1985 3 216 23/02/2018, 11:07
Son Yorum: serkan1985
Çözüldü Tablodaki Hesaplanmış Alanlar ertans 3 277 22/02/2018, 09:23
Son Yorum: ertans
Çözüldü Tablodaki Bilgileri Gruplayarak Sayma hsyn_ 4 329 06/02/2018, 16:24
Son Yorum: hsyn_

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.