Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
26/11/2009 13:05
Konu Sahibi
qhuan
Yorumlar
5
Okunma
2283
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

qhuan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
48
11/08/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
26/02/2011,12:58
Çözüldü 
Arkadaşlar Merhaba,
Sitede Count fonksiyonu ile ilgili birkaç örnek buldum ama benim talebimi karşılayabilecek bir örneğe rastlayamadım,

Çalışmamda tamamlayamadığım kısım şöyle,
Örneğin rprlist tablosunda MDR alanı boş değilse x kadar kayıt var, INCELME_SURECI tablosunda Kayıt Sıra No alanı boş değilse Y kadar kayıt var,

Ben bu X ve Y leri form1'deki metin kutularına yazdıramadım.
Konu ile ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim.

Saygılarımla,


Ek Dosyalar
.rar   QHUAN.rar(Dosya Boyutu: 45,88 KB / İndirme Sayısı: 37)
qhuan, 11-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Puletin

Onursal Üye
Kullanici Avatari
Onursal Üye
1.716
01/11/2008
416
-
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
RPRLIST Tablosundaki MDR sütunundaki var olan kayıtlarla INCELEM_SURECI tablosundaki KayıtSırano sütunundaki var olan kayıtları mı saydırmak istiyorsunuz anlamadım?


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

Bilgisayarcı

Atçalı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
658
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
bir de Sql derler bişi var. Onu da mı incelesek ki


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla

qhuan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
48
11/08/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
26/02/2011,12:58
Çözüldü 
(26/11/2009 13:13)Puletin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: RPRLIST Tablosundaki MDR sütunundaki var olan kayıtlarla INCELEM_SURECI tablosundaki KayıtSırano sütunundaki var olan kayıtları mı saydırmak istiyorsunuz anlamadım?

Evet, ama bu saydırma işlemini şarta bağlamak istiyorum. yani MDR sütünündak, dolu alanların sayısını bi yere yazdırma istiyorum..


qhuan, 11-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Seruz

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.553
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
BT Şefi
Ofis XP
Bugün,08:14
Çözüldü 
Metin kutularının kayıt kaynağına aşağıdaki kodları yazın.

Kod:
=DCount("*";"RPRLIST";"MDR is not null")


Kod:
=DCount("*";"INCELEME_SURECI";"KAYITSIRANO is not null")


DCount işlevinin yazım ve kriter kısımları Dlookup işlevi ile aynıdır.
Bu nedenle aşağıdaki konudan faydalanabilirsiniz.
DLookup İşlevi


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

qhuan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
48
11/08/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
26/02/2011,12:58
Çözüldü 
Teşekkür ederim SERUZ,


qhuan, 11-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü İki Farklı Tablodaki Verileri Karşılaştırma Nasıl Yapılır? seadelikur 6 175 01/03/2018, 17:38 seadelikur
Çözüldü Eğer Fonksiyonu İle Gizle Göster Hk. serkan1985 3 106 23/02/2018, 11:07 serkan1985
Çözüldü Tablodaki Hesaplanmış Alanlar ertans 3 149 22/02/2018, 09:23 ertans
Çözüldü Tablodaki Bilgileri Gruplayarak Sayma hsyn_ 4 180 06/02/2018, 16:24 hsyn_
Çözüldü İki Ayrı Tablodaki İki Ayrı Alanı Tek Sorguda Alt Alta Birleştirme mmert06 4 190 29/12/2017, 11:37 mmert06

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
 
 
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.