Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
10/01/2012 10:16
Konu Sahibi
Technoman
Yorumlar
6
Okunma
3405
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Technoman

Novice Coder
Üye
MU.... OĞ....
 23
30
9
09/11/2011
0
İstanbul
Ofis 2007
11/01/2012,22:36
Çözüldü 
ben 100lük sistemdeki ortalamayı, 5lik sisteme not olarak aktarmakistiyorum. Bunun için şöyle bir kod yazdım ama hata verdi. Bakar mısınız. 100lük ortalamanın bulunduğu tekxtBox [Ort], 5lik sistem olarak yazdırmak istediğim [NOT]. Bu kodu [NOT] un içine yazdım.

SQL Code
=IIf([Ort]<45;"1";IIf(45<=[Ort]<55;"2";IIf(55<=[ort]<70;"3";IIf(70<=[Ort]<85;"4";IIf(85<=[Ort];"5";"Yanlış Not")))))



Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 40
10.948
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:22
Çözüldü 

SQL Code
=iif([Ort]<45;1;(iif([Ort]<55;2;iif([Ort]<70;3;iif([Ort]<85;4;iif([Ort]<=100;5;"Yanlış Not"))))))


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

Technoman

Novice Coder
Üye
MU.... OĞ....
 23
30
9
09/11/2011
0
İstanbul
Ofis 2007
11/01/2012,22:36
Çözüldü 
Ben Ort textBox'ındaki sonucu nasıl öğrenciler tablosundaki Ortalama sütununa aktarırım. Birkaç kod denedim ama olmadı.



Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 40
10.948
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:22
Çözüldü 
sn Technoman, örnek uygulamanızı ekleyiniz, örnek üzerinden çözüm arayalım.
sylarmıacaba, bundan sonra tek bir tartışma mesajı yazarsan yasaklanacaksın. Tartışacaksan teneffüste tartış. Burası yeri değil.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

sylarmıacaba

Üye
Üye
 Belirtilmemiş
1
0
03/01/2012
-3
İstanbul
Ofis 2010
10/01/2012,11:52
Çözüldü 


Tanıyın bu arkadaşı.



Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
Dün,11:58
Çözüldü 
Kimse kendi yaptığı projesini kimse ile paylaşmak zorunda değil. Eğer benim emeğim varsa ve bir şeyler ile uğraşmışsam çabalamayan insanların hazıra konmasını sevmem. Yalnız kendi projemi paylaşmasam bile bana konu ile ilgili soru soranlara yardımcı olmaktan geri durmam.

Daha önce Technoman'a site yönetimi olarak uyarıda bulunduk. Bunun sebebi soru sorması ve cevabını aldıktan sonra konusunun silinmesini istemesi idi. Bu sitede sorulan sorulara alınan cevaplar herkesin ortak malıdır ve isteyen istediği gibi kullanabilir.

Technoman bencilce davranmışta olsa sorusu için çabaladı, soru sordu ve uğraştı. Sitemiz sadece Technoman için değil herkese yardımcı olmak için kurulmuştur ve sizlerde sorularınızı sorabilirdiniz anlamadığınız yerlerde sizlerede yardımcı olurduk.

Site Kuralları gereği gereksiz tartışma çıkaran üyeler uyarı cezası alır. Konuyu kilitliyorum tekrarı halinde siteden kalıcı olarak uzaklaştırılırsınız.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sorguda Ölçüt Kullanımı fascioğlu 6 196 07/05/2018, 17:38
Son Yorum: fascioğlu
Çözüldü Sorguda Case Kullanımı Ertugrul1992 4 161 03/04/2018, 11:20
Son Yorum: Ertugrul1992
  iif ve Like Birlikte Kullanımı serbay33 4 182 02/01/2018, 23:37
Son Yorum: serbay33
Çözüldü Sql Cast İfadesinin Access Sorguda Kullanımı metbal 4 245 02/12/2017, 23:07
Son Yorum: metbal
Çözüldü Webbrowser Da İf Kullanımı stringeer 2 203 20/11/2017, 08:10
Son Yorum: stringeer

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.