Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
11/11/2010 05:21
Konu Sahibi
akem
Yorumlar
11
Okunma
2676
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

akem

Aktif Üye
Aktif Üye
AL.... KE.... HA....
 97
 11
 16/11/2008
17
 Trabzon
 
 Ofis 2013 32 Bit
 18/09/2018,18:56
Çözüldü 
Elimden geldiğince kısa anlatmaya çalışayım..

txtTop1=Hesaplanan
txtTop2=Hesaplanan
........
..........
Yukardaki gibi hesaplanan değerlerim var diyelim
Sormak istediğim şu. Oluşturduğum döngüdeki b değeri
"txtTop1"
"txtTop2" ..... şeklinde devam ediyor bu text değerlerinin
yukarda hesaplattığım değer olduğuna bilgisayarı nasıl inandırabilirm..

yani aşağıdaki hesapta

a=txtTop1 'yukardaki hesaplanan değerini bana verebilirmi
hangi çeviriciyi yada komutu kullanmalayım yada varmı böyle bir cevap çözemedim..


ReDim txtTop(1 To 500)
Dim a, b, i
For i = 1 To 153
b = "txtTop" & i
a = b
Next i


Varsa Bir Kural Uymak Lazım .. Örnek gönderiyorum


Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar(Dosya Boyutu: 10,43 KB / İndirme Sayısı: 7)

Kullanici Avatari

Kur@l

AccessTR.Net
Uzman
 42
 2.034
 59
 05/11/2008
 -
 
 Ofis 2010 32 Bit
 22/07/2018,02:01
Çözüldü 
Sayın Akem;
Keşke site kuralları na göre örnek uygulama ekleseydiniz de bizde daha kolay yardımcı olabilseydik.


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Uzman
SE.... UZ....
 47
 1.562
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 09/09/2018,11:08
Çözüldü 
Sorunuzdan, ne yapmak istediğiniz tam olarak anlaşılmıyor.
Örnek eklerseniz daha kolay yardımcı olabiliriz.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

Hayri16

Aktif Üye
Aktif Üye
 58
 1.010
 56
 12/11/2009
294
 Bursa
 
 Ofis 2007
 10/04/2018,10:30
Çözüldü 
Sayın akem;
Sadece bir tahmin olarak yazıyorum. Kur@l ve Seruz Hocalarımızın dediği gibi örnek eklerseniz daha doğru cevap alabilir, hatta bizlerin farketmediği olası hatalar da tesbit edilebilir.
Metin kutusundaki değeri işleme alma konusunda forumda gördüğüm çalışmalarda 3 farklı şekil ortaya çıkıyor.
1.si o metin kutusunu "Me." kalıbıyla Me.Metin0 şeklinde kullanmak
2.si o metin kutusundaki değeri "value" ile belirtmek Metin0.value
3.sü bulunduğu formu da tanımlayarak. Forms![Form1].Metin0 şeklinde.
Benim elimden bu geliyor. Saygılar, iyi çalışmalar.


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Uzman
SE.... UZ....
 47
 1.562
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 09/09/2018,11:08
Çözüldü 
Soruyu bende aşağı yukarı tahmin edebiliyorum ama emin değilim.

txtTop ifadelerinin textbox (metin kutusu) gibi kontroller mi yoksa bir dizi değişkeni mi olduğundan emin olamadım.
Ona göre çözüm değişir, bu nedenle örneği görmek gerekir.

Üstte "txtTop1=Hesaplanan" şeklinde ifade var,
altta "ReDim txtTop(1 To 500)" ifadesi var.

Gönderdiği bu ifade için;

Visual Basic Code
b = "txtTop" & i 


Dizi ise;

Visual Basic Code
b = txtTop(i)


TextBox ise;

Visual Basic Code
b = Me("[txtTop" & i & "]").Value

ifadesi kullanılabilir.

Deneyemediğim için emin olamıyorum tabii.
Belki de farklı bir şey vardır gerçek dosyada.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

akem

Aktif Üye
Aktif Üye
AL.... KE.... HA....
 97
 11
 16/11/2008
17
 Trabzon
 
 Ofis 2013 32 Bit
 18/09/2018,18:56
Çözüldü 
(11/11/2010 14:18)Seruz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Soruyu bende aşağı yukarı tahmin edebiliyorum ama emin değilim.

txtTop ifadelerinin textbox (metin kutusu) gibi kontroller mi yoksa bir dizi değişkeni mi olduğundan emin olamadım.
Ona göre çözüm değişir, bu nedenle örneği görmek gerekir.

Üstte "txtTop1=Hesaplanan" şeklinde ifade var,
altta "ReDim txtTop(1 To 500)" ifadesi var.

Gönderdiği bu ifade için;

Visual Basic Code
b = "txtTop" & i 


Dizi ise;

Visual Basic Code
b = txtTop(i)


TextBox ise;

Visual Basic Code
b = Me("[txtTop" & i & "]").Value

ifadesi kullanılabilir.

Deneyemediğim için emin olamıyorum tabii.
Belki de farklı bir şey vardır gerçek dosyada.


Teşekkürler...

txtTop=Hesaplanan dediğim Form üzerinden ve tablodan aldığı değerlerle hesaplanan bir değeri ifade ediyor.

örnek txtTop1=15, txtTop2=106, .... şeklinde
yani kodda

txtTop1=15
txtTop2=106
txtTop3=101
....
....txtTop500=96
daha sonra bu değerlerden 100 den büyük ama 100'e en yakın değeri buluyorum
diyelim bu değer 101

işte sorun burda başlıyor
bu 101 değeri hangisine ait
bunu da for next döngüsüyle bulmaya çalışıyorum

bu değeri form üzerine göndermiyorum.. (ama olmasa bu şekilde çözmeye çalışacağım)
o yüzden b = Me("[txtTop" & i & "]").Value ifadesinde Me olduğunda bulunamadı diyor me ifadesini kaldırınca value değerini kabul etmiyor text olarak görüyor "[txtTop1]"











Arkadaşlar Kuralları biliyorum ama Kod o kadar uzunki bide bitmemiş halde yani tam olarak çalışmıyor.
En Kısa şekilde derdimi anlatmaya çalıştım.. Seruz hocam olayı yakalamış




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Form İçinde Tekrar Kaydı Engellemek ALTANs 15 540 10/07/2018, 21:11
Son Yorum: mehmetdemiral
Çözüldü Excel'den Access'e Veri Aktarırken Tekrar Eden Kayıtları Aktarmasını Engelleme metbal 6 372 22/06/2018, 15:48
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Alt Formda Hesaplanmış Alanların Tabloda Göstermek. fascioğlu 6 328 20/06/2018, 15:59
Son Yorum: fascioğlu
Çözüldü Raporda Metin Kutusuna Parametre Değeri Uyarısı nakres64 9 386 01/05/2018, 17:55
Son Yorum: A.Kadir.
Çözüldü Sorguda Hesaplanan Değeri Kullanma delichon 1 151 23/04/2018, 17:37
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.