Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
11/11/2010 05:21
Konu Sahibi
akem
Yorumlar
11
Okunma
2613
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

akem

Aktif Üye
Aktif Üye
AL.... KE.... HA....
96
16/11/2008
17
Trabzon
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,12:25
Çözüldü 
Elimden geldiğince kısa anlatmaya çalışayım..

txtTop1=Hesaplanan
txtTop2=Hesaplanan
........
..........
Yukardaki gibi hesaplanan değerlerim var diyelim
Sormak istediğim şu. Oluşturduğum döngüdeki b değeri
"txtTop1"
"txtTop2" ..... şeklinde devam ediyor bu text değerlerinin
yukarda hesaplattığım değer olduğuna bilgisayarı nasıl inandırabilirm..

yani aşağıdaki hesapta

a=txtTop1 'yukardaki hesaplanan değerini bana verebilirmi
hangi çeviriciyi yada komutu kullanmalayım yada varmı böyle bir cevap çözemedim..


ReDim txtTop(1 To 500)
Dim a, b, i
For i = 1 To 153
b = "txtTop" & i
a = b
Next i


Varsa Bir Kural Uymak Lazım .. Örnek gönderiyorum


Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar(Dosya Boyutu: 10,43 KB / İndirme Sayısı: 7)

Kullanici Avatari

Kur@l

AccessTR.Net
Uzman
2.034
05/11/2008
-
Ofis 2010 32 Bit
08/06/2018,17:55
Çözüldü 
Sayın Akem;
Keşke site kuralları na göre örnek uygulama ekleseydiniz de bizde daha kolay yardımcı olabilseydik.


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Uzman
SE.... UZ....
1.561
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
BT Şefi
Ofis XP
05/06/2018,09:01
Çözüldü 
Sorunuzdan, ne yapmak istediğiniz tam olarak anlaşılmıyor.
Örnek eklerseniz daha kolay yardımcı olabiliriz.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

Hayri16

Aktif Üye
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
10/04/2018,10:30
Çözüldü 
Sayın akem;
Sadece bir tahmin olarak yazıyorum. Kur@l ve Seruz Hocalarımızın dediği gibi örnek eklerseniz daha doğru cevap alabilir, hatta bizlerin farketmediği olası hatalar da tesbit edilebilir.
Metin kutusundaki değeri işleme alma konusunda forumda gördüğüm çalışmalarda 3 farklı şekil ortaya çıkıyor.
1.si o metin kutusunu "Me." kalıbıyla Me.Metin0 şeklinde kullanmak
2.si o metin kutusundaki değeri "value" ile belirtmek Metin0.value
3.sü bulunduğu formu da tanımlayarak. Forms![Form1].Metin0 şeklinde.
Benim elimden bu geliyor. Saygılar, iyi çalışmalar.


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Uzman
SE.... UZ....
1.561
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
BT Şefi
Ofis XP
05/06/2018,09:01
Çözüldü 
Soruyu bende aşağı yukarı tahmin edebiliyorum ama emin değilim.

txtTop ifadelerinin textbox (metin kutusu) gibi kontroller mi yoksa bir dizi değişkeni mi olduğundan emin olamadım.
Ona göre çözüm değişir, bu nedenle örneği görmek gerekir.

Üstte "txtTop1=Hesaplanan" şeklinde ifade var,
altta "ReDim txtTop(1 To 500)" ifadesi var.

Gönderdiği bu ifade için;

Visual Basic Code
b = "txtTop" & i 


Dizi ise;

Visual Basic Code
b = txtTop(i)


TextBox ise;

Visual Basic Code
b = Me("[txtTop" & i & "]").Value

ifadesi kullanılabilir.

Deneyemediğim için emin olamıyorum tabii.
Belki de farklı bir şey vardır gerçek dosyada.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

akem

Aktif Üye
Aktif Üye
AL.... KE.... HA....
96
16/11/2008
17
Trabzon
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,12:25
Çözüldü 
(11/11/2010, 14:18)Seruz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Soruyu bende aşağı yukarı tahmin edebiliyorum ama emin değilim.

txtTop ifadelerinin textbox (metin kutusu) gibi kontroller mi yoksa bir dizi değişkeni mi olduğundan emin olamadım.
Ona göre çözüm değişir, bu nedenle örneği görmek gerekir.

Üstte "txtTop1=Hesaplanan" şeklinde ifade var,
altta "ReDim txtTop(1 To 500)" ifadesi var.

Gönderdiği bu ifade için;

Visual Basic Code
b = "txtTop" & i 


Dizi ise;

Visual Basic Code
b = txtTop(i)


TextBox ise;

Visual Basic Code
b = Me("[txtTop" & i & "]").Value

ifadesi kullanılabilir.

Deneyemediğim için emin olamıyorum tabii.
Belki de farklı bir şey vardır gerçek dosyada.


Teşekkürler...

txtTop=Hesaplanan dediğim Form üzerinden ve tablodan aldığı değerlerle hesaplanan bir değeri ifade ediyor.

örnek txtTop1=15, txtTop2=106, .... şeklinde
yani kodda

txtTop1=15
txtTop2=106
txtTop3=101
....
....txtTop500=96
daha sonra bu değerlerden 100 den büyük ama 100'e en yakın değeri buluyorum
diyelim bu değer 101

işte sorun burda başlıyor
bu 101 değeri hangisine ait
bunu da for next döngüsüyle bulmaya çalışıyorum

bu değeri form üzerine göndermiyorum.. (ama olmasa bu şekilde çözmeye çalışacağım)
o yüzden b = Me("[txtTop" & i & "]").Value ifadesinde Me olduğunda bulunamadı diyor me ifadesini kaldırınca value değerini kabul etmiyor text olarak görüyor "[txtTop1]"











Arkadaşlar Kuralları biliyorum ama Kod o kadar uzunki bide bitmemiş halde yani tam olarak çalışmıyor.
En Kısa şekilde derdimi anlatmaya çalıştım.. Seruz hocam olayı yakalamış




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Raporda Metin Kutusuna Parametre Değeri Uyarısı nakres64 9 280 01/05/2018, 17:55 A.Kadir.
Çözüldü Sorguda Hesaplanan Değeri Kullanma delichon 1 99 23/04/2018, 17:37 ozanakkaya
Çözüldü Bağlı Tablonun Sonraki Kaydına Veri Atamak mehmetb84 16 465 23/02/2018, 11:34 mehmetb84
Çözüldü Tablodaki Hesaplanmış Alanlar ertans 3 185 22/02/2018, 09:23 ertans
Çözüldü Seçerek Değer Atamak alperadn01 2 134 02/01/2018, 21:33 alperadn01

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.