Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
10/01/2017 15:53
Konu Sahibi
kadirdursun
Yorumlar
8
Okunma
517
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

kadirdursun

Gümüş Üye
Kullanici Avatari
Gümüş Üye
K.... D....
1.282
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
13/09/2017,16:46
Arkadaşlar merhaba,

Ekteki programda mutabakat raporu alırken şu hata ile karşılaşıyorum;

Resim1 deki bilgileri yazıp raporlayınca resim2 deki gibi #hata #boyut yazan hücreler çıkıyor. Bunun sebebi bu müşterinin ilk tarihten önce herhangi bir hareketinin olmayışı. Eğer hareket yoksa 0 yazdıramadım bir türlü. 

Birde resim 2 deki raporda bakiye kısmını yürüyen bakiye olarak düzeltmem lazım. Bu 2 konuda yardımcı olabilir misiniz?


resim
resim1
resim
resim2


Ek Dosyalar
.rar   2016.rar (Dosya Boyutu: 110,78 KB / İndirme Sayısı: 7)
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!



(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla

kadirdursun

Gümüş Üye
Kullanici Avatari
Gümüş Üye
K.... D....
1.282
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
13/09/2017,16:46
Konuyu açtıktan sonra konu başlığını böyle değiştirmeyi düşündüm ama yapamadım.
Değiştirenden Allah razı olsun....


Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!



(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla

atoz112

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
5.716
9
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
11/06/2017,20:34
sayın kadirdursun,

bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak;
aslında bir çözüme geçmeden öncesinde,

sadece bilgilendirme olması ve naçizane tavsiye niteliğinde hatırlatma adına;

Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler

yukarıda bağlantısı yazılı konuyu incelemenizin ve içeriğindeki hususlara (özelikle,Türkçe karakter kullanımı ve BOŞLUK bırakarak tanımlamada bulunma) göre uygulamanızı yeniden düzenlemenizin,ileride bu hususlardan kaynaklı sorunları da engellemenize imkan sağlaması söz konusu olacaktır kanısındayım.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.


Cevapla

kadirdursun

Gümüş Üye
Kullanici Avatari
Gümüş Üye
K.... D....
1.282
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
13/09/2017,16:46
Sayın atoz112;

İlk yaptığım çalışmalardan birisiydi bu. Arkadaşım yıllardır kullanıyor. Yenileme yaparsam sorunlarla karşılaşırım diye dokunmuyorum.


Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!



(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.788
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,06:43
merhaba, borç için toplamı rapordaki Metin64'ün denetim kaynağına aşağıdaki kodu yazarak alabilirsiniz.


Kod:
=Nz(DSum("[BORC]";"RAPORESKITOPLAM");0)


Cevapla

atoz112

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
5.716
9
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
11/06/2017,20:34
sayın kadirdursun,

bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak;
kendi adıma olmak üzere,yeterli zaman olmaması gerekçesi ile kısa süreli bir inceleme neticesinde,

1)

ilgili raporlarda kullandığınız NZ FONKSİYONU kullanımlarında hatalı yazım olduğunu fark ettim.

Nz Fonksiyonu (İşlevi) Kullanımı Anlatımı

Nz Fonksiyonu kullanımı hk.

yukarıda bağlantıları yazılı konularda yer alan açıklamaları izlemek sureti ile bu fonksiyonun kullanımı için bilgiler edinebilirsiniz.

2)

bir diğer fark ettiğim de şu;
raporların kaynağında kullandığınız sorgularda yer alan KRİTER satırlarındaki kodların da hatalı yazıldığı görülmüştür.

direkt olarak,
MUSTERI_KAYDI adlı formu göstermişsiniz fakat bu formun üzerinde yer alan Tab Control ve bu denetimin ilgili SAYFA adlarına göre yazılması uygun olacaktır.

ÖRNEK KOD KALIBI

Kod:
Forms![formun_adi]!tabkontrulun_adi.Pages("sayfa_adi").Controls("egervarsa_altforun_adi").Form![denetimin_adi]


şeklinde bir kod kalıbı benzeri kullanılabilir.kullanımına dair araştırmalarda bulunabilir ve edindiklerinizi incelemek sureti ile deneyebilirsiniz.şimdilik olmak üzere,bunlar paylaşılmıştır.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Access Veri Aktarımı Şifre Problemi erdal21 3 153 14/09/2017, 12:07 Armontdez
Çözüldü Form.recordset Kodunda Hata Almaktayım. Makrovba 6 204 17/08/2017, 01:06 Makrovba
Çözüldü Bir Alanın After Update Olayına Baglı Baska Bir Alan Guncellenmesi Problemi keskin78 7 459 02/08/2017, 01:32 ozanakkaya
Çözüldü Mssql Kayıt Yaparken Hata Veriyor ramazanemrullah 2 259 13/07/2017, 03:25 ramazanemrullah
Çözüldü Butona Atanan Macroda Hata damacanasu 4 221 02/07/2017, 15:12 damacanasu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.