Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
09/11/2010 21:12
Konu Sahibi
ekremzeki
Yorumlar
16
Okunma
6219
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ekremzeki

Aktif Üye
 50
 57
 18
 22/05/2009
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2003
 28/10/2016,17:05
Çözüldü 
Sevgili arkadaşlar,

Otomatik numaralandırmada sorun yaşamıyorum. Ancak ekte harf ve sayı numaralandırmasına örnek bir çalışma var... Harfli_sıra_no alanına forma girilince veya herhangi bir komutla "abc" veya istenilen harfli ve sayılı sistemle numaralandırma yapmak istiyorum. Daha önce okileturc hocam açıklama yapmıştı ama çözemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Not:
(Okileturc hocam, daha önce bahsettiğim LT ile paralel çalışan uygulamada kullanacağım. logicalref'te sorun yok ama ficheno alanında sorun yaşadım... Başka bir uyarınız veya çözümünüz varsa ayrıca sevinirim.)


ekremzeki, 22-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

okileturc

Aktif Üye
OK.... VA....
 60
 966
 113
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 11/12/2018,23:03
Çözüldü 
Sn. Ekrem
Sıralamada problem yok demişsiniz, zaten bir hayli örnek yapıldı
o kısmı geçiyorum
Harf ekleme konusunda pek bir sıkıntı olmaz ama sakıncalarını bilmelisiniz
Sıra Numarasını çektiniz, varsayalım : 11
Harf alanına : ABC yazdınız
After Update ine de
Me.HARFLINO= ME.HARFLER&ME.SIRANO yazdınız
şunu elde edersiniz
ABC11
İlk problem: artık sıra no Alfanümerik olmuştur :
Yani A-Z , Z-A sıralama ihtiyaçlarınızda hatalar oluşur
ABC11
ABC111
ABC22 gibi sıralayacaktır
Bunu aşmak için:
Me.HARFLINO= ME.HARFLER& Format(ME.SIRANO;"00000")
yazarak bu atamaların max. kaç digit olacağına karar vermeniz
gerekir. burada ben 5 verdim
ABC00011
ABC00022
ABC00111 sıralamamız düzelecektir.

Çok fazla digit öngörürseniz bu kez de numarananın
algılanması, okunması, kolonlara sığdırılması, rapor vb
güçlükler çıkabilir.

Daha önce yazdım ama cevap alamadım, kendimi de
tekrar etmek istemiyorum, bana şu "ABC" nin faydasını
söyleseniz, sizi ona göre yönlendireceğim.

Kolay gelsin






okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ekremzeki

Aktif Üye
 50
 57
 18
 22/05/2009
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2003
 28/10/2016,17:05
Çözüldü 
Hocam,
Img-grin Benim gibi karmakarışık (istenilen raporlar açısından)bir ticari bir şirkette çalışıyor (belkide çalışıyorsunuzdur) olsaydınız beni anlardınız... Çalıştığım şirkette 4 ayrı bölüm var. 4 ayrı bölümün içinde bölgeler var. Her bölümünün ve her bölgenin kendine göre satış elemanları var. Satış elemanları bölümü, CH kod yapısı her ne kadar uygun olsa da bazen yetmeyebiliyor...Ayrıca özellikle çek senet hareketlerinde böyle bir kod sistemi her zaman avantaj.... Ben çek girişleri için "ÇGB" ile başlayan numara sistemi kullanıyorum mesela... Filtreye "çgb*" diye yazdığımızda kolay bir şekilde ulaşabiliyoruz... ctrl+f ile istenilen bilgiye çok kolay ulaşılabiliyor...Sıralamada ve özellikle portföy no'larda çok kolaylık sağlıyor. Sql ile raporlama yaptığım için verileri aldıktan sonra çok daha kolay süzme filtreleme yapıyorum."parçaal" "birleştir" komutunu çok amaçlı kullanabiliyorum. v.s. v.s.
Çözümünüzü excel'de yapmış ama "yok yav" demiştim...Birazdan deneyip sonucunu yazacağım... (becerebilirsem tabi) İlginiz için teşekkürler....


ekremzeki, 22-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ekremzeki

Aktif Üye
 50
 57
 18
 22/05/2009
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2003
 28/10/2016,17:05
Çözüldü 
Hocam oldu gibi....
Örneğe bir gözatıverin isterseniz.... Değer listesinden veya açılan kutudan istenilen değeri baz alıp ona göre numara ekliyor.... Ancak sadece forma ilk girişte otomatik numarada sorun yok.... Aynı form içinde tekrar veri kaydedildiğinde 0 olarak yazıyor... Ne ilave etmem gerekiyor...


ekremzeki, 22-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
OZ.... AK....
 39
 11.609
 469
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Koddaki

Visual Basic Code
Me.NO = NO1

kodunu silip

harf_sıra_no metin kutusunun güncelleştirme sonrasında olayına aşağıdaki kodu ekle

Visual Basic Code
Me.NO = IIf(IsNull(DMax("[NO]", "[NUMARALAMA]") + 1), 1, DMax("[NO]", "[NUMARALAMA]") + 1)


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
ME.... B.....
 46
 3.171
 67
 29/10/2008
982
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,02:36
Çözüldü 
ayrıca tablodaki NO alanının varsayılan degeri =0 bu 0'ı sil




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Otomatik Dağıtma untouchable 14 268 05/12/2018, 15:34
Son Yorum: untouchable
Çözüldü Otomatik Yedekleme notrino 6 153 02/12/2018, 22:26
Son Yorum: notrino
Çözüldü Otomatik Setfocus notrino 4 97 28/11/2018, 11:56
Son Yorum: notrino
Çözüldü Parasal Değerin Otomatik Yazıya Döndürülmesinden Sonra Raporda İlgili Alandan Silinme Oğuz Türkyılmaz 5 162 07/10/2018, 21:35
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Formdaki Tl Değeri Otomatik Yazıya Çevriliyor Ama Sonucu Raporda Gösterilemedi. Oğuz Türkyılmaz 9 183 06/10/2018, 16:57
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.