Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
05/11/2010 12:00
Konu Sahibi
sinan55
Yorumlar
4
Okunma
2075
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

sinan55

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
134
07/02/2009
0
Samsun
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
16/01/2015,09:40
Çözüldü 
dosya içerisinde sadece birimler ve teklif tabloları var
istediğim ise birimlerin işaretlerini toplayarak hangi birime aitse birimlerin başharflerine göre ayrı ayrı sıra numarası oluşturmak.inşallah anlata bilmişimdir

mesela ID sütunundan handi satırı seçmişsen hangi sütunun seçili olduğunu ve kaçıncı olduğunu bana teklif formunda yazması


Ek Dosyalar
.rar   örnek2.rar (Dosya Boyutu: 10,86 KB / İndirme Sayısı: 6)
Cevapla

okileturc

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Tablo yapınızı değiştirdim

resim
resim
resim

Teklif ekleme formunda "birim" seçildiğinde
Dmax fonksiyonuyla ayni birime ait sıra no
kontrol edilir, en son sayı bir artırılır ve yeni numara
Teklif No ya atanır ( combonun After update olayına yazılacak )
böylece teklif ler K1, K2 ... M1, M2 .... gibi birimin
harfiyle başlayan ve sıra takip eden bir numaraya
sahip olabilir

Yeni mdb ektedir

Kolay gelsin

Not: her teklifin ait olduğu birime ait harfle başlayan
bir numara almasına itirazım yok ancak sıra takip etmesi
size daha sonra hiçbir avantaj sağlamaz, sırf estetik
olsun diye boşuna kodlar yazılacak. Benzer durumlarda
direkt olarak otomatik artan ID yi kullanmak sadece başına
harf getirerek göstermek daha faydalı olacaktır
kanısındayım. Üstelik tek "harf" her zaman problem olacaktır
en az 2 diye düşünmelisiniz ( Kalıphane ve Kesimhane , KL ve KS gibi )




Ek Dosyalar
.rar   örnek2.rar (Dosya Boyutu: 16,48 KB / İndirme Sayısı: 23)
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

sinan55

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
134
07/02/2009
0
Samsun
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
16/01/2015,09:40
Çözüldü 
Sayın okileturc;
Göstermiş olduğunuz ilgi ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
ben ne yapmak istediğimi tam anlatamasamda yine de verdiğiniz bilgiler bana farklı fikirler üretmemi sağladı. yapmak istediğim her birime ne kadar teklif hazırlandığını takip etmekti fakat sonradan o teklif numarasını sıralayarak yanına bir numara daha ekledim. o numarada aynı teklifi kaç firmaya çektiğimizi öğrenmek için misal örnek verecek olursak KK - 2010.24 - 3 sonuncu 3 rakamı 3 tane firmaya aynı teklifin çekildiğini gösteriyor. tabi bu rakam firma adlarını değiştirdikçe artıyor. yeni bir teklife geçtiğinde de tekrar 1 oluyor . yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.


Cevapla

sinan55

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
134
07/02/2009
0
Samsun
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
16/01/2015,09:40
Çözüldü 
Sayın okileturc,
burada anlatmak istediğimi siz (harfli-sayili-otomatik-numaralandirma) konusunda yapmışsınız. size veritabanını gönderiyorum. teklif alma formunun içerisinde yapmak istediklerim yazıyor. yardımcı olabilirseniz sevinirim. şimdiden teşekkür ederim. o örneğide size gönderiyorum. ister birimlere göre guruplandırın isterseniz sıralı numara olarak ta olabilir.


Ek Dosyalar
.rar   firma veritabanı.rar (Dosya Boyutu: 130,86 KB / İndirme Sayısı: 3)
.rar   NUMARALAMA1.rar (Dosya Boyutu: 14,93 KB / İndirme Sayısı: 4)
Cevapla

okileturc

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Sizin de fark ettiğiniz gibi konuyu (harfli-sayili-otomatik-numaralandirma)
başlığı altında çözdük. Bu çözümü sizin çalışmanıza uyarlamaya çalışmam
yeniden yapmakla aynı şey. Ben yolu gösterdim Img-grin uygulama sizden

Konu açılmışken söylemem gereken (harfli-sayili-otomatik-numaralandirma)
çözümü benim hiç de istemeden kafa yorduğum bir konu çünkü faydasını
görmüyorum. Dikkat ederseniz ( kodlarda ) bu birleşimden kaynaklanan,
tekrar parçalamak için yazılan ekstra kodlar var !?

Sizin talebinize gelince ; Bir teklif formu oluşturdum diyelim XXX-2010.33-1
olsun. Yani ben bunu ilk firmaya gönderdim. Yazıcıdan yazdırdım teklfte
XXX.2010.33.1 yazacak. Sonra ayni teklifi başka firmaya gönderdim
XXX.2010.33.2 yazacak. Onu da yazdırdım. Şimdi, 2. çıktıyı gören bir
çalışanınız bu teklif 2 firmaya gönderilmiş diyebilir mi ? Diyemez.
Çünkü bu arada belki 3. firmaya
gönderilmiştir ama o bu çıktıyı henüz görmemiştir. Database de takip
ettiğniz bu mantık çıktılarda problem yaratır. İlk eklendiğinde
bastığınız XXX.2010.33. 1 artık .... 3 olmalıdır. Yani sizin "kaç firmaya gönderdim" fikriniz sadece "kaçıncı sırada gönderdim" i gösterir. Üstelik teklif ayni olmasına
rağmen teklif tablosuna 3 kayıt atılmıştır.

Önerim : GONDERILENTEKLIFLER adında bir tablo yapın
Bu tabloda GONDERI_ID, TEKLIF_ID, MUSTERI_ID olsun
Böylece kayıtlı bir teklifi bu tabloya çağırıp müşteri ile
ilişkilendirin. Teklif formuna bir altform ekleyin
TEKLIF_ID ile Parent-Child ilşkisi kurun.
Hangi teklif hangi tarihte kimlere gönderilmiş görebilirsiniz

Kolay gelsin


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Form Üzerinden Tablodaki Satış Koduna Ait Verileri İskonta Oranına Göre Güncelle husem 2 126 30/08/2017, 15:51 husem
Çözüldü Döneme Göre Kayıt Etme haziran4 5 200 17/08/2017, 08:22 haziran4
Çözüldü Excelden Alınan Tarih Ve Sayı Verisinin Düzeltilmesi kadirdursun 3 263 23/07/2017, 21:38 kadirdursun
Çözüldü Formda İki Kritere Göre Filtre Uygulamak ertans 2 244 18/07/2017, 11:43 ertans
Çözüldü Cari baş harfine göre firma kodu oluşturma hakkında Gokcen Akan 25 944 14/07/2017, 08:32 Gokcen Akan

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.