Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
05/11/2010 12:00
Konu Sahibi
sinan55
Yorumlar
4
Okunma
2317
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

sinan55

Aktif Üye
 41
 134
 41
 07/02/2009
0
 Samsun
 
 Ofis 2013 Tr. 64 Bit
 16/01/2015,09:40
Çözüldü 
dosya içerisinde sadece birimler ve teklif tabloları var
istediğim ise birimlerin işaretlerini toplayarak hangi birime aitse birimlerin başharflerine göre ayrı ayrı sıra numarası oluşturmak.inşallah anlata bilmişimdir

mesela ID sütunundan handi satırı seçmişsen hangi sütunun seçili olduğunu ve kaçıncı olduğunu bana teklif formunda yazması



Kullanici Avatari

okileturc

Onursal Üye
OK.... VA....
 60
 966
 113
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 11/12/2018,23:03
Çözüldü 
Tablo yapınızı değiştirdim

[Resim: 2gtnnee.jpg]
[Resim: 309oxnm.jpg]
[Resim: av0p03.jpg]

Teklif ekleme formunda "birim" seçildiğinde
Dmax fonksiyonuyla ayni birime ait sıra no
kontrol edilir, en son sayı bir artırılır ve yeni numara
Teklif No ya atanır ( combonun After update olayına yazılacak )
böylece teklif ler K1, K2 ... M1, M2 .... gibi birimin
harfiyle başlayan ve sıra takip eden bir numaraya
sahip olabilir

Yeni mdb ektedir

Kolay gelsin

Not: her teklifin ait olduğu birime ait harfle başlayan
bir numara almasına itirazım yok ancak sıra takip etmesi
size daha sonra hiçbir avantaj sağlamaz, sırf estetik
olsun diye boşuna kodlar yazılacak. Benzer durumlarda
direkt olarak otomatik artan ID yi kullanmak sadece başına
harf getirerek göstermek daha faydalı olacaktır
kanısındayım. Üstelik tek "harf" her zaman problem olacaktır
en az 2 diye düşünmelisiniz ( Kalıphane ve Kesimhane , KL ve KS gibi )




okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

sinan55

Aktif Üye
 41
 134
 41
 07/02/2009
0
 Samsun
 
 Ofis 2013 Tr. 64 Bit
 16/01/2015,09:40
Çözüldü 
Sayın okileturc;
Göstermiş olduğunuz ilgi ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
ben ne yapmak istediğimi tam anlatamasamda yine de verdiğiniz bilgiler bana farklı fikirler üretmemi sağladı. yapmak istediğim her birime ne kadar teklif hazırlandığını takip etmekti fakat sonradan o teklif numarasını sıralayarak yanına bir numara daha ekledim. o numarada aynı teklifi kaç firmaya çektiğimizi öğrenmek için misal örnek verecek olursak KK - 2010.24 - 3 sonuncu 3 rakamı 3 tane firmaya aynı teklifin çekildiğini gösteriyor. tabi bu rakam firma adlarını değiştirdikçe artıyor. yeni bir teklife geçtiğinde de tekrar 1 oluyor . yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.



Kullanici Avatari

sinan55

Aktif Üye
 41
 134
 41
 07/02/2009
0
 Samsun
 
 Ofis 2013 Tr. 64 Bit
 16/01/2015,09:40
Çözüldü 
Sayın okileturc,
burada anlatmak istediğimi siz (harfli-sayili-otomatik-numaralandirma) konusunda yapmışsınız. size veritabanını gönderiyorum. teklif alma formunun içerisinde yapmak istediklerim yazıyor. yardımcı olabilirseniz sevinirim. şimdiden teşekkür ederim. o örneğide size gönderiyorum. ister birimlere göre guruplandırın isterseniz sıralı numara olarak ta olabilir.



Kullanici Avatari

okileturc

Onursal Üye
OK.... VA....
 60
 966
 113
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 11/12/2018,23:03
Çözüldü 
Sizin de fark ettiğiniz gibi konuyu (harfli-sayili-otomatik-numaralandirma)
başlığı altında çözdük. Bu çözümü sizin çalışmanıza uyarlamaya çalışmam
yeniden yapmakla aynı şey. Ben yolu gösterdim Img-grin uygulama sizden

Konu açılmışken söylemem gereken (harfli-sayili-otomatik-numaralandirma)
çözümü benim hiç de istemeden kafa yorduğum bir konu çünkü faydasını
görmüyorum. Dikkat ederseniz ( kodlarda ) bu birleşimden kaynaklanan,
tekrar parçalamak için yazılan ekstra kodlar var !?

Sizin talebinize gelince ; Bir teklif formu oluşturdum diyelim XXX-2010.33-1
olsun. Yani ben bunu ilk firmaya gönderdim. Yazıcıdan yazdırdım teklfte
XXX.2010.33.1 yazacak. Sonra ayni teklifi başka firmaya gönderdim
XXX.2010.33.2 yazacak. Onu da yazdırdım. Şimdi, 2. çıktıyı gören bir
çalışanınız bu teklif 2 firmaya gönderilmiş diyebilir mi ? Diyemez.
Çünkü bu arada belki 3. firmaya
gönderilmiştir ama o bu çıktıyı henüz görmemiştir. Database de takip
ettiğniz bu mantık çıktılarda problem yaratır. İlk eklendiğinde
bastığınız XXX.2010.33. 1 artık .... 3 olmalıdır. Yani sizin "kaç firmaya gönderdim" fikriniz sadece "kaçıncı sırada gönderdim" i gösterir. Üstelik teklif ayni olmasına
rağmen teklif tablosuna 3 kayıt atılmıştır.

Önerim : GONDERILENTEKLIFLER adında bir tablo yapın
Bu tabloda GONDERI_ID, TEKLIF_ID, MUSTERI_ID olsun
Böylece kayıtlı bir teklifi bu tabloya çağırıp müşteri ile
ilişkilendirin. Teklif formuna bir altform ekleyin
TEKLIF_ID ile Parent-Child ilşkisi kurun.
Hangi teklif hangi tarihte kimlere gönderilmiş görebilirsiniz

Kolay gelsin


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Tablodan Dilediğimiz Sayı Kadar Veri Çekme İşlemi Nasıl Yapılır? alimadam 4 131 13/12/2018, 16:41
Son Yorum: alimadam
Çözüldü Metin İçinde Kritere Göre Sayım Yapma Hk. larion 2 65 11/12/2018, 09:28
Son Yorum: larion
Çözüldü Formdan Başka Formda Kritere Göre Liste Gizleme Ve Görünmesi U.ALTUN 4 76 05/12/2018, 13:50
Son Yorum: U.ALTUN
Çözüldü Liste Kutusuna Rastgele Benzersiz Sayı Ekleme mustinba 8 217 28/11/2018, 16:05
Son Yorum: mustinba
Çözüldü Formumu Almak İstediğim Sonuca Göre Nasıl Tasarlamalıyım. Oğuz Türkyılmaz 4 170 25/11/2018, 21:21
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.