Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
17/05/2009 15:05
Konu Sahibi
emrah1992
Yorumlar
11
Okunma
4635
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
Kullanici Avatari

emrah1992

Üye
 26
 17
 4
 23/04/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 23/05/2009,01:36
Çözüldü 
benim isimler rehberim var buna sayaç koydum arttırıp azaltabiliyosunuz. örneğin arttırdınız sayaç 3 e çıktı benim listemde 3 harfli isimleri göstermesini istiyorum 4e çıkardık dört harfli isimler çıkacak düşürdüğümde ise sayaç kaçtaysa o harf sayılı isimler çıkcak yardımcı olursanız sevinirim...


Ek Dosyalar
.rar   isimler rehberi1.rar(Dosya Boyutu: 56,18 KB / İndirme Sayısı: 10)
emrah1992, 23-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ayhan2122

Uzman
 41
 681
 26
 30/10/2008
451
 -
 
 Ofis 2003
 26/07/2018,20:20
Çözüldü 
Sn emrah1992;
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..

Kodlar;

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
Option Compare Database

Private Sub Form_Activate()
DoCmd.Maximize
End Sub

Private Sub Komut111_Click()
If IsNull(sayac) Then
sayac = 1
Else
sayac = sayac + 1
End If
sqlifade = "SELECT erkekisimleri.*, Len([İSİM]) " & _
 "FROM erkekisimleri " & _
 "WHERE (((Len([İSİM]))=[sayac]));"
Liste1.RowSourceType = "table/query"
Liste1.RowSource = sqlifade
Liste1.Requery
End Sub

Private Sub Komut112_Click()
If IsNull(sayac) Or sayac = 1 Then
sayac = 1
Else
sayac = sayac - 1
End If
sqlifade = "SELECT erkekisimleri.*, Len([İSİM]) " & _
 "FROM erkekisimleri " & _
 "WHERE (((Len([İSİM]))=[sayac]));"
Liste1.RowSourceType = "table/query"
Liste1.RowSource = sqlifade
Liste1.Requery
End Sub

Private Sub sayac_AfterUpdate()
sqlifade = "SELECT erkekisimleri.*, Len([İSİM]) " & _
 "FROM erkekisimleri " & _
 "WHERE (((Len([İSİM]))=[sayac]));"
Liste1.RowSourceType = "table/query"
Liste1.RowSource = sqlifade
Liste1.Requery
End Sub

Private Sub TextBox3_Updated(Code As Integer)
sqlifade = "select * from erkekisimleri where İSİM like Formlar!Form1!TextBox3 & '*'"
Liste1.RowSourceType = "table/query"
Liste1.RowSource = sqlifade
Liste1.Requery
End Sub

Private Sub TextBox6_Updated(Code As Integer)
sqlifade = "select * from erkekisimleri where İSİM like '*' & Formlar!Form1!TextBox6 & '*'"
Liste1.RowSourceType = "table/query"
Liste1.RowSource = sqlifade
Liste1.Requery
End Sub


Private Sub TextBox7_Updated(Code As Integer)
sqlifade = "select * from erkekisimleri where ANLAMI like '*' & Formlar!Form1!TextBox7 & '*'"
Liste1.RowSourceType = "table/query"
Liste1.RowSource = sqlifade
Liste1.Requery
End Sub


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.

Kullanici Avatari

emrah1992

Üye
 26
 17
 4
 23/04/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 23/05/2009,01:36
Çözüldü 
Peki üste açılan kutu ekleyip içinede isim kökenlerini koyacağız. seçeceğimiz isim kökenine listede eşit olanlar çıkacak. örneğin arapça seçildiğinde listede isim kökeni arapça olanlar çıkmasını istiyoruz.
(yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederiz)


emrah1992, 23-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

emrah1992

Üye
 26
 17
 4
 23/04/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 23/05/2009,01:36
Çözüldü 
yardımcı olurmusunuz..


emrah1992, 23-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

okileturc

Aktif Üye
OK.... VA....
 60
 966
 113
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Bu yeni bir konu

Moderatör arkdaşlardan rica ederim konuyu taşısınlar
veya iptal etsinler.

Sabırsızlanıp bir daha mesaj attığınız
için cevap veriyorum; sorunuz sitede muhtelif zamanlarda
işlenen ilişkili combobox - listbox - subform vb. filtrlemelerle ilgili.
Sedece kendi konumuzu okumak gibi bir alışkanlığımız olduğu
için sorular tekrar tekrar geliyor

İlişkisel combobox

Kolay gelsin
Sn Emrah 1992 sitede ilk uyarı puanını sizden
aldım. Teşekkür ederim. Umarım bu size daha
dikkatli bir üye olmanız konusunda yardımcı olur.
Geçmişte hocalarım bu davranışın adını da koymuşlardı
belki arama moturundan bulabilirsiniz Img-grin

Kolay gelsin


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

okileturc

Aktif Üye
OK.... VA....
 60
 966
 113
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Harf sayısına göre süzgeç
İsim kökenine göre süzgeç ektedir
Kolay gelsin

Not Textbox3 için yazmış
olduğunuz sqlcumle hatalıydı
onu kaldırdım


Ek Dosyalar
.rar   isimler rehberi_OKİLETURC.rar(Dosya Boyutu: 76,6 KB / İndirme Sayısı: 21)
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Birden Fazla Seçime Göre Tutar Hesaplama huzun_bulutu 13 236 13/11/2018, 13:43
Son Yorum: huzun_bulutu
Çözüldü Sipariş Numarasına Göre İş Emri No Hk. larion 5 179 05/11/2018, 08:47
Son Yorum: larion
Çözüldü Çoklu Checkbox Seçimine Göre Sorguda Filtreleme arfmzfx 6 151 03/11/2018, 22:13
Son Yorum: arfmzfx
Çözüldü Alt Forumda Açılan Kutu Girilen Harf Ve Kelimeye Göre Arama 001hacker 3 128 02/11/2018, 13:04
Son Yorum: 001hacker
Çözüldü Açılan Kutudan Seçime Göre, Raporların Tümünü Yazdırmak alimadam 8 222 22/10/2018, 21:24
Son Yorum: alimadam

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444