Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
17/05/2009 15:05
Konu Sahibi
emrah1992
Yorumlar
11
Okunma
4416
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy

emrah1992

Üye
Kullanici Avatari
Üye
17
4
23/04/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
23/05/2009,01:36
Çözüldü 
benim isimler rehberim var buna sayaç koydum arttırıp azaltabiliyosunuz. örneğin arttırdınız sayaç 3 e çıktı benim listemde 3 harfli isimleri göstermesini istiyorum 4e çıkardık dört harfli isimler çıkacak düşürdüğümde ise sayaç kaçtaysa o harf sayılı isimler çıkcak yardımcı olursanız sevinirim...


Ek Dosyalar
.rar   isimler rehberi1.rar (Dosya Boyutu: 56,18 KB / İndirme Sayısı: 10)
emrah1992, 23-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
Sn emrah1992;
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..

Kodlar;

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
Option Compare Database

Private Sub Form_Activate()
DoCmd.Maximize
End Sub

Private Sub Komut111_Click()
If IsNull(sayac) Then
sayac = 1
Else
sayac = sayac + 1
End If
sqlifade = "SELECT erkekisimleri.*, Len([İSİM]) " & _
 "FROM erkekisimleri " & _
 "WHERE (((Len([İSİM]))=[sayac]));"
Liste1.RowSourceType = "table/query"
Liste1.RowSource = sqlifade
Liste1.Requery
End Sub

Private Sub Komut112_Click()
If IsNull(sayac) Or sayac = 1 Then
sayac = 1
Else
sayac = sayac - 1
End If
sqlifade = "SELECT erkekisimleri.*, Len([İSİM]) " & _
 "FROM erkekisimleri " & _
 "WHERE (((Len([İSİM]))=[sayac]));"
Liste1.RowSourceType = "table/query"
Liste1.RowSource = sqlifade
Liste1.Requery
End Sub

Private Sub sayac_AfterUpdate()
sqlifade = "SELECT erkekisimleri.*, Len([İSİM]) " & _
 "FROM erkekisimleri " & _
 "WHERE (((Len([İSİM]))=[sayac]));"
Liste1.RowSourceType = "table/query"
Liste1.RowSource = sqlifade
Liste1.Requery
End Sub

Private Sub TextBox3_Updated(Code As Integer)
sqlifade = "select * from erkekisimleri where İSİM like Formlar!Form1!TextBox3 & '*'"
Liste1.RowSourceType = "table/query"
Liste1.RowSource = sqlifade
Liste1.Requery
End Sub

Private Sub TextBox6_Updated(Code As Integer)
sqlifade = "select * from erkekisimleri where İSİM like '*' & Formlar!Form1!TextBox6 & '*'"
Liste1.RowSourceType = "table/query"
Liste1.RowSource = sqlifade
Liste1.Requery
End Sub


Private Sub TextBox7_Updated(Code As Integer)
sqlifade = "select * from erkekisimleri where ANLAMI like '*' & Formlar!Form1!TextBox7 & '*'"
Liste1.RowSourceType = "table/query"
Liste1.RowSource = sqlifade
Liste1.Requery
End Sub


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

emrah1992

Üye
Kullanici Avatari
Üye
17
4
23/04/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
23/05/2009,01:36
Çözüldü 
Peki üste açılan kutu ekleyip içinede isim kökenlerini koyacağız. seçeceğimiz isim kökenine listede eşit olanlar çıkacak. örneğin arapça seçildiğinde listede isim kökeni arapça olanlar çıkmasını istiyoruz.
(yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederiz)


emrah1992, 23-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

emrah1992

Üye
Kullanici Avatari
Üye
17
4
23/04/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
23/05/2009,01:36
Çözüldü 
yardımcı olurmusunuz..


emrah1992, 23-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

okileturc

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Bu yeni bir konu

Moderatör arkdaşlardan rica ederim konuyu taşısınlar
veya iptal etsinler.

Sabırsızlanıp bir daha mesaj attığınız
için cevap veriyorum; sorunuz sitede muhtelif zamanlarda
işlenen ilişkili combobox - listbox - subform vb. filtrlemelerle ilgili.
Sedece kendi konumuzu okumak gibi bir alışkanlığımız olduğu
için sorular tekrar tekrar geliyor

İlişkisel combobox

Kolay gelsin
Sn Emrah 1992 sitede ilk uyarı puanını sizden
aldım. Teşekkür ederim. Umarım bu size daha
dikkatli bir üye olmanız konusunda yardımcı olur.
Geçmişte hocalarım bu davranışın adını da koymuşlardı
belki arama moturundan bulabilirsiniz Img-grin

Kolay gelsin


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

okileturc

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Harf sayısına göre süzgeç
İsim kökenine göre süzgeç ektedir
Kolay gelsin

Not Textbox3 için yazmış
olduğunuz sqlcumle hatalıydı
onu kaldırdım


Ek Dosyalar
.rar   isimler rehberi_OKİLETURC.rar (Dosya Boyutu: 76,6 KB / İndirme Sayısı: 20)
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Formdaki Değerlere Göre Raporu Listeleme husem 7 247 01/10/2017, 21:44 ozanakkaya
Çözüldü Form Üzerinden Tablodaki Satış Koduna Ait Verileri İskonta Oranına Göre Güncelle husem 2 155 30/08/2017, 15:51 husem
Çözüldü Döneme Göre Kayıt Etme haziran4 5 229 17/08/2017, 08:22 haziran4
Çözüldü Formda İki Kritere Göre Filtre Uygulamak ertans 2 269 18/07/2017, 11:43 ertans
Çözüldü Cari baş harfine göre firma kodu oluşturma hakkında Gokcen Akan 25 1.070 14/07/2017, 08:32 Gokcen Akan

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.