Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
24/11/2009 20:29
Konu Sahibi
amelie
Yorumlar
7
Okunma
2818
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

amelie

Üye
Üye
 21
 5
 09/05/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 24/12/2014,12:39
Çözüldü 
Dostlar merhaba,
ya kafam durdu ya da ben beceremedim bir türlü Img-cray

Sorun şudur;
örneğin 4 birim( 4 basamaklı) uzunluğa sahip bir txt alana girilmeyen değerler için başına 0( sıfır) değerini kendi tamamlasın istiyorum.excel de bu basit ancak burda berememekte ısrar ediyorum.

yani kısasa txt özelliğe sahip bir alan örneğin 22 rakamını girdiğimde 0022 olarak tamalamasını istiyorum.

Bilgi ve görüşlerinizi rica ediyorum.

Saygılarımla,


amelie, 09-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
 4.890
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 18/09/2018,22:27
Çözüldü 
Bir metin kutusu koyalım. Adı metin1 olsun. Bu metin kutusunun çıkıldığında olayına aşağıdaki komutları yazalım:

Kod:
Dim y As Integer
y = Me.Metin1
Me.Metin1 = Format(y, "0000")


Bu kadar..


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

amelie

Üye
Üye
 21
 5
 09/05/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 24/12/2014,12:39
Çözüldü 
Mehmet bey çok teşekkür ederim çok güzel bir cevap.

Nacizhane şunu sorsam VB harici alan özelliklerini ya da maske özelliklerinden de yapılabilir mi bu acaba, ben hep cevabı orada aradım da? hani Excel de 0000 yapmak gibi.

ama bu cevap yeterli midir..süper yeterlidir o da ayrı tabi Img-grin

Saygılarımla.


amelie, 09-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Uzman
 41
 681
 26
 30/10/2008
451
 -
 
 Ofis 2003
 26/07/2018,20:20
Çözüldü 
Sn amelie;
Tabloda sayı alanının özelliğinde "Biçim:0000" yaparsanız "22" yazdığınızda "0022" olarak görünür.


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.

Kullanici Avatari

assenucler

Aktif Üye
Aktif Üye*
A..... SE.... ŞE....
 2.056
 125
 31/10/2008
63
 İstanbul
 
 -
 13/08/2018,19:49
Çözüldü 
Teşekkür...



Kullanici Avatari

amelie

Üye
Üye
 21
 5
 09/05/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 24/12/2014,12:39
Çözüldü 
Ayhan bey cevabınız için teşekkür ederim ancak,
ver alanı text özelliğinde olduğundan bahsettiğiniz özellik çalışmıyor.

aslında bu soruma bir ilave daha yapmak istiyorum umarım arada kaynamaz Img-grin

tabloda daha önce girilmiş olan txt verilerden ( uzunluk 4 birim) sorgu, Sql veya vb kullanmadan 0000 olarak tümünü dönüştürebilir miyiz
örneğin; 222 eski veri yeni girişler için mehmet beyin cevabı ile 0222 oluyor ama eski girilmiş veriler için değiştirmiyor. önceden girilmiş 222 nasıl 0222 olur?

Saygılarımla,


amelie, 09-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formdan Girilen Kaydın Aynı Form'dan Sadece O Kayıt İçin Rapor Çıktısı Alamıyorum. Oğuz Türkyılmaz 8 146 31 dakika önce
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Hata: Birinci Tablonun Başvurulan Alanı İçin Benzersiz Dizin Bulunamadı.hatası kursun 4 129 15/09/2018, 12:52
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Hata: Birinci Tablonun Başvurulan Alanı İçin Benzersiz Dizin Bulunamadı.hatası kursun 8 176 15/09/2018, 12:51
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Vcard İçin Favori Düzenlemesi access acemisi 4 110 14/09/2018, 18:20
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Formdaki Butona Metin Kutusundaki Köprüye Gitmesi İçin Komut Vermek Serkan Kurt 9 222 08/09/2018, 20:19
Son Yorum: Serkan Kurt

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.