Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
24/11/2009 20:29
Konu Sahibi
amelie
Yorumlar
7
Okunma
2630
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

amelie

Üye
Kullanici Avatari
Üye
21
5
09/05/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
24/12/2014,12:39
Çözüldü 
Dostlar merhaba,
ya kafam durdu ya da ben beceremedim bir türlü Img-cray

Sorun şudur;
örneğin 4 birim( 4 basamaklı) uzunluğa sahip bir txt alana girilmeyen değerler için başına 0( sıfır) değerini kendi tamamlasın istiyorum.excel de bu basit ancak burda berememekte ısrar ediyorum.

yani kısasa txt özelliğe sahip bir alan örneğin 22 rakamını girdiğimde 0022 olarak tamalamasını istiyorum.

Bilgi ve görüşlerinizi rica ediyorum.

Saygılarımla,


amelie, 09-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
10/09/2017,11:19
Çözüldü 
Bir metin kutusu koyalım. Adı metin1 olsun. Bu metin kutusunun çıkıldığında olayına aşağıdaki komutları yazalım:

Kod:
Dim y As Integer
y = Me.Metin1
Me.Metin1 = Format(y, "0000")


Bu kadar..


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

amelie

Üye
Kullanici Avatari
Üye
21
5
09/05/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
24/12/2014,12:39
Çözüldü 
Mehmet bey çok teşekkür ederim çok güzel bir cevap.

Nacizhane şunu sorsam VB harici alan özelliklerini ya da maske özelliklerinden de yapılabilir mi bu acaba, ben hep cevabı orada aradım da? hani Excel de 0000 yapmak gibi.

ama bu cevap yeterli midir..süper yeterlidir o da ayrı tabi Img-grin

Saygılarımla.


amelie, 09-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
Sn amelie;
Tabloda sayı alanının özelliğinde "Biçim:0000" yaparsanız "22" yazdığınızda "0022" olarak görünür.


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

assenucler

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... S.... Ş....
2.054
31/10/2008
63
İstanbul
-
01/09/2017,15:34
Çözüldü 
Teşekkür...


Cevapla

amelie

Üye
Kullanici Avatari
Üye
21
5
09/05/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
24/12/2014,12:39
Çözüldü 
Ayhan bey cevabınız için teşekkür ederim ancak,
ver alanı text özelliğinde olduğundan bahsettiğiniz özellik çalışmıyor.

aslında bu soruma bir ilave daha yapmak istiyorum umarım arada kaynamaz Img-grin

tabloda daha önce girilmiş olan txt verilerden ( uzunluk 4 birim) sorgu, Sql veya vb kullanmadan 0000 olarak tümünü dönüştürebilir miyiz
örneğin; 222 eski veri yeni girişler için mehmet beyin cevabı ile 0222 oluyor ama eski girilmiş veriler için değiştirmiyor. önceden girilmiş 222 nasıl 0222 olur?

Saygılarımla,


amelie, 09-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Kısayol Tuşuyla Liste Kutusu Üzerinden Değer Atama mehmetb84 6 116 18/09/2017, 12:20 mehmetb84
Çözüldü IT Envanter programı için ön çalışma mengok 4 2.324 12/09/2017, 15:01 team_quash
Çözüldü Envanter - Demirbaş Kayıt Programı [Bilgi İşlem Departmanı İçin] zlatan.ibo 3 2.390 09/09/2017, 14:34 anlezgn
Çözüldü İd Atama access acemisi 19 625 13/06/2017, 17:42 access acemisi
Çözüldü Vardiyeyi Random Atama blue_wall 14 879 31/05/2017, 08:46 blue_wall

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.