girilmeyen değer için sıfır atama
Tarih
24/11/2009 20:29
Konu Sahibi
amelie
Yorumlar
7
Okunma
2398
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



amelie
Üye
Kullanici Avatari
Üye
21
5
09/05/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
24/12/2014,12:39
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Dostlar merhaba,
ya kafam durdu ya da ben beceremedim bir türlü Img-cray

Sorun şudur;
örneğin 4 birim( 4 basamaklı) uzunluğa sahip bir txt alana girilmeyen değerler için başına 0( sıfır) değerini kendi tamamlasın istiyorum.excel de bu basit ancak burda berememekte ısrar ediyorum.

yani kısasa txt özelliğe sahip bir alan örneğin 22 rakamını girdiğimde 0022 olarak tamalamasını istiyorum.

Bilgi ve görüşlerinizi rica ediyorum.

Saygılarımla,
amelie, 09-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
13/02/2017,02:22
Çözüldü 
Bir metin kutusu koyalım. Adı metin1 olsun. Bu metin kutusunun çıkıldığında olayına aşağıdaki komutları yazalım:

Kod:
Dim y As Integer
y = Me.Metin1
Me.Metin1 = Format(y, "0000")


Bu kadar..

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

amelie
Üye
Kullanici Avatari
Üye
21
5
09/05/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
24/12/2014,12:39
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Mehmet bey çok teşekkür ederim çok güzel bir cevap.

Nacizhane şunu sorsam VB harici alan özelliklerini ya da maske özelliklerinden de yapılabilir mi bu acaba, ben hep cevabı orada aradım da? hani Excel de 0000 yapmak gibi.

ama bu cevap yeterli midir..süper yeterlidir o da ayrı tabi Img-grin

Saygılarımla.
amelie, 09-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
Bugün,01:00
Çözüldü 
Sn amelie;
Tabloda sayı alanının özelliğinde "Biçim:0000" yaparsanız "22" yazdığınızda "0022" olarak görünür.
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

assenucler

Kullanici Avatari
Onursal
A.... S.... Ş....
2.053
31/10/2008
63
İstanbul
-
Dün,20:41
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Teşekkür...
Cevapla

amelie
Üye
Kullanici Avatari
Üye
21
5
09/05/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
24/12/2014,12:39
Çözüldü 
Ayhan bey cevabınız için teşekkür ederim ancak,
ver alanı text özelliğinde olduğundan bahsettiğiniz özellik çalışmıyor.

aslında bu soruma bir ilave daha yapmak istiyorum umarım arada kaynamaz Img-grin

tabloda daha önce girilmiş olan txt verilerden ( uzunluk 4 birim) sorgu, Sql veya vb kullanmadan 0000 olarak tümünü dönüştürebilir miyiz
örneğin; 222 eski veri yeni girişler için mehmet beyin cevabı ile 0222 oluyor ama eski girilmiş veriler için değiştirmiyor. önceden girilmiş 222 nasıl 0222 olur?

Saygılarımla,
amelie, 09-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Subform icin Arama butonu broiling 22 366 07/02/2017, 02:37 broiling
  subform deger ve msgbox orhantanriverdi 4 125 24/01/2017, 05:18 orhantanriverdi
  Form üzerine değer getirme ve hesaplama yaptırma fatihkara 20 722 15/12/2016, 12:15 atoz112
  Form Değer Getirme Hk. Serkan Çevik 9 200 07/12/2016, 13:12 Serkan Çevik
  Tabloda ileriki hesaplamalar için kullanılmak üzere seçim yaptırmak nightashes 6 230 02/12/2016, 20:52 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya