Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
24/11/2009 20:29
Konu Sahibi
amelie
Yorumlar
7
Okunma
2713
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

amelie

Üye
Kullanici Avatari
Üye
21
5
09/05/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
24/12/2014,12:39
Çözüldü 
Dostlar merhaba,
ya kafam durdu ya da ben beceremedim bir türlü Img-cray

Sorun şudur;
örneğin 4 birim( 4 basamaklı) uzunluğa sahip bir txt alana girilmeyen değerler için başına 0( sıfır) değerini kendi tamamlasın istiyorum.excel de bu basit ancak burda berememekte ısrar ediyorum.

yani kısasa txt özelliğe sahip bir alan örneğin 22 rakamını girdiğimde 0022 olarak tamalamasını istiyorum.

Bilgi ve görüşlerinizi rica ediyorum.

Saygılarımla,


amelie, 09-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.787
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
29/03/2018,15:43
Çözüldü 
Bir metin kutusu koyalım. Adı metin1 olsun. Bu metin kutusunun çıkıldığında olayına aşağıdaki komutları yazalım:

Kod:
Dim y As Integer
y = Me.Metin1
Me.Metin1 = Format(y, "0000")


Bu kadar..


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

amelie

Üye
Kullanici Avatari
Üye
21
5
09/05/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
24/12/2014,12:39
Çözüldü 
Mehmet bey çok teşekkür ederim çok güzel bir cevap.

Nacizhane şunu sorsam VB harici alan özelliklerini ya da maske özelliklerinden de yapılabilir mi bu acaba, ben hep cevabı orada aradım da? hani Excel de 0000 yapmak gibi.

ama bu cevap yeterli midir..süper yeterlidir o da ayrı tabi Img-grin

Saygılarımla.


amelie, 09-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
05/12/2017,16:58
Çözüldü 
Sn amelie;
Tabloda sayı alanının özelliğinde "Biçim:0000" yaparsanız "22" yazdığınızda "0022" olarak görünür.


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

assenucler

Gümüş Üye
Kullanici Avatari
Gümüş Üye
A.... S.... Ş....
2.054
31/10/2008
63
İstanbul
-
03/02/2018,00:29
Çözüldü 
Teşekkür...


Cevapla

amelie

Üye
Kullanici Avatari
Üye
21
5
09/05/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
24/12/2014,12:39
Çözüldü 
Ayhan bey cevabınız için teşekkür ederim ancak,
ver alanı text özelliğinde olduğundan bahsettiğiniz özellik çalışmıyor.

aslında bu soruma bir ilave daha yapmak istiyorum umarım arada kaynamaz Img-grin

tabloda daha önce girilmiş olan txt verilerden ( uzunluk 4 birim) sorgu, Sql veya vb kullanmadan 0000 olarak tümünü dönüştürebilir miyiz
örneğin; 222 eski veri yeni girişler için mehmet beyin cevabı ile 0222 oluyor ama eski girilmiş veriler için değiştirmiyor. önceden girilmiş 222 nasıl 0222 olur?

Saygılarımla,


amelie, 09-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Sorgunun Sadece Boş Alanlar İçin Çalışması ertans 2 74 27/02/2018, 13:06 ertans
Çözüldü Sütunlara Sıfır Atması Otomatik golf2000 5 191 19/02/2018, 23:28 golf2000
Çözüldü Değer Seçince Diğer Satır Otomatik Olarak Gelsin. muslum_66 4 184 12/02/2018, 11:39 ozanakkaya
Çözüldü Mail Gönderme Koduna Mail Adresini Değişkenden Atama Hatası Mr.Midnight 1 184 30/01/2018, 10:43 ozanakkaya
Çözüldü Listeleme İçin Yardım yaldiz42 1 89 04/01/2018, 16:37 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
 
 
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.