Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
amelie
Tarih
24/11/2009 20:29
Konu Sahibi
amelie
Yorumlar
7
Okunma
2952
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
amelie

amelie

Üye
 6
 23
 09/05/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 25/03/2019,16:26
Çözüldü 
Dostlar merhaba,
ya kafam durdu ya da ben beceremedim bir türlü Img-cray

Sorun şudur;
örneğin 4 birim( 4 basamaklı) uzunluğa sahip bir txt alana girilmeyen değerler için başına 0( sıfır) değerini kendi tamamlasın istiyorum.excel de bu basit ancak burda berememekte ısrar ediyorum.

yani kısasa txt özelliğe sahip bir alan örneğin 22 rakamını girdiğimde 0022 olarak tamalamasını istiyorum.

Bilgi ve görüşlerinizi rica ediyorum.

Saygılarımla,


amelie, 09-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

mehmetdemiral

mehmetdemiral

Uzman
Me.... De....
 54
 218
 4.926
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 23/02/2019,21:53
Çözüldü 
Bir metin kutusu koyalım. Adı metin1 olsun. Bu metin kutusunun çıkıldığında olayına aşağıdaki komutları yazalım:

Kod:
Dim y As Integer
y = Me.Metin1
Me.Metin1 = Format(y, "0000")


Bu kadar..


İnadına, ille de Accesstr.net...

amelie

amelie

Üye
 6
 23
 09/05/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 25/03/2019,16:26
Çözüldü 
Mehmet bey çok teşekkür ederim çok güzel bir cevap.

Nacizhane şunu sorsam VB harici alan özelliklerini ya da maske özelliklerinden de yapılabilir mi bu acaba, ben hep cevabı orada aradım da? hani Excel de 0000 yapmak gibi.

ama bu cevap yeterli midir..süper yeterlidir o da ayrı tabi Img-grin

Saygılarımla.


amelie, 09-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

ayhan2122

ayhan2122

Onursal Üye
 42
 26
 680
 30/10/2008
451
 -
 
 Ofis 2003
 23/02/2019,01:03
Çözüldü 
Sn amelie;
Tabloda sayı alanının özelliğinde "Biçim:0000" yaparsanız "22" yazdığınızda "0022" olarak görünür.


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.

assenucler

assenucler

Aktif Üye*
A..... Se.... Şe....
 125
 2.057
 31/10/2008
63
 İstanbul
 
 -
 03/01/2019,11:47
Çözüldü 
Teşekkür...



amelie

amelie

Üye
 6
 23
 09/05/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 25/03/2019,16:26
Çözüldü 
Ayhan bey cevabınız için teşekkür ederim ancak,
ver alanı text özelliğinde olduğundan bahsettiğiniz özellik çalışmıyor.

aslında bu soruma bir ilave daha yapmak istiyorum umarım arada kaynamaz Img-grin

tabloda daha önce girilmiş olan txt verilerden ( uzunluk 4 birim) sorgu, Sql veya vb kullanmadan 0000 olarak tümünü dönüştürebilir miyiz
örneğin; 222 eski veri yeni girişler için mehmet beyin cevabı ile 0222 oluyor ama eski girilmiş veriler için değiştirmiyor. önceden girilmiş 222 nasıl 0222 olur?

Saygılarımla,


amelie, 09-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Bağımlı Değer Girişi dgnlrmehmet 6 127 12/04/2019, 17:57
Son Yorum: dgnlrmehmet
Çözüldü Benzer Değer Hk. serkan1985 2 127 29/03/2019, 14:22
Son Yorum: serkan1985
Çözüldü Takvim Ajanda Programını Ofis 2016 Da Çalıştırmak İçin Çevirmek hayalibey 11 197 28/03/2019, 21:04
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Sunum İçin Powerpointe access acemisi 11 326 24/03/2019, 17:38
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Dlookup İşlevi İle Değer Getirmek adnan 4 235 09/02/2019, 18:56
Son Yorum: adnan

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.