Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
11/02/2009 17:19
Konu Sahibi
hanedan0812
Yorumlar
7
Okunma
3886
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

hanedan0812

Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
28
7
16/11/2008
Adıyaman
Ofis 2003
23/03/2017,20:06
Çözüldü 
arkadaşlar kolay gelsin bir sorum olacak
formda tarih girdiğimiz zaman kaçıncı hafta olduğuna başka bir metin kutusuna kendiliğinden yazabilirmiyiz. örneğin 10.01.2009 = hafta 2 olabirmi
teşekkürler


Cevapla

esrefigit

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
598
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
03/08/2017,11:47
Çözüldü 
bir metin kutusu içine bu yaz

Kod:
=DatePart("ww";[Metin0])


metin0 tarih girilen kutu bu sana yılın kaçıncı haftası olduğunu verir


meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Önce değişkenleri tanımlayalım

Kod:
Dim Tarih1 As Date
Dim Mesaj As String 


Sonra Tarih1'e yılın ilk gününü atayalım.

Kod:
Tarih1 = "01.01.2009" 


Tarih2 değerine de form üzerinden veya başka bir yerden istenen tarih değerini atayalım

Kod:
Tarih2 = "11.01.2009" 


”ww” kullanarak değeri hafta olarak istediğimizi belirtelim.

Kod:
Mesaj = DateDiff("ww", Tarih1, Tarih2) 



Msg penceresi ile tarih1'den tarih2'ye kadar olan haftaları saydıralım ve ekrana getirelim.

Kod:
MsgBox Mesaj & "Haftadır."


Kolay gelsin. Takıldığınız yerde bana dönün.


Görmedim. Sayın eşrefigit çok daha kolay bir yöntemle yapmış. Ama benim örnekte tarih aralığı saydırıldığı için belki farklı amaçlarda işe yarayabilir. Mesela farklı yıllardan tarihler yazsanız da arada kaç haftsa olduğunu sayacaktır. Belki o da başka bir işe yarar..


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

hanedan0812

Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
28
7
16/11/2008
Adıyaman
Ofis 2003
23/03/2017,20:06
Çözüldü 
arkadaşlar teşekkür ederim. =DatePart("ww";[Metin0]) bunu metin kutusuna yazdığım zaman çıkan haftayı tabloya nasıl kaydederim


Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Bunu bir denetime bağlayabilirsiniz. Bu durumda formunuzun ana denetim kaynağı bir tablo, alanın denetimi de bu tablonun bir değeri olur. (Mesela alanın adı haftasayisi olsun) O zaman bir olayın ardından şunu yapabilirsiniz:

Kod:
haftasayisi =DatePart("ww";[Metin0]) 


Böylece mesela bir önceki metin kutusunun çıkışına bu kodu yazarsanız ordan çıktığınızda bu kod çalışır.

Kolay gelsin


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

cellchuck

Üye
Kullanici Avatari
Üye
2
0
09/03/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2007
10/04/2009,13:57
Çözüldü 
Mehmet Bey bu haftayı formdan tabloya nasıl kaydedileceğini anlayamadım biraz daha açıklayıcı anlatırsanız çok sevinirim.


cellchuck, proud to be a member of AccessTr.neT since 09-03-2009.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Formdaki Değerlere Göre Raporu Listeleme husem 7 238 01/10/2017, 21:44 ozanakkaya
Çözüldü Hafta Adedi Hk. serkan1985 10 206 29/09/2017, 18:30 serkan1985
Çözüldü Form Üzerinden Tablodaki Satış Koduna Ait Verileri İskonta Oranına Göre Güncelle husem 2 151 30/08/2017, 15:51 husem
Çözüldü Döneme Göre Kayıt Etme haziran4 5 227 17/08/2017, 08:22 haziran4
Çözüldü Formda İki Kritere Göre Filtre Uygulamak ertans 2 267 18/07/2017, 11:43 ertans

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.