girilen tarihe göre hafta numarası
Tarih
11/02/2009 17:19
Konu Sahibi
hanedan0812
Yorumlar
7
Okunma
3567
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
hanedan0812
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
28
7
16/11/2008
Adıyaman
Ofis 2003
23/03/2017,20:06
Çözüldü 
arkadaşlar kolay gelsin bir sorum olacak
formda tarih girdiğimiz zaman kaçıncı hafta olduğuna başka bir metin kutusuna kendiliğinden yazabilirmiyiz. örneğin 10.01.2009 = hafta 2 olabirmi
teşekkürler
Cevapla

esrefigit

Kullanici Avatari
Onursal
598
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
12/05/2017,17:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
bir metin kutusu içine bu yaz

Kod:
=DatePart("ww";[Metin0])


metin0 tarih girilen kutu bu sana yılın kaçıncı haftası olduğunu verir

meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.757
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
23/05/2017,21:19
Çözüldü 
Önce değişkenleri tanımlayalım

Kod:
Dim Tarih1 As Date
Dim Mesaj As String 


Sonra Tarih1'e yılın ilk gününü atayalım.

Kod:
Tarih1 = "01.01.2009" 


Tarih2 değerine de form üzerinden veya başka bir yerden istenen tarih değerini atayalım

Kod:
Tarih2 = "11.01.2009" 


”ww” kullanarak değeri hafta olarak istediğimizi belirtelim.

Kod:
Mesaj = DateDiff("ww", Tarih1, Tarih2) 



Msg penceresi ile tarih1'den tarih2'ye kadar olan haftaları saydıralım ve ekrana getirelim.

Kod:
MsgBox Mesaj & "Haftadır."


Kolay gelsin. Takıldığınız yerde bana dönün.


Görmedim. Sayın eşrefigit çok daha kolay bir yöntemle yapmış. Ama benim örnekte tarih aralığı saydırıldığı için belki farklı amaçlarda işe yarayabilir. Mesela farklı yıllardan tarihler yazsanız da arada kaç haftsa olduğunu sayacaktır. Belki o da başka bir işe yarar..
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

hanedan0812
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
28
7
16/11/2008
Adıyaman
Ofis 2003
23/03/2017,20:06
Çözüldü 
Sponsor Reklam
arkadaşlar teşekkür ederim. =DatePart("ww";[Metin0]) bunu metin kutusuna yazdığım zaman çıkan haftayı tabloya nasıl kaydederim
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.757
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
23/05/2017,21:19
Çözüldü 
Bunu bir denetime bağlayabilirsiniz. Bu durumda formunuzun ana denetim kaynağı bir tablo, alanın denetimi de bu tablonun bir değeri olur. (Mesela alanın adı haftasayisi olsun) O zaman bir olayın ardından şunu yapabilirsiniz:

Kod:
haftasayisi =DatePart("ww";[Metin0]) 


Böylece mesela bir önceki metin kutusunun çıkışına bu kodu yazarsanız ordan çıktığınızda bu kod çalışır.

Kolay gelsin

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

cellchuck
Üye
Kullanici Avatari
Üye
2
0
09/03/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2007
10/04/2009,13:57
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Mehmet Bey bu haftayı formdan tabloya nasıl kaydedileceğini anlayamadım biraz daha açıklayıcı anlatırsanız çok sevinirim.
cellchuck, proud to be a member of AccessTr.neT since 09-03-2009.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Seçime göre alt seçim listeleme (İl / İlçe benzeri) mharman 10 209 Dün, 14:21 atoz112
  Seçime Göre Açılır Liste blue_wall 5 135 11/05/2017, 17:06 atoz112
Exclamation İl İlçe kriter seçimine göre sorgulama Ferhat Çetin 6 167 10/05/2017, 03:51 ozanakkaya
  Tarih Kriterine Göre En Yüksek Değer ALTANs 9 200 26/04/2017, 15:36 ALTANs
  Tekrar Eden Kayıtlarda Kritere Göre İstenen Kaydın Getirilmesi. direnist 9 285 24/04/2017, 14:04 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status