Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
30/12/2009 14:48
Konu Sahibi
ancyra
Yorumlar
4
Okunma
1905
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ancyra

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 37
60
01/07/2009
Kayseri
Ofis 2003
16/06/2010,10:59
Çözüldü 
Merhaba;
2 Tane Comboboxla ilgili sorum olacak.
1. Hazırladığım bir formda comboboxlarım var. bu comboboxların içeriğini doldurulması için yanına bir butonla yardımcı form açıyorum. bu yardımcı butona girilen değerleri kaydet dediğimde comboboxun içeriğininde güncellenmesini istiyorum ama yapamıyorum?nasıl bir yol izlemeliyim.
2. Comboboxa databaseden veri aktardığım zaman databasedeki 1 değil 2 sütunun bilgilerini yanyana göstermek istiyorum.

bunlarda takıldım. yardım ederseniz çok memnun olurum.

Dosya Ektedir.


Ek Dosyalar
.rar   Debug.rar(Dosya Boyutu: 3,7 MB / İndirme Sayısı: 17)

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
12/07/2018,12:35
Çözüldü 
Forum kuralları --> Örnek Dosya...


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

benremix

Onursal Üye
Onursal Üye
RA.... SO....
 51
4.440
17/05/2009
365
Ankara
Şirket Sahibi
Ofis 2010 64 Bit
08/07/2018,19:27
Çözüldü 
Sn ancyra şifreyi yazarmısınız. Ayrıca gerçek veriler varsa siliniz. Resimler vs. eklemenize gerek yoktu. Saygılar...


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi



Kullanici Avatari

ancyra

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 37
60
01/07/2009
Kayseri
Ofis 2003
16/06/2010,10:59
Çözüldü 
database şifresi 981221048 özel bilgiler içerisinde yer almamaktadır (Şahsıma ait bilgiler içermektedir). Ayrıca resimlerde normal resimlerdir.
sorduğum sorunun çözümü ben buldum. Kaydet butonunu altına en son girilen textboxtaki değeri diğer formum combobox değerlerine eklettiriyorum. bu şekilde yapabildim. Silme olayıda aynı şekilde yaptım.
Örnek:
Kaydet butonunun kod kısmına ekledim.
frmekipmangir.cmbbolum.Items.Add(txtbolumgir.Text)
Sil butonun altına ekledim.
frmekipmangir.cmbbolum.Items.Remove(grdbolumv.GetFocusedRowCellValue("bolumadi"))



Kullanici Avatari

benremix

Onursal Üye
Onursal Üye
RA.... SO....
 51
4.440
17/05/2009
365
Ankara
Şirket Sahibi
Ofis 2010 64 Bit
08/07/2018,19:27
Çözüldü 
Sn ancyra çözümü kendiniz bulduğunuz için tebrik ederim. Resimlerle falan program boyutunun şişmemesi için değinmiştim. Saygılar...


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü VB PRojesi Başka Bilgisayarda Çalışmıyor mavivan 3 2.235 15/12/2013, 14:08
Son Yorum: maytas
Çözüldü Inputbox a girilen sayıya isim verme adrian 2 1.895 18/03/2013, 01:00
Son Yorum: mcmaho
Çözüldü Başka bir formdaki Combo Box içeriğini Yenilemek ynlmz 4 2.905 27/01/2013, 13:29
Son Yorum: ynlmz
Çözüldü VB 6 Girilen Tarih İle Date Kontroluna Göre Rapor Alma |By|KiDnArUt| 6 4.067 24/05/2011, 18:06
Son Yorum: |By|KiDnArUt|
Çözüldü visual basic 2008 de textbox girilen degerleri access nasıl kaydını yapacaz? fsgfb 1 2.610 10/02/2010, 15:33
Son Yorum: C*e*l*o*y*c*e

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.