Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
21/02/2010 17:03
Konu Sahibi
yenginoglu
Yorumlar
21
Okunma
5229
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

yenginoglu

Altın Üye
AH.... YE....
 60
 496
 116
 31/10/2008
18
 Bursa
 Yönetici
 Ofis 2010 32 Bit
 06/12/2018,13:24
Çözüldü 
merhaba arkadaşlar
ekteki projede gelir ve giderlerin dökümünü raporlarda yaptım fakat formlarda aynı şeyleri yapamıyorum.
raporlardaki G_BILANCO gibi formda yapmak istiyorum.
ustatların yardımlarını bekliyorum.
saygılarımla,


Ek Dosyalar
.rar   YIKAMA.rar(Dosya Boyutu: 51,9 KB / İndirme Sayısı: 2)
Ahmet Yenginoğlu



Kullanici Avatari

Hayri16

Aktif Üye
 58
 1.010
 56
 12/11/2009
294
 Bursa
 
 Ofis 2007
 10/04/2018,10:30
Çözüldü 
Sayın yenginoglu;
Dediğinizi F_DOKUM formunuzda mı yaptırmak istiyorsunuz?


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

yenginoglu

Altın Üye
AH.... YE....
 60
 496
 116
 31/10/2008
18
 Bursa
 Yönetici
 Ofis 2010 32 Bit
 06/12/2018,13:24
Çözüldü 
evet sayın Hayri16


Ahmet Yenginoğlu



Kullanici Avatari

Hayri16

Aktif Üye
 58
 1.010
 56
 12/11/2009
294
 Bursa
 
 Ofis 2007
 10/04/2018,10:30
Çözüldü 
Sayın yenginoglu;
F_DOKUM de gelirleri listelediğiniz liste3 ün altına bir metin kutusu yerleştirin. Adını glrtop
yapın. (Gelir listesindeki toplamımızı buraya alacağız)
Sonra bu formun kodlarına girin. Form_Load yordamına gelirtopla yazın. (form yüklenirken listelerimiz dolduğu için gelir toplamımızı yüklenmeye bağlı olarak yazacağımız yordama gönderiyoruz.)
Şimdi sıra geldi bu yordamı yazmaya
Private sub gelirtopla()
End Sub
olarak yordamımızı yazıyoruz.
Şimdi içini yapmak istediğimizle ilgili dolduralım. İki tane değişken tanımlıyoruz.
Dim a As Integer
Dim glrtoplam As Currency
a yı sayı olarak, glrtoplam'ı da parasal değer olarak.
Sonra parasal değişkenimize başlangıç olarak 0 değeri veriyoruz.
glrtoplam = 0

şimdi geliyoruz hesaplama bölümüne

For a = 1 To Liste3.ListCount - 1
glrtoplam = glrtoplam + CCur(Liste3.Column(1, a))
Next a
glrtop= glrtoplam

a değerini 1 den başlat ve listedeki eleman sayısına kadar arttır. (Listede sütun başlıkları olduğu için -1 koyuyoruz. Olmasaydı koymazdık)
glrtoplam değişkenine o ana kadar olan glrtoplam değerini ve bizim toplayacağımız sütun olan liste3.column(1) deki değeri parasal değere çevir , topla ve ekle.
Burada a listedeki satır numarasıdır. Yazılım şöyledir. Liste3.column(sütunno,satırno)
Döngü bittikten sonra liste3 teki kayıtlar tarandıktan sonra oluşan değeri glrtop adlı metin kutusuna yaz diyoruz.
Kodumuzun tamamı şöyle:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Private Sub Form_Load()
gelirtopla
End Sub

Private Sub gelirtopla()
Dim a As Integer
Dim glrtoplam As Currency
glrtoplam = 0
For a = 1 To Liste3.ListCount - 1
glrtoplam = glrtoplam + CCur(Liste3.Column(1, a))
Next a
glrtop = glrtoplam
End Sub

Şimdi aynı şekilde siz de giderler kısmını yapabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Saygılarımla, kolay gelsin.


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

yenginoglu

Altın Üye
AH.... YE....
 60
 496
 116
 31/10/2008
18
 Bursa
 Yönetici
 Ofis 2010 32 Bit
 06/12/2018,13:24
Çözüldü 
hayri bey çok teşekkür ederim ilginize istediğim toplamı alıyor.
size birşey daha sorsam
f_dokum tablosundaki listelere ben 1 günlük yani istenilen tarihteki rakamlar gelsin istiyorum onu nasıl yaparım.
yardımcı olursanız sevinirim.
saygılarımla,
ahmet


Ahmet Yenginoğlu



Kullanici Avatari

Hayri16

Aktif Üye
 58
 1.010
 56
 12/11/2009
294
 Bursa
 
 Ofis 2007
 10/04/2018,10:30
Çözüldü 
Sayın yenginoglu;
Bu dediğiniz için liste3 ün satır kaynağını değiştirmemiz gerekir diye düşünüyorum. Çünkü Liste3 verileri çapraz sorgudan alıyor. Çapraz sorgumuzda tarih alanları gruplanmış durumda. Yıkama tablosu üzerinde yeni bir sorgu yapmamız gerekir kanatindeyim.


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formdan Başka Formda Kritere Göre Liste Gizleme Ve Görünmesi U.ALTUN 4 69 05/12/2018, 13:50
Son Yorum: U.ALTUN
Çözüldü Formda Kayıt Yapıldığında Yinelenen Değerler Hatası Alıyorum Oğuz Türkyılmaz 2 62 05/12/2018, 00:52
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Formda Bir Alana Değer Girilmesini Şart Koşmak. Oğuz Türkyılmaz 25 334 04/12/2018, 22:06
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Değişkeni tüm formda kontrol ettirme bibib 6 182 02/12/2018, 23:28
Son Yorum: bibib
Çözüldü Tablodaki Verilerin Bir Kısmı Formda Sıralanıyor? mdelier 4 83 28/11/2018, 11:01
Son Yorum: mdelier

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444