gelir gider raporda oldu formda olmuyor
Tarih
21/02/2010 17:03
Konu Sahibi
yenginoglu
Yorumlar
21
Okunma
4145
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



yenginoglu

Kullanici Avatari
Özel Üye
A.... Y....
486
31/10/2008
18
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
21/02/2017,19:09
Çözüldü 
Sponsor Reklam
merhaba arkadaşlar
ekteki projede gelir ve giderlerin dökümünü raporlarda yaptım fakat formlarda aynı şeyleri yapamıyorum.
raporlardaki G_BILANCO gibi formda yapmak istiyorum.
ustatların yardımlarını bekliyorum.
saygılarımla,


Ek Dosyalar
.rar   YIKAMA.rar (Dosya Boyutu: 51,9 KB / İndirme Sayısı: 2)
Ahmet Yenginoğlu


Cevapla

Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sayın yenginoglu;
Dediğinizi F_DOKUM formunuzda mı yaptırmak istiyorsunuz?
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

yenginoglu

Kullanici Avatari
Özel Üye
A.... Y....
486
31/10/2008
18
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
21/02/2017,19:09
Çözüldü 
Sponsor Reklam
evet sayın Hayri16
Ahmet Yenginoğlu


Cevapla

Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sayın yenginoglu;
F_DOKUM de gelirleri listelediğiniz liste3 ün altına bir metin kutusu yerleştirin. Adını glrtop
yapın. (Gelir listesindeki toplamımızı buraya alacağız)
Sonra bu formun kodlarına girin. Form_Load yordamına gelirtopla yazın. (form yüklenirken listelerimiz dolduğu için gelir toplamımızı yüklenmeye bağlı olarak yazacağımız yordama gönderiyoruz.)
Şimdi sıra geldi bu yordamı yazmaya
Private sub gelirtopla()
End Sub
olarak yordamımızı yazıyoruz.
Şimdi içini yapmak istediğimizle ilgili dolduralım. İki tane değişken tanımlıyoruz.
Dim a As Integer
Dim glrtoplam As Currency
a yı sayı olarak, glrtoplam'ı da parasal değer olarak.
Sonra parasal değişkenimize başlangıç olarak 0 değeri veriyoruz.
glrtoplam = 0

şimdi geliyoruz hesaplama bölümüne

For a = 1 To Liste3.ListCount - 1
glrtoplam = glrtoplam + CCur(Liste3.Column(1, a))
Next a
glrtop= glrtoplam

a değerini 1 den başlat ve listedeki eleman sayısına kadar arttır. (Listede sütun başlıkları olduğu için -1 koyuyoruz. Olmasaydı koymazdık)
glrtoplam değişkenine o ana kadar olan glrtoplam değerini ve bizim toplayacağımız sütun olan liste3.column(1) deki değeri parasal değere çevir , topla ve ekle.
Burada a listedeki satır numarasıdır. Yazılım şöyledir. Liste3.column(sütunno,satırno)
Döngü bittikten sonra liste3 teki kayıtlar tarandıktan sonra oluşan değeri glrtop adlı metin kutusuna yaz diyoruz.
Kodumuzun tamamı şöyle:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Private Sub Form_Load()
gelirtopla
End Sub

Private Sub gelirtopla()
Dim a As Integer
Dim glrtoplam As Currency
glrtoplam = 0
For a = 1 To Liste3.ListCount - 1
glrtoplam = glrtoplam + CCur(Liste3.Column(1, a))
Next a
glrtop = glrtoplam
End Sub

Şimdi aynı şekilde siz de giderler kısmını yapabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Saygılarımla, kolay gelsin.

Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

yenginoglu

Kullanici Avatari
Özel Üye
A.... Y....
486
31/10/2008
18
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
21/02/2017,19:09
Çözüldü 
Sponsor Reklam
hayri bey çok teşekkür ederim ilginize istediğim toplamı alıyor.
size birşey daha sorsam
f_dokum tablosundaki listelere ben 1 günlük yani istenilen tarihteki rakamlar gelsin istiyorum onu nasıl yaparım.
yardımcı olursanız sevinirim.
saygılarımla,
ahmet
Ahmet Yenginoğlu


Cevapla

Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sayın yenginoglu;
Bu dediğiniz için liste3 ün satır kaynağını değiştirmemiz gerekir diye düşünüyorum. Çünkü Liste3 verileri çapraz sorgudan alıyor. Çapraz sorgumuzda tarih alanları gruplanmış durumda. Yıkama tablosu üzerinde yeni bir sorgu yapmamız gerekir kanatindeyim.
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Formda Komut Düğmesi Sihirbazında Makro Yerine Olay Yordamı Oluşturma bentürk 6 79 Dün, 13:23 bentürk
  Raporda metin kutusunda özel görünüm. metbal 2 87 20/02/2017, 18:27 metbal
  Raporda sayıların istenen toplamları vermesi murat dikme 1 57 20/02/2017, 06:38 murat dikme
  Raporda otomatik artan tarih alanı QATLET 3 46 16/02/2017, 14:51 QATLET
  Formda İskonto Veya Kdvden biri Girildiğinde Geliş Fiyatı Değişsin haziran4 2 48 15/02/2017, 12:19 haziran4


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya