Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
18/12/2010 13:54
Konu Sahibi
Mehmet_Akif
Yorumlar
13
Okunma
3850
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Mehmet_Akif

sevgi_bilgi
Aktif Üye
 32
 190
 33
 12/11/2010
20
 Düzce
 
 Ofis 2003
 14/02/2013,15:07
Çözüldü 
merhaba değerli hocalarım!
Ekde gönderdiğim örnekte aylık gecikme zammı uygulama istiyorum. çok uğraşmama rağmen olmadı. Yardımınıza ihiyacım var.
Şimdiden herkese teşekkürler.


Ek Dosyalar
.zip   Emlak_prog_gecikme_zammı.zip(Dosya Boyutu: 400,53 KB / İndirme Sayısı: 24)
Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
 6.120
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 30/08/2018,18:18
Çözüldü 
İstemiş olduğunuz şey çok basit aslında.

Önce vergi_borcları_altfrm isimli formu tasarım modunda açın. Daha sonra ÖDENEN diye yanlış isim verdiğiniz kutunun üzerinde çift tıklayarak Özelliklerini açın. Veri sekmesi kaynağında yer alan yazıyı silin ve aşağıdaki kodu oraya yapıştırın.

Visual Basic Code
=IIf(DateDiff("m";[SON ÖDEME TARİHİ];Date())>0;IIf([kalan]>0;[kalan]*0,5))


Ben orada verdiğim 0,5 oranını rastgele yazdım. Eğer her defasında değişebilecek bir değer ise çok basit bir çözüm yolu daha var onu lazım olunca gösteririm. Burada ceza hesabı yaparken KALAN hanesindeki rakamı çarparak sonucu buluyoruz. Eğer her aya ayrı ayrı bir ceza veriliyorsa örneklendirseniz ona göre çözüm yolu buluruz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

Mehmet_Akif

sevgi_bilgi
Aktif Üye
 32
 190
 33
 12/11/2010
20
 Düzce
 
 Ofis 2003
 14/02/2013,15:07
Çözüldü 
Sayın alpeki99 öncelikle ilginize çok teşekkür ediyorum. Ama yanlış yazdığım yer neresi onu anlayamadım.Bu söylediğiniz kodu KALAN isimli kutuya gerekmez mi. çünkü kalan hanesinde son ödeme tarihinden sonra bir değer varsa onu çarpacak. 0,005 ile ama bu aylık olacak. Şöyle yani. Bir abone diğer vergilerini ödedi. ama çevre temizlik vergisini ödemedi ve son ödeme tarihi de geçti. bunun için kalan kutusundaki miktar kadar. gecikme zammı uygulamasını istiyorum..


Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
 6.120
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 30/08/2018,18:18
Çözüldü 
1- Gecikme zammını göstermek istediğiniz metin kutusunun adına ÖDENEN demişsiniz.
2- Kalan isimli kutuya yazılırmı hiç? Miktar - Ödenen = Kalan olması gerekmiyor mu? Gecikme zammıda Kalan'ın sağındaki kutu ancak ismine ÖDENEN demişsiniz. Ödenen kutusuna Metin.... diye bir isim vermişsiniz onun ismini de yanlış vermişsiniz.
3- Dediğim kutuya yazarsanız : Eğer Kalan borcu varsa tarihe bakacak. Tarihte geçmişse 0,00x ile çarpacak.
4- "Kalan kutusundaki miktar kadar gecikme zammı uygulamasını istiyorum" demişsiniz. Burayı yanlış yazdınız herhalde. Eğer kalan kutusundaki miktar kadar ise Kalan ile aynı miktar demek oluyor ki burada bir hata var.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

Mehmet_Akif

sevgi_bilgi
Aktif Üye
 32
 190
 33
 12/11/2010
20
 Düzce
 
 Ofis 2003
 14/02/2013,15:07
Çözüldü 
Sayın Alpeki99, orada şunu söylemeye çalıştım. eğer kalan kutusunda bir değer varsa. o değerin gecikme zammını hesaplamalı. yani kalan kususundaki değer 0,00tl ise gecikme zammı da doğal olarak 0,00tl olmalı demek istemiştim. Sizin yaptığınız tam istediğim gibi olmuş aslında. İkincisi de hocam bunu her satır için ayrı ayrı yapacak değilmi ben söylediğinizi kodu yazdığımda.
Sayın alpeki99, Ayrıca akşam uğraştım olmadı. değeri boş gösteriyor son ödeme tarihini geri bir tarihe almama rağmen herhangi bir değer yazmadı. örnek üzerinde yapma imkanınız var mı.


Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.

Kullanici Avatari

Mehmet_Akif

sevgi_bilgi
Aktif Üye
 32
 190
 33
 12/11/2010
20
 Düzce
 
 Ofis 2003
 14/02/2013,15:07
Çözüldü 
Sayın alpeki99 söylediğinizi yaptım oldu. Bir şey daha rica etmek istiyorum. Kullanıcı ödenen miktarı yazdığında kalan miktarın kendiliğinden güncellenmesini istiyorum. ve tabloya da yazılmasını istiyorum..


Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Tik Uygulama Hk. serkan1985 4 262 18/10/2017, 13:28
Son Yorum: serkan1985
Çözüldü Combobox Açılır Liste İle İlgili Örnek Uygulama Lazım erensimsek 8 797 06/05/2017, 03:41
Son Yorum: erensimsek
Çözüldü Uygulama simgesini değiştirmek uzunlarbilisim 3 679 18/01/2016, 18:44
Son Yorum: accessdelisi
Çözüldü Uygulama talebi arzumanoglu 2 726 25/12/2015, 00:28
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Access 2010 İle Accde Yapılan Uygulama Başka Pc'de 2010 Yüklü Neden Çalışmaz?? mehami 10 1.776 30/11/2015, 01:50
Son Yorum: mehami

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.