Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
13/01/2011 22:11
Konu Sahibi
tartini
Yorumlar
4
Okunma
1853
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

tartini

Aktif Üye
Aktif Üye
62
14/06/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
05/11/2013,19:02
Çözüldü 
Merhabalar;

Ne yaptıysam olmnadı arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım var.

Örnekteki T_NAKFATURA tablosundaki ;

TUTAR alanına Metin60 içerisinde yer alan alt forumdan gelen toplam tutar değerin otomatik yazdırmam lazım.
Değer geldikten sonra KDV ve Genel toplamınıda otomatik aldıracağım.


Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.


Ek Dosyalar
.rar   OTOMASYON.rar(Dosya Boyutu: 150,99 KB / İndirme Sayısı: 23)
tartini, 14-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
17/04/2018,11:04
Çözüldü 
Tutar kutusunun denetim kaynağına

Visual Basic Code
=[T_IRSALIYE_NAK_FATURA].[Form]![TOPLAM_NAVLUN]


yazın yine.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

tartini

Aktif Üye
Aktif Üye
62
14/06/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
05/11/2013,19:02
Çözüldü 
sayın alpeki99;

ilginiz için teşekkürler bu şekilde geliyor ancak.
Tutar kutusuna gelecek değer aynı zamanda T_NAKFATURA tablosundaki Tutar alanına yazılacajk. bu nedenle denetim kaynağı olarak kullanamıyorum. Bunun başka bir yolu varmı ?

Aynı olayı F_FATURA tablosunda yaptım orada sorun yok ama burada olmuyor..

yardımlarınız için tekrar teşekkürler.


tartini, 14-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
17/04/2018,11:04
Çözüldü 
Eğer Access 2010 kullanmıyorsanız tabloya hiçbir şekilde hesaplanan değeri kaydetmeyin. Bu şekilde hesaplarda oynama olması büyük ihtimaldir. Uyarımıza rağmen illaki kaydedeceğim diyorsanız :

1- Kaydı Kaydet butonunun Tıklandığında olay kodundaki Katıştırılmış Makro olan yeri silip Olay Oluşturucu seçin ve Vba kodunu açın.

2- Kaydetme işleminden önce Tutar alanının değeri olarak Metin61'i atayın

3- Kaydı kaydetme kodunu yazın.

Ekte belirtmiş olduğum ayrıntılar mevcuttur.

NOT : Çözümü üretmiş olmakla beraber hiç bir zaman böyle bir kodu pratikte kullanmam.


Ek Dosyalar
.rar   OTOMASYON_accesstr.rar(Dosya Boyutu: 130,64 KB / İndirme Sayısı: 22)
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

tartini

Aktif Üye
Aktif Üye
62
14/06/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
05/11/2013,19:02
Çözüldü 
Örnekte yer alan F_FATURA isimli foruma bakarbilirmisiniz. Orada aynı uygulama var ve sorunsuz çalışıyor.

Burada neden çalışmadı anlamadım...

İlginize teşekkürler.


tartini, 14-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Listeden Metin Kutusuna Veri Aktarmak m_demir 2 88 04/06/2018, 15:12 m_demir
Çözüldü Listeye Veri Ekleme Ve Listeye Bağlı Sorgu Oluşturma. karaca10 8 218 03/06/2018, 14:55 karaca10
Çözüldü Metin Kutusunun Güncellenmesi m_demir 4 95 31/05/2018, 15:46 m_demir
Çözüldü Depozito Takibimi Kaç Tabloya Bölmeliyim? mertbase 3 96 30/05/2018, 16:30 mertbase
Çözüldü Metin Kutularına Veri Almak m_demir 6 133 29/05/2018, 21:45 m_demir

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.