Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
13/01/2011 22:11
Konu Sahibi
tartini
Yorumlar
4
Okunma
1924
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

tartini

Aktif Üye
 38
 62
 13
 14/06/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 05/11/2013,19:02
Çözüldü 
Merhabalar;

Ne yaptıysam olmnadı arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım var.

Örnekteki T_NAKFATURA tablosundaki ;

TUTAR alanına Metin60 içerisinde yer alan alt forumdan gelen toplam tutar değerin otomatik yazdırmam lazım.
Değer geldikten sonra KDV ve Genel toplamınıda otomatik aldıracağım.


Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.


tartini, 14-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

alpeki99

Uzman
OL....
 38
 6.136
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 15/12/2018,11:41
Çözüldü 
Tutar kutusunun denetim kaynağına

Visual Basic Code
=[T_IRSALIYE_NAK_FATURA].[Form]![TOPLAM_NAVLUN]


yazın yine.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

tartini

Aktif Üye
 38
 62
 13
 14/06/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 05/11/2013,19:02
Çözüldü 
sayın alpeki99;

ilginiz için teşekkürler bu şekilde geliyor ancak.
Tutar kutusuna gelecek değer aynı zamanda T_NAKFATURA tablosundaki Tutar alanına yazılacajk. bu nedenle denetim kaynağı olarak kullanamıyorum. Bunun başka bir yolu varmı ?

Aynı olayı F_FATURA tablosunda yaptım orada sorun yok ama burada olmuyor..

yardımlarınız için tekrar teşekkürler.


tartini, 14-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

alpeki99

Uzman
OL....
 38
 6.136
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 15/12/2018,11:41
Çözüldü 
Eğer Access 2010 kullanmıyorsanız tabloya hiçbir şekilde hesaplanan değeri kaydetmeyin. Bu şekilde hesaplarda oynama olması büyük ihtimaldir. Uyarımıza rağmen illaki kaydedeceğim diyorsanız :

1- Kaydı Kaydet butonunun Tıklandığında olay kodundaki Katıştırılmış Makro olan yeri silip Olay Oluşturucu seçin ve Vba kodunu açın.

2- Kaydetme işleminden önce Tutar alanının değeri olarak Metin61'i atayın

3- Kaydı kaydetme kodunu yazın.

Ekte belirtmiş olduğum ayrıntılar mevcuttur.

NOT : Çözümü üretmiş olmakla beraber hiç bir zaman böyle bir kodu pratikte kullanmam.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

tartini

Aktif Üye
 38
 62
 13
 14/06/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 05/11/2013,19:02
Çözüldü 
Örnekte yer alan F_FATURA isimli foruma bakarbilirmisiniz. Orada aynı uygulama var ve sorunsuz çalışıyor.

Burada neden çalışmadı anlamadım...

İlginize teşekkürler.


tartini, 14-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Whatsapp Link İle Mesaj Gönderirken Tüm Metin Değil İlk Kelime Gidiyor zetyu 3 230 1 saat önce
Son Yorum: ates2014
Çözüldü Metin kutusuna değer girdikçe diğer metin kutusunun etkilenmesi bibib 2 82 14/12/2018, 01:31
Son Yorum: bibib
Çözüldü Metin İçinde Kritere Göre Sayım Yapma Hk. larion 2 65 11/12/2018, 09:28
Son Yorum: larion
Çözüldü Formda Bir Alana Değer Girilmesini Şart Koşmak. Oğuz Türkyılmaz 25 371 04/12/2018, 22:06
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Birincil Anahtarın Forum Üzerinde Yeni Olarak Görünmesi untouchable 5 114 30/11/2018, 09:22
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.