Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
28/12/2010 03:40
Konu Sahibi
Şeyma462
Yorumlar
6
Okunma
2104
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

Şeyma462

GFB
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
S....
138
7
25/11/2010
İstanbul
Ofis 2007
08/06/2011,00:27
Çözüldü 
ilaç çıkıs formuna koyduğum listeye formun ilaç çıkış tablosundan aldığım ilaç adının gözükmesini istiyorum. ilaç adı, ilaçlar tablosundaki ilaç adıyla ilişkili fakat ilişkili. Fakat ikiside metin olmasına rağmen ilaç çıkış formum da ki listede ilaç adları sayı olarak gözüküyor. Dolayısıyla da ilaç adına göre aramada sorun yaşıyorum. ne yapmamı önerirsiniz ? Img-cray
-şimdiden teşekkür ederim


Ek Dosyalar
.rar   SEYMAECZANE.rar (Dosya Boyutu: 336,97 KB / İndirme Sayısı: 10)
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.870
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,10:24
Çözüldü 
İlaclar tablosundaki tüm alanların arama özelliklerine yazdığın "Açılan Kutu" ları "Metin Kutusu" olarak değiştir.

Tablodaki veri türü metin olan alanları açılan kutu yapmak ileride sıkıntılara (formda yazdığın veriyi kaydetmeme gibi) sebep olacaktır.

Aşağıdaki linki incele

Yapılmaması gereken ölümcül hatalar


Cevapla

Şeyma462

GFB
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
S....
138
7
25/11/2010
İstanbul
Ofis 2007
08/06/2011,00:27
Çözüldü 
Siz benim burada Türkçe karakter kullanarak yazdığıma bakmayın. programımda hepsi büyük harf ve Türkçe karakter kullanılmamış bi şekilde. Ayrıca programımda onların açılır kutu olması gerekiyor. Açılır kutu kalsalarda onlar bişey yapamazmıyım ?Img-cray


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,08:50
Çözüldü 
Dikkat edin sayın sledgeab "tablodaki alanı açılan kutu yapmayın" diyor. Mesela İlaçlar tablonuzdaki Türü alanı Açılan Kutu olarak ayarlanmış. Eğer tabloya firekt kayıt yapmayacaksanız açılan kutu yerine Denetimi Görüntüle ayarı Metin Kutusu olarak kalmalıdır.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

Şeyma462

GFB
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
S....
138
7
25/11/2010
İstanbul
Ofis 2007
08/06/2011,00:27
Çözüldü 
sizlerin dediği gibi yaptım oldu. Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.


Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.870
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,10:24
Çözüldü 
Tablolar verileri depolamak için kullanılır. Tablolara veriler form üzerinden kaydedilir. Tabloyu açarak veri kaydetmemelisiniz. Sabit bilgiler için oluşturduğunuz tabloya bile veri kaydetmek için uygulamanıza form ekleyin.

Tobloyu açıp veri kaydetmeyeceğiniz için tabloya arama alanı eklemenize gerek yok.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Açılan İlişikli Kutular Rapor Alanında Sadece Sayı Olarak Gözüküyor whelkshell 8 307 10/10/2017, 14:36 ozanakkaya
Çözüldü Formda Otomatik Sayı Hatası ştekin 2 66 27/09/2017, 13:03 ştekin
Çözüldü Metin Dosyasından Otomatik Veri Çekme cazcaz678 8 565 01/08/2017, 16:10 pfilcik
Çözüldü Excelden Alınan Tarih Ve Sayı Verisinin Düzeltilmesi kadirdursun 3 304 23/07/2017, 21:38 kadirdursun
Çözüldü Metin Veya Sayı Birleştirme ufukcem 10 624 22/06/2017, 09:31 ufukcem

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.