Formüllerin forma veri işlerken çalışmama (güncellememe) sorunu
Tarih
19/01/2012 12:23
Konu Sahibi
kursad05
Yorumlar
9
Okunma
2379
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 3/5 - 1 oy



kursad05
Kendi halinde...
Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
K.... K....
99
12/02/2009
0
Amasya
Ofis 2013 64 Bit
24/01/2017,13:48
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Değerli üstatlarım,
Ben okulda kullanmak üzere ücret onayı hazırlıyorum. Daha doğrusu hazırladım. Vba dan formülleri girdim. İlgili kutuların ve onay kutuların "güncelleştirme sonrasında" kısmına kodları oluşturdum. Form(Form Adı=Ücret Onayı alt2) içinse "Geçerli Olduğunda" kısmına kodları oluşturdum. Verileri girdiğim zaman veya değiştirdiğim zaman ilgili onay kutuları duruma göre anında güncelleniyor ancak değer yazması ve hesap yapması gereken kutular işlem yapmıyor. Bunun için forma YENİLE düğmesi de ekledim. Lakin yine hesaplama yapmıyor. Taki yaptığım kayıtları tek tek üzerlerine tıklayınca verileri hesalıyor. Hesaplama ve istenen veriyi yazm noktasında sıkıntı yok. Sıkıntı, bu işlemi veri girerken yapmaması. Örneklerde veri girişi yaptım ne demek istediğimi her bir satıra fare ile tıklayınca daha iyi anlarsınız. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ek Dosyalar
ücretonayı2003.rar
[139.32 KB]

Ek Dosyalar
ücretonayı2010.rar
[320.05 KB]
Gün gelecek herkes beni ve Access'i anlayacak!!!
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.296
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,07:55
Çözüldü 
Onay kutularının olmadığını farzedersek, hesaplamanın neye göre yapılacağını kısaca anlatır mısınız ?
Cevapla

kursad05
Kendi halinde...
Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
K.... K....
99
12/02/2009
0
Amasya
Ofis 2013 64 Bit
24/01/2017,13:48
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(19/01/2012, 19:57)sledgeab Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Onay kutularının olmadığını farzedersek, hesaplamanın neye göre yapılacağını kısaca anlatır mısınız ?

Tabi ki hocam.
Öncelikle [a]=[c] ve [b]=[ç] olacak.
j= ç + d + e + f + g + ğ + h + ı + i (bu da son toplam olacak)

Onun haricinde geri kalan hesaplamayı ekteki excel(2003) dosyasında tablo halinde gösterdim.
En kısa şekilde ancak böyle anlattım hocam.
Ek Dosyalar
hesaplama.xls
[29 KB]
Gün gelecek herkes beni ve Access'i anlayacak!!!
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.296
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,07:55
Çözüldü 
Tüm kodları silip aşağıdaki kodu vb sayfasına ekleyin.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
Sub Hesapla()
Select Case Me.Ünvan.Value
Case "Okul Müdürü"
	Me.a.Value = "0"
	Me.d.Value = "20"
	Me.f.Value = "0"
	Me.g.Value = "0"
	Me.c = Me.a
	Me= Me.b
Case "Müdür Yardımcısı"
	Me.a.Value = "0"
	Me.d.Value = "18"
	Me.f.Value = "0"
	Me.g.Value = "0"
	Me.c = Me.a
	Me= Me.b
Case "Ücretli Öğretmen"
	Me.a.Value = "0"
	Me.d.Value = "0"
	Me.f.Value = "0"
	Me.g.Value = "0"
	Me.c = Me.a
	Me= Me.b
Case "Öğretmen"
    If Me.mkod = "Rehber Öğretmen" Then
		Me.a.Value = "0"
		Me.d.Value = "18"
		Me.f.Value = "0"
		Me.g.Value = "0"
		Me.c = Me.a
		Me= Me.b
    ElseIf Me.mkod = "Sınıf Öğretmenliği" Then
		Me.a.Value = "18"
		Me.d.Value = "0"
		Me.f.Value = "3"
		Me.g.Value = "0"
		Me.c = Me.a
		Me= Me.b
    ElseIf Me.mkod = "Okul Öncesi" Then
		Me.a.Value = "18"
		Me.d.Value = "0"
		Me.f.Value = "3"
		Me.g.Value = "0"
		Me.c = Me.a
		Me= Me.b
    Else
		Me.a.Value = "15"
		Me.d.Value = "0"
		Me.f.Value = "2"
		Me.c = Me.a
		Me= Me.b
  
		If Me.c.Value + Me.ç.Value = "30" Then
			Me.g.Value = "3"
		ElseIf Me.c + Me>= 20 And Me.c + Me<= 29 Then
			Me.g.Value = "2"
		ElseIf Me.c + Me>= 10 And Me.c + Me<= 19 Then
			Me.g.Value = "1"
		Else
			Me.g.Value = "0"
		End If
    End If
End Select
j = ç + d + e + f + g + ğ + h + ı + i

Me.a.Requery
Me.b.Requery
Me.c.Requery
Me.ç.Requery
Me.d.Requery
Me.f.Requery
Me.g.Requery
Me.j.Requery
End Sub


dana sonra Ünvan, mkod ve b metin kutularının çıkıldığında olayına

Visual Basic Code
Call Hesapla

kodu ekleyin.

birkaç ders ve ünvan denedim problem gözükmüyor.

Deneyip bilgi veriniz.

Cevapla

kursad05
Kendi halinde...
Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
K.... K....
99
12/02/2009
0
Amasya
Ofis 2013 64 Bit
24/01/2017,13:48
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Hocam ben bu verdiğiniz kodları nereye yazacağım? Tüm kodları silip yapıştırdım olmadı. Modül olarak yaptım yine olmadı. yapıştırdığım zaman hepsi kırmızı renkte oluyorlar.
Gün gelecek herkes beni ve Access'i anlayacak!!!
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.296
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,07:55
Çözüldü 
"Ücret Onayı alt2" formunun vb sayfasını aç, option compare database harici hepsini sil, Sub Hesapla() kodunu yapıştır.

Ek Dosyalar
ücretonayı2003_sled.rar
[126.21 KB]


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Exclamation Personel Seçimi seçim sorgusu sorunu borasngl 12 334 13/02/2017, 20:11 atoz112
  Listeden Forma Bilgi Aktarma U.ALTUN 25 968 13/02/2017, 14:13 atoz112
Sad Forma Resim Eklemede Hata 1453asi 7 97 10/02/2017, 09:37 1453asi
  listeden Seçilen Kaydın Forma Gelmesi U.ALTUN 13 204 08/02/2017, 13:53 U.ALTUN
  Güvenlik seviyesi sorunu ertans 5 166 03/02/2017, 14:51 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya