formu birden çok açma
Tarih
08/11/2012 21:02
Konu Sahibi
fatih karagöl
Yorumlar
9
Okunma
1308
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
fatih karagöl
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
167
05/10/2010
88
Edirne
-
15/12/2015,17:38
Çözüldü 
iyi akşamlar dilerim.

değerli üstadlar ;

mantık yürütemediğim bir konu mevcut.

kullandığım ticari programda denetim. cari hesaplar browser ' dan arka arkaya 20 farklı firmanın cari hesap ekstresini aldım. hepsini de, bir önce ki açılmış ekstre formuna dokunmadan yeni formda açtı.

bu yazılımcının aynı formdan birden çok kopya yaptığını zannetmiyorum.
işlem sırasında formu kopyalarak çoğaltması da çok mantıklı gelmiyor.

bunun nasıl yapılabildiği ve acces' te yapılıp yapılamayacağı konusunda yardım rica ediyorum.

office 2003
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.757
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,09:55
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Access bir programa dilinden çok bir veri tabanı programı olduğu için diğer visual dillerde desteklenen herşeyi direkt olarak değil ama bazı zorlamalarla yapabilir. Bu dediğiniz de aslında tüm ticari programlarda var olan bir özellik değil ama kolaylıkla yapılabilecek birşey. Bunu accesste yapmak içinde bir modül oluşturmak, o modüle bağlı

dim frm1 as new form_form1
dim frm2 as new form_form1
dim frm3 as new form_form1
frm1.visible=true
frm2.visible=true
frm3.visible=true

şeklindeki kodları kullanmak ve elbetteki her form açma işlemi arasına her seferinde formun kaynağını değiştirip temp sorgularından verileri almak falan gereklidir. Emin olun diğer programda da aşağı yukarı dediğim gibi yapılır. Bu arada ben başka bir yöntem düşünüyorum. O da önce bir form açtırıp orada birden çok cari kartı işaretlemek sonra da bu cari kartlara ait formlar açtırmak. Bu işlem sırasında tüm formlar açılacak (tabii aslında aynı form birden çok açılacak ve her açılışta ayrı ayrı temp sorgulardan veri alacak). Bunu yapar mısınız derseniz hiç uğraşamam ama fikir veriyorum işte Img-grin))
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

fatih karagöl
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
167
05/10/2010
88
Edirne
-
15/12/2015,17:38
Çözüldü 
üstadım bu gece uyku yok bana anlaşılan Img-grin
programımı dediğiniz yöntemlerle revize etmeyi deneyeceğim.
umarım sonraki cevabım çözebildiğim yönünde olur.
çok teşekkür ederim
Cevapla

fatih karagöl
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
167
05/10/2010
88
Edirne
-
15/12/2015,17:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
mehmet bey üstadım

dim frm1 as new form_form1 için
fonksiyonu çalıştırmaya çalıştığımda usef defined type hatası
sizce neyi atlıyor olabilirim
Cevapla

fatih karagöl
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
167
05/10/2010
88
Edirne
-
15/12/2015,17:38
Çözüldü 
üstad çözdüm, daha doğrusu çözdünüz : )
çok teşekkür ederim
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.757
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,09:55
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Örneğinizi paylaşsanız belki başkaları da yararlanırdı. Ben fikir verdim ama oturup yapacak kadar zamanım yok maalesef şu aralar. Örnek de sizden olsun Img-grin
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Sorgu Birden Fazla Kayıtların Silinmesi burhanb 2 67 25/05/2017, 08:32 burhanb
  Tabloda Kayıt Yoksa Formu Açma barcins 3 125 16/05/2017, 11:20 barcins
  Formunda Birden Fazla Bulunan Comboboxların Harflerle Açılmasını İstiyorum burhanb 7 212 21/02/2017, 13:08 burhanb
  Birden fazla tabloya birden fazla kayıt cazcaz678 5 170 19/02/2017, 17:26 cazcaz678
  Birden Fazla Seçenek İle Formda Filtreleme Yapmak dufrety 3 141 09/02/2017, 13:26 dufrety


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status