Formdan veri tabanına resim eklemek Lütfen!!!
Tarih
25/12/2011 19:48
Konu Sahibi
tracar
Yorumlar
12
Okunma
2855
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
tracar
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
1
14/05/2011
3
Erzurum
Ofis 2007
05/03/2012,16:15
Çözüldü 
Merhaba Değerli Arkadaşlar ve Üstadlar,
İki gündür formdan veri tabanına resim eklemeye çalışıyorum bir türlü beceremedim. Formdan bir çok arkadaşın örneğini indirdim, kusursuz çalışıyor kendi koduma yerleştirdiğimde hatalardan arındıramıyorum. referanslara kadar herşeyi adım adım kontrol ettim. şimdi veritabanım da karışmaya başladı. Acele olmasa komut komut öğrenip yapacağım ama yarına kadar bu resim ekleme olması lazım. Bir yol, bir yöntem... Lütfen.

Ek Dosyalar
d_giyim.rar
[112.24 KB]
Cevapla

tunchacı
Üye
Kullanici Avatari
Üye
H.... T....
19
3
24/12/2011
0
Adana
Ofis 2007
15/01/2012,00:26
Çözüldü 
Sponsor Reklam
tracar burda yaptıgın programı visaul studioda basic.net dilinde yapmayı denedinmi peki ?
TuncYazılım © 2011-2012
Cevapla

tracar
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
1
14/05/2011
3
Erzurum
Ofis 2007
05/03/2012,16:15
Çözüldü 
hayır. ikisini sekronize kullanmak yerine direk accesste hepsini yapmayı denedim. vstudio ya şimdilik bulaşmayacağım. sizin fikriniz nedir?
Cevapla

tunchacı
Üye
Kullanici Avatari
Üye
H.... T....
19
3
24/12/2011
0
Adana
Ofis 2007
15/01/2012,00:26
Çözüldü 
Sponsor Reklam
veri tabanına resim kaydetmek veri tabanını şişir buda yavaslamaya sebeb olacaktır.Buda istenmeyen bir durum ama visaul studio ile bu duruma çözüm kolay programda hazırlanan bir buton ile bir klasör oluşturulup o klasöre seçilen resmin kopyası atılır ve resmin yolu veri tabanına kaydediler ve daha sonra kullanıcı gormek ıstedıgı bolumde resımde mevvcut ıse resimi veri tabanındaki yoldan cıkartır ve resmi gosterır .... (Yardımcı olabildimmi ?)
TuncYazılım © 2011-2012
Cevapla

tracar
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
1
14/05/2011
3
Erzurum
Ofis 2007
05/03/2012,16:15
Çözüldü 
Yanlış anlamadı isem veritabanında resim yerine yolunu tutmamı tavsiye ediyorsunuz. Olur form üzerindeki picturebox veya her ne ise ondan çağırsamda aynı işlevi görür kanaatimdeyim. birde yaptığım uygulamalarda iki farklı uygulamayıda denedim sanırım en son çalıştığım sadece veriyolunu kaydedecek. hala denemeler halindeyim hataları bir nebze azalttım. yardımlarınız için teşekkürler. ama tamamen çözmüş değilim onu tekrar hatırlatmak isterim Img-grin
Cevapla

tunchacı
Üye
Kullanici Avatari
Üye
H.... T....
19
3
24/12/2011
0
Adana
Ofis 2007
15/01/2012,00:26
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Anladım ben sizin için bir örnek yapmak için şimdi notlarımı inceleyeceğim size benim kullandıgım vbsic.net ile resmin yolunu kaydettim daha sonra bu resmi göstereceğim belki ozaman kafanızdaki soru işaretleri biraz daha azalır diye düşünüyorum (ayrıca evet bir pictureboxda göstereceksiniz elinizdeki resmin adresini bu mantık dogru bende size bu mantıgı studioda göstereceğim Img-grin )
TuncYazılım © 2011-2012
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Formdan Tabloya Kayıt Butonu Ismail Kalan 7 136 14/05/2017, 12:21 atoz112
  Formda Resim Ekleme mharman 4 115 13/05/2017, 19:29 mharman
  Formdan Çıkıldığında Metin Kutularını Temizlenmesi Hk. Yardım sadooo 20 321 11/05/2017, 22:59 sadooo
  Access Uygulamada Resim Çözünürlüğü Ayarı? mehami 2 87 22/04/2017, 07:28 mehami
  Accesste Seçilen Resim Sabit-Diğer Resimler Random Nasıl Yapılır? mehami 6 287 17/04/2017, 13:02 mehami


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status