Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
25/12/2011 19:48
Konu Sahibi
tracar
Yorumlar
12
Okunma
3406
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

tracar

Üye
Üye
 33
 6
 1
 14/05/2011
3
 Erzurum
 
 Ofis 2007
 05/03/2012,16:15
Çözüldü 
Merhaba Değerli Arkadaşlar ve Üstadlar,
İki gündür formdan veri tabanına resim eklemeye çalışıyorum bir türlü beceremedim. Formdan bir çok arkadaşın örneğini indirdim, kusursuz çalışıyor kendi koduma yerleştirdiğimde hatalardan arındıramıyorum. referanslara kadar herşeyi adım adım kontrol ettim. şimdi veritabanım da karışmaya başladı. Acele olmasa komut komut öğrenip yapacağım ama yarına kadar bu resim ekleme olması lazım. Bir yol, bir yöntem... Lütfen.

Ek Dosyalar
d_giyim.rar(112.24 KB)



Kullanici Avatari

tunchacı

Üye
Üye
HA.... TU....
 23
 19
 3
 24/12/2011
0
 Adana
 
 Ofis 2007
 15/01/2012,00:26
Çözüldü 
tracar burda yaptıgın programı visaul studioda basic.net dilinde yapmayı denedinmi peki ?


TuncYazılım © 2011-2012

Kullanici Avatari

tracar

Üye
Üye
 33
 6
 1
 14/05/2011
3
 Erzurum
 
 Ofis 2007
 05/03/2012,16:15
Çözüldü 
hayır. ikisini sekronize kullanmak yerine direk accesste hepsini yapmayı denedim. vstudio ya şimdilik bulaşmayacağım. sizin fikriniz nedir?



Kullanici Avatari

tunchacı

Üye
Üye
HA.... TU....
 23
 19
 3
 24/12/2011
0
 Adana
 
 Ofis 2007
 15/01/2012,00:26
Çözüldü 
veri tabanına resim kaydetmek veri tabanını şişir buda yavaslamaya sebeb olacaktır.Buda istenmeyen bir durum ama visaul studio ile bu duruma çözüm kolay programda hazırlanan bir buton ile bir klasör oluşturulup o klasöre seçilen resmin kopyası atılır ve resmin yolu veri tabanına kaydediler ve daha sonra kullanıcı gormek ıstedıgı bolumde resımde mevvcut ıse resimi veri tabanındaki yoldan cıkartır ve resmi gosterır .... (Yardımcı olabildimmi ?)


TuncYazılım © 2011-2012

Kullanici Avatari

tracar

Üye
Üye
 33
 6
 1
 14/05/2011
3
 Erzurum
 
 Ofis 2007
 05/03/2012,16:15
Çözüldü 
Yanlış anlamadı isem veritabanında resim yerine yolunu tutmamı tavsiye ediyorsunuz. Olur form üzerindeki picturebox veya her ne ise ondan çağırsamda aynı işlevi görür kanaatimdeyim. birde yaptığım uygulamalarda iki farklı uygulamayıda denedim sanırım en son çalıştığım sadece veriyolunu kaydedecek. hala denemeler halindeyim hataları bir nebze azalttım. yardımlarınız için teşekkürler. ama tamamen çözmüş değilim onu tekrar hatırlatmak isterim Img-grin



Kullanici Avatari

tunchacı

Üye
Üye
HA.... TU....
 23
 19
 3
 24/12/2011
0
 Adana
 
 Ofis 2007
 15/01/2012,00:26
Çözüldü 
Anladım ben sizin için bir örnek yapmak için şimdi notlarımı inceleyeceğim size benim kullandıgım vbsic.net ile resmin yolunu kaydettim daha sonra bu resmi göstereceğim belki ozaman kafanızdaki soru işaretleri biraz daha azalır diye düşünüyorum (ayrıca evet bir pictureboxda göstereceksiniz elinizdeki resmin adresini bu mantık dogru bende size bu mantıgı studioda göstereceğim Img-grin )


TuncYazılım © 2011-2012


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formdan Girilen Kaydın Aynı Form'dan Sadece O Kayıt İçin Rapor Çıktısı Alamıyorum. Oğuz Türkyılmaz 7 98 Dün, 20:48
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Tek Bir Formdan 6 Tabloya Veri kursun 8 199 28/08/2018, 13:53
Son Yorum: kursun
Çözüldü Vcard İçin Resim Kayıt Zorunluluğu Olmasın access acemisi 2 97 16/08/2018, 23:47
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Webden Forma Browser İle Resim Gösterip Alma ielmacilar 16 318 01/08/2018, 19:09
Son Yorum: ielmacilar
Çözüldü Webden Resim Çağırma estapan 7 586 26/07/2018, 15:41
Son Yorum: ielmacilar

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.