Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
10/01/2010 00:29
Konu Sahibi
Rnet
Yorumlar
7
Okunma
2540
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Rnet

Üye
 25
 7
 2
 09/01/2010
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 11/06/2010,16:45
Çözüldü 
Herkese iyi geceler.
Benim Veritabanından bir ödevim var. bunun için otoparkla ilgili birşey seçtim.Yapmak istediğim şu Formdan Kayıt girle plaka süre iç temizlik seçili ise tabloda evet değilse hayır ekle diyince ekleyecek,Temizle diyince temizlicek. İlişkilendirmeyi yapamadım Yardımcı olursanız çok sevinirim.


Rnet, 09-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ercansahin

Uzman
ER.... ŞA....
 44
 3.740
 69
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/11/2018,13:27
Çözüldü 
Sn.Rnet. Sitemize hoş geldiniz. Sanırım Site Kurallarını okumadan doğrudan soruya geçtiniz. Lütfen kuralları gözden geçiriniz, soru ve eklentinizi bu doğrultuda sorunuz. Saygılarımla



Kullanici Avatari

Rnet

Üye
 25
 7
 2
 09/01/2010
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 11/06/2010,16:45
Çözüldü 
Özür Dilerim konuya direk daldığımdan. Img-grin Eklentiyi zipledim. Anlatımını yapabilirseniz benim için daha iyi olur.Veritabanını göstermek için ekledim.


Rnet, 09-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ercansahin

Uzman
ER.... ŞA....
 44
 3.740
 69
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/11/2018,13:27
Çözüldü 
Sn.Rnet; Ekteki durumunu bir inceleyin lütfen. Umarım istediğiniz budur. Kolay gelsin.



Kullanici Avatari

Rnet

Üye
 25
 7
 2
 09/01/2010
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 11/06/2010,16:45
Çözüldü 
Teşekkür Ederim Buydu. Fakat bir soru daha soracağım.Bunu Hazırdan vermek istemiyorum.Kısaca bir anlatırmısınız nasıl yapıldığını?


Rnet, 09-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ercansahin

Uzman
ER.... ŞA....
 44
 3.740
 69
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/11/2018,13:27
Çözüldü 
Sayın Rnet. sizin daha evvel oluşturduğunuz OtoparkaKayit_Tablo isimli tabloya Sıra numarası alanı ekledik, bu alanın özelliğini otomatik sayı olarak atadık. Sırayla buradaki alanları incelerseniz, iç temizlik ve dış temizlik alanlarını Evet/Hayır, Ücret alanını ise para birimi olarak ayarladık.Tabloyla işimizs bittikten sonra formumuzu oluşturmaya sıra geldi. Tasarım görünümünde oluşturduğumuz yeni formumuzun özelliklerine girerek birada kayıt kaynağı olarak az önce düzenlediğimiz OtoparkaKayit_Tablo isimli tabloyu gösterdik. Sonrasında da Alan listesinden (Görünüm/Alanlistesi veya form tasarımı araç çubuğunda) tablodaki alanlarımızı forma aktardık.

Formun özelliklerinden kaydırma çubukları, kayıt seçicileri, kayıt bölücüleri gibi özellikleri istedğimiz duruma göre düzenledik. Sonrasında ise Ekle ve Sil düğmelerini yaptık. Bu düğmelerin nasıl çalıştığını Tıklandığında seçeneğindeki Olay Yordamı yazısının yanındaki ... nokta işaretine tıklayarak kod bölümünden incelersiniz. Umarım açıklamalarım faydalı olur. Kolay gelsin.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formdan Başka Formda Kritere Göre Liste Gizleme Ve Görünmesi U.ALTUN 4 76 05/12/2018, 13:50
Son Yorum: U.ALTUN
Çözüldü Formdan Rapora Filtre Uygulaması Nasıl Yapılır. Oğuz Türkyılmaz 25 513 23/11/2018, 09:56
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Bir Veri Kutusunun Değerini, Başka Bir Veri Kutusuna Bağımlı Yapabilir Miyim ? A_day 10 200 18/11/2018, 22:24
Son Yorum: A_day
Çözüldü Web Üzerinde Tabloya Veri Aktarma Hk. serkan1985 4 128 15/11/2018, 09:55
Son Yorum: serkan1985
Çözüldü Alt Formdan Form Açmak notrino 3 118 19/10/2018, 00:03
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.