Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Rnet
Tarih
10/01/2010 00:29
Konu Sahibi
Rnet
Yorumlar
7
Okunma
2619
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Rnet

Rnet

Üye
 26
 2
 7
 09/01/2010
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 11/06/2010,16:45
Çözüldü 
Herkese iyi geceler.
Benim Veritabanından bir ödevim var. bunun için otoparkla ilgili birşey seçtim.Yapmak istediğim şu Formdan Kayıt girle plaka süre iç temizlik seçili ise tabloda evet değilse hayır ekle diyince ekleyecek,Temizle diyince temizlicek. İlişkilendirmeyi yapamadım Yardımcı olursanız çok sevinirim.


Rnet, 09-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

ercansahin

ercansahin

Uzman
Er.... ŞA....
 44
 69
 3.757
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 19/04/2019,19:15
Çözüldü 
Sn.Rnet. Sitemize hoş geldiniz. Sanırım Site Kurallarını okumadan doğrudan soruya geçtiniz. Lütfen kuralları gözden geçiriniz, soru ve eklentinizi bu doğrultuda sorunuz. Saygılarımla



Rnet

Rnet

Üye
 26
 2
 7
 09/01/2010
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 11/06/2010,16:45
Çözüldü 
Özür Dilerim konuya direk daldığımdan. Img-grin Eklentiyi zipledim. Anlatımını yapabilirseniz benim için daha iyi olur.Veritabanını göstermek için ekledim.


Rnet, 09-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

ercansahin

ercansahin

Uzman
Er.... ŞA....
 44
 69
 3.757
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 19/04/2019,19:15
Çözüldü 
Sn.Rnet; Ekteki durumunu bir inceleyin lütfen. Umarım istediğiniz budur. Kolay gelsin.



Rnet

Rnet

Üye
 26
 2
 7
 09/01/2010
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 11/06/2010,16:45
Çözüldü 
Teşekkür Ederim Buydu. Fakat bir soru daha soracağım.Bunu Hazırdan vermek istemiyorum.Kısaca bir anlatırmısınız nasıl yapıldığını?


Rnet, 09-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

ercansahin

ercansahin

Uzman
Er.... ŞA....
 44
 69
 3.757
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 19/04/2019,19:15
Çözüldü 
Sayın Rnet. sizin daha evvel oluşturduğunuz OtoparkaKayit_Tablo isimli tabloya Sıra numarası alanı ekledik, bu alanın özelliğini otomatik sayı olarak atadık. Sırayla buradaki alanları incelerseniz, iç temizlik ve dış temizlik alanlarını Evet/Hayır, Ücret alanını ise para birimi olarak ayarladık.Tabloyla işimizs bittikten sonra formumuzu oluşturmaya sıra geldi. Tasarım görünümünde oluşturduğumuz yeni formumuzun özelliklerine girerek birada kayıt kaynağı olarak az önce düzenlediğimiz OtoparkaKayit_Tablo isimli tabloyu gösterdik. Sonrasında da Alan listesinden (Görünüm/Alanlistesi veya form tasarımı araç çubuğunda) tablodaki alanlarımızı forma aktardık.

Formun özelliklerinden kaydırma çubukları, kayıt seçicileri, kayıt bölücüleri gibi özellikleri istedğimiz duruma göre düzenledik. Sonrasında ise Ekle ve Sil düğmelerini yaptık. Bu düğmelerin nasıl çalıştığını Tıklandığında seçeneğindeki Olay Yordamı yazısının yanındaki ... nokta işaretine tıklayarak kod bölümünden incelersiniz. Umarım açıklamalarım faydalı olur. Kolay gelsin.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sorgulanacak Alanları Formdan Seçme Erhan5106 1 75 Dün, 16:06
Son Yorum: Erhan5106
Çözüldü Tablodan Tabloya Veri access acemisi 28 609 05/04/2019, 02:37
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Frm Altbilgi Değerinin Tabloya Taşınması access acemisi 9 311 04/03/2019, 02:53
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Tablodan Tabloya Veri Çekme access acemisi 8 321 19/02/2019, 22:45
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Sorgu Kriterini Formdan Almak Ertugrul Kuzu 5 181 11/02/2019, 17:37
Son Yorum: Ertugrul Kuzu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.