Formdan Tabloya veri Aktarımı??
Tarih
03/11/2009 17:17
Konu Sahibi
mehmetf
Yorumlar
17
Okunma
7878
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



mehmetf
Üye
Kullanici Avatari
Üye
22
8
29/10/2009
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
17/06/2013,21:03
Çözüldü 
Sponsor Reklam
SA
Arkadaşlar, Sabit olan bir formdan, yeni bir tabloya veri aktarmak istiyorum.
Örn. 10 tane metin kutusu değerinin toplandığı bağımsız bir metin kutusunu tamamen başka bir tabloya veri olarak aktarmak.
Sorguda toplama yapmadan bu işlemi nasıl yaparım??
mehmetf, 29-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
(örneksiz soru için en uygun cevap ; )
Ekleme sorgusu oluşturarak yap.
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

67-MKZSG
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
57
22/05/2009
0
Zonguldak
Ofis 2003
02/08/2016,02:17
Çözüldü 
Sponsor Reklam
evet bir denemen olsaydı ustalar sana yol gösterirdi. ben de denemeye çalıştım ama sanırım az bilgimiz olduğundan olmadı..
işte bunu anladım Ohmy
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,20:07
Çözüldü 
Buyrun sizin için bir örnek hazırladım. İstediğiniz yerleri düzeltiriz.


Ek Dosyalar
.rar   Formdaki toplamı yeni tabloya eklemek_demiral.rar (Dosya Boyutu: 21,91 KB / İndirme Sayısı: 333)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,20:07
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Aynı işlemi tablo yapma sorgusu kullanmadan Sql komutlarıyla yapmak isterseniz, düğmeye basıldığında aşağıdaki kodları çalıştırın.

Kod:
docmd.runsql "SELECT Tablo1.kayit_id, Tablo1.toplam INTO [yeni tablo] FROM Tablo1 WHERE (((Tablo1.kayit_id)=[Formlar]![Form1]![kayit_id]));"


Ya da aşağıdaki örneği inceleyinImg-grin



Ek Dosyalar
.rar   Formdaki toplamı yeni tabloya eklemek2_demiral.rar (Dosya Boyutu: 21,38 KB / İndirme Sayısı: 217)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
21/02/2017,06:29
Çözüldü 
Sn Mehmet hocam örneklerin ikisini de inceledim. Öncelikle emeğiniz ve paylaşımınız için teşekkürler.
Eğer yanlış anlamazsanız öğrenmek için soruyorum.Butona basmasam da tabloya kayıt yapıyor.
Ayrıca seri bir şekilde mousenin düğmesini çevirince, kayıt girmeden yeni kayıt satırları ekliyor.
Buradaki fark nedir? Onu anlamaya çalışıyorum. Saygılar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Formdan Excelle Veri Aktarma 1453asi 4 60 22/02/2017, 16:40 1453asi
  Birden fazla tabloya birden fazla kayıt cazcaz678 5 110 19/02/2017, 17:26 cazcaz678
  tabloya veri kaydetme hatası murat dikme 3 63 17/02/2017, 19:14 murat dikme
  Tablolara Tek Formdan Kayıt Girmek Ve Kayıtları Görmek ozer1971 5 56 09/02/2017, 13:32 atoz112
  formdan tabloya veri ekleme hatası 1453asi 6 160 27/01/2017, 17:09 1453asi


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya