formdan tablodaki belli bir alana değer atamak
Tarih
03/03/2010 09:52
Konu Sahibi
yasinunal
Yorumlar
7
Okunma
1951
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



yasinunal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
122
19/08/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Arkadaşlar herkese merhaba

Ekteki örnekte tablo2 formunda tüm alanlara değer girip "komut6" butonuna basıldığında girilen ürün adı ve rengin tablo1'deki stok miktarını bulup formdaki adetle topluyor. Buraya kadar bir problem yok. Problem buradaki toplam sonucu olan Metin7'deki değeri Tablo1'deki ilgili ürün ve rengi belirtilen stok miktarı kısmına atmak.

Örneğin kırmızı balon stok miktarı 15 ve buna Tablo2 formunu kullanarak 20 adet giriş yaptık ve toplam stok 35 oldu. Metin7'deki bu 35 değerini Tablo1'deki kırmızı balon ürünün stok kısmına 35 olarak değiştirmek istiyorum.

İlgilenen ve yardımcı olacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim Img-grin


Ek Dosyalar
.rar   Veritabanı2.rar (Dosya Boyutu: 18,01 KB / İndirme Sayısı: 6)
yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Buyrun sn. yasinunal sorgu1 de düzenleme yaptım işinizi görecek mi acaba?


Ek Dosyalar
.rar   Veritabanı2.rar (Dosya Boyutu: 28,22 KB / İndirme Sayısı: 31)
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
komut6 nın kodunu
If vbNo = MsgBox("Kaydetmek İstiyor musun?", vbInformation + vbYesNo, "Uyarı") Then
Exit Sub
End If

Dim rst As DAO.Recordset

Dim x As Integer
x = Dlookup ("[stok]", "Tablo1", "urun='" & Forms![Tablo2]!urun & "' AND renk='" & Forms![Tablo2]!renk & "'")
x = x + Me.adet
Me.Metin7 = x

Set rst = CurrentDb.OpenRecordset("select * from tablo1 where urun='" & Forms![Tablo2]!urun & "' AND renk='" & Forms![Tablo2]!renk & "'")

With rst
.Edit
!stok = x
.Update
End With

bununla değiştir
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

yasinunal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
122
19/08/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Sayın Pulletin ve Nurullah Bey

İkinizde süpersiniz tam istediğim gibi olmuş Img-grin +rep
yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

AMD
Üye
Kullanici Avatari
Üye
14
3
04/03/2010
0
İstanbul
Ofis 2007
17/03/2010,21:18
Çözüldü 
Sponsor Reklam
merhaba bendede formda yazdıgım bilgileri butona tıklayınca doktorlar tablosuna kaydolsun istiyorum ama yapamıyorum yardımcı olursanız sevinirim!..
Lapa Lapa Kar yağarken;Güneşin Sıcağında Kavrulmak gibiydi Seni sevmeLerim..
Cevapla

Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
sayın amd. ne doktorlar tablosu anlamadım.örnek yok.hiçbirşey yok.benim eklediğim örneği kendine uylarlayabilirsin.
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tablolara Tek Formdan Kayıt Girmek Ve Kayıtları Görmek ozer1971 5 53 09/02/2017, 13:32 atoz112
  formdan tabloya veri ekleme hatası 1453asi 6 159 27/01/2017, 17:09 1453asi
  subform deger ve msgbox orhantanriverdi 4 124 24/01/2017, 05:18 orhantanriverdi
  alt formdan çıkışta ana formdaki alanı güncelleme hknct 2 176 20/01/2017, 11:45 hknct
  Formaki Temizle Butonuna Tablodaki Sutunu Temizleme Kodu eklemek haziran4 3 121 05/01/2017, 17:06 haziran4


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya