Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
03/03/2010 09:52
Konu Sahibi
yasinunal
Yorumlar
7
Okunma
2775
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

yasinunal

Aktif Üye
Aktif Üye
 38
 122
 31
 19/08/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Arkadaşlar herkese merhaba

Ekteki örnekte tablo2 formunda tüm alanlara değer girip "komut6" butonuna basıldığında girilen ürün adı ve rengin tablo1'deki stok miktarını bulup formdaki adetle topluyor. Buraya kadar bir problem yok. Problem buradaki toplam sonucu olan Metin7'deki değeri Tablo1'deki ilgili ürün ve rengi belirtilen stok miktarı kısmına atmak.

Örneğin kırmızı balon stok miktarı 15 ve buna Tablo2 formunu kullanarak 20 adet giriş yaptık ve toplam stok 35 oldu. Metin7'deki bu 35 değerini Tablo1'deki kırmızı balon ürünün stok kısmına 35 olarak değiştirmek istiyorum.

İlgilenen ve yardımcı olacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim Img-grin


Ek Dosyalar
.rar   Veritabanı2.rar(Dosya Boyutu: 18,01 KB / İndirme Sayısı: 6)
yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 1.716
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Buyrun sn. yasinunal sorgu1 de düzenleme yaptım işinizi görecek mi acaba?


Ek Dosyalar
.rar   Veritabanı2.rar(Dosya Boyutu: 28,22 KB / İndirme Sayısı: 31)
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Aktif Üye
 36
 568
 21
 22/11/2008
189
 Giresun
 
 Ofis 2007
 01/07/2013,13:21
Çözüldü 
komut6 nın kodunu
If vbNo = MsgBox("Kaydetmek İstiyor musun?", vbInformation + vbYesNo, "Uyarı") Then
Exit Sub
End If

Dim rst As DAO.Recordset

Dim x As Integer
x = Dlookup ("[stok]", "Tablo1", "urun='" & Forms![Tablo2]!urun & "' AND renk='" & Forms![Tablo2]!renk & "'")
x = x + Me.adet
Me.Metin7 = x

Set rst = CurrentDb.OpenRecordset("select * from tablo1 where urun='" & Forms![Tablo2]!urun & "' AND renk='" & Forms![Tablo2]!renk & "'")

With rst
.Edit
!stok = x
.Update
End With

bununla değiştir


İyiki Varsın Access Img-grin

Kullanici Avatari

yasinunal

Aktif Üye
Aktif Üye
 38
 122
 31
 19/08/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Sayın Pulletin ve Nurullah Bey

İkinizde süpersiniz tam istediğim gibi olmuş Img-grin +rep


yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

AMD

Üye
Üye
 26
 14
 3
 04/03/2010
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 17/03/2010,21:18
Çözüldü 
merhaba bendede formda yazdıgım bilgileri butona tıklayınca doktorlar tablosuna kaydolsun istiyorum ama yapamıyorum yardımcı olursanız sevinirim!..


Lapa Lapa Kar yağarken;Güneşin Sıcağında Kavrulmak gibiydi Seni sevmeLerim..

Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Aktif Üye
 36
 568
 21
 22/11/2008
189
 Giresun
 
 Ofis 2007
 01/07/2013,13:21
Çözüldü 
sayın amd. ne doktorlar tablosu anlamadım.örnek yok.hiçbirşey yok.benim eklediğim örneği kendine uylarlayabilirsin.


İyiki Varsın Access Img-grin


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Birleşik Değer Kutusuna Göre Vcard access acemisi 33 523 21/09/2018, 12:20
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Formdan Girilen Kaydın Aynı Form'dan Sadece O Kayıt İçin Rapor Çıktısı Alamıyorum. Oğuz Türkyılmaz 9 203 20/09/2018, 18:26
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Tek Bir Formdan 6 Tabloya Veri kursun 8 212 28/08/2018, 13:53
Son Yorum: kursun
Çözüldü Formdan Forma Veri Aktarmak m_demir 2 152 13/07/2018, 10:36
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Tablodaki Veriye Göre Numaratör barcins 4 215 03/07/2018, 10:42
Son Yorum: barcins

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.