Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
22/01/2018 13:30
Konu Sahibi
siyahca
Yorumlar
6
Okunma
591
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

siyahca

Altın Üye
48681
Ak.... AL....
 25
 122
 13/07/2012
0
 -
 Tasarım
 Diğer
 19/04/2019,15:00
Çözüldü 
Merhabalar

Çalışmış olduğum proje üzerinde bir noktada takıldım ve size danışmak istiyorum. Formdan veri kayıt ediyorum. Süzgeçler aracılığı ile ve ayrıca otomatik kod ta oluşturuyor.Sorun yok.

Aşağıdaki örnekte belirtilen kodları kullanarak belge bağlama kısmını yaptım. Ancak bunu Access te şu şekilde yapılabilirmi ?

Örneğin;

Formdan sırasıyla main category-Sub category-Detail category seçiyorum.Otomatik part number da kategoriye göre oluşturuyor.Ben dosya eklemek istediğimde bu dosyanın

1- Adını vermiş olduğu kod olarak değiştirmesini (partnumber daki oluşturduğu kod )
2- kategoriye göre bilgisayarımda herhangibir yere klasör açıp ( Süzgeçteki seçilen dosya isimleri ) oraya kayıt edebilirmi?

Yani Eklediğim dosyanın adını değiştirecek ve ilgili kategorileri kontrol edip yok ise o kategori adında klasör açıp dosyayı oraya kayıt edecek.

Sanırım baya zor bir soru oldu. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

teşekkürler, iyi çalışmalar



https://www.accesstr.net/konu-formda-pdf...-acma.html



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 480
 12.053
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
Açılan kutulardan yaptığınız seçime göre iç içe klasör oluşturulur. Seçtiğiniz dosyanın ismini değiştirip subcategory2nin içerisine ekler.

İnceleyip olumsuz bildirimde bulununuz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

siyahca

Altın Üye
48681
Ak.... AL....
 25
 122
 13/07/2012
0
 -
 Tasarım
 Diğer
 19/04/2019,15:00
mükemmel sorunsuz çalışıyor. teşekkürler emeğinize sağlık



siyahca

Altın Üye
48681
Ak.... AL....
 25
 122
 13/07/2012
0
 -
 Tasarım
 Diğer
 19/04/2019,15:00
merhaba,

son ufak bir sorum olacak aynı kayıt sayfamda 3 adet jpeg ekleme ile ilgili butonda var. Sitemizdeki örneklerden kullanıp uyarlamıştım. 

Ben bu 3 buton ile jpeg eklediğimde, jpeg  in adını oluşturduğu kod yapıp dosyanın olduğu yere kopyalayabilirmi? Kategori vs oluşturmasına gerek yok. Çünkü her zaman öncelik normal dosya oluşturma. Daha sonra jpegi eklediğimde aynı dosyanın yanına taşıyacak.

teşekkürler, iyi çalışmalar



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 480
 12.053
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
Uygulamanın düzenlenmiş son hali ektedir.

Düzenleme esnasında yeni kodlar eklendi, önceki kodlara dokunulmadı.

Resim ekleme sırasındaki eksik dizinin tamamlanması için kod eklendi.

Resim ekleme işlemi için sadece 1 butona kod eklendi, diğer 2 butona dokunulmadı.

Resim sil butonundaki hata giderildi.

İnceleyip olumlu/olumsuz bildirimde bulununuz.

Klasör oluşturma veya resim ekleme ile ilgili uygulamada hali hazırda kod mevcut olduğundan, sorunuz ile ilgili cevabım bundan ibarettir.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

siyahca

Altın Üye
48681
Ak.... AL....
 25
 122
 13/07/2012
0
 -
 Tasarım
 Diğer
 19/04/2019,15:00
sorunum çözüldü. Emeğinize sağlık teşekkürler




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Klasördeki Dosya İsimlerini Almak ates2014 17 506 27/04/2019, 21:14
Son Yorum: ates2014
Çözüldü Sorgulanacak Alanları Formdan Seçme Erhan5106 1 116 23/04/2019, 16:06
Son Yorum: Erhan5106
Çözüldü Klasör Yoluna Değişken İlavesi runonur 4 211 19/02/2019, 12:07
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Sorgu Kriterini Formdan Almak Ertugrul Kuzu 5 214 11/02/2019, 17:37
Son Yorum: Ertugrul Kuzu
Çözüldü Keydown İle Aynı Arama Listesinden 2 Ayrı Formdan Birine Veri Çekebildim. Oğuz Türkyılmaz 7 308 31/01/2019, 13:17
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.