Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
04/05/2010 11:39
Konu Sahibi
vegeta021
Yorumlar
8
Okunma
2596
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

vegeta021

Aktif Üye
 34
 64
 20
 30/12/2009
0
 Kocaeli
 
 Ofis 2003
 16/09/2011,13:51
Çözüldü 
merhaba üstatlar...

sadece formdaki son satırları işleme tabi tutmak istiyorum. yani fatura tutarı+devreden bakiye-ödemeler'i hesaplicam. ama sadece son satırdaki verileri işleme girmesini istiyorum. dolast fonkliyonuyla olucanı biliyorum. ama bağlantıyı kuramıyorum bi türlü.


vegeta021, 30-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 1.717
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Bu şekil mi?

Kod:
= DLast("[TOPLAM BORÇ]", "FİRMALAR ALT BİLGİ", "[FİRMA NO]=Forms!Deneme![Açılan Kutu12]")


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

vegeta021

Aktif Üye
 34
 64
 20
 30/12/2009
0
 Kocaeli
 
 Ofis 2003
 16/09/2011,13:51
Çözüldü 
sayın puletin

evet dediğiniz şekilde.ama burda sadece toplam borç kısmını yazdırıyor.
benim yapmaya çalıştırğım FATURA TUTARI+DEVREDEN BAKİYE - ÖDEMELER

= DLast("[TOPLAM BORÇ]"; "FİRMALAR ALT BİLGİ"; "[FİRMA NO]=Forms!Deneme![Açılan Kutu12]")

formülünüzü şu şekilde değiştirdim ama sonuç sıfır çıkıyor


= DLast("[FATURA TUTARI]+[DEVREDEN BAKİYE]-[ÖDEMELER]";"FİRMALAR ALT BİLGİ";"[FİRMA NO]=Forms!Deneme![Açılan Kutu12]")


vegeta021, 30-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 1.717
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Ne yapmak istediğinizi anlamak zor
Ya bunu deneyiniz

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
Private Sub Açılan_Kutu12_BeforeUpdate(Cancel As Integer)
Dim A, B, C As Currency
A = DLast("[FATURA TUTARI]", "FİRMALAR ALT BİLGİ", "[FİRMA NO]=Forms!Deneme![Açılan Kutu12]")
B = DLast("[DEVREDEN BAKİYE]", "FİRMALAR ALT BİLGİ", "[FİRMA NO]=Forms!Deneme![Açılan Kutu12]")
C = DLast("[ÖDEMELER]", "FİRMALAR ALT BİLGİ", "[FİRMA NO]=Forms!Deneme![Açılan Kutu12]")
Me.Metin15 = (A + B) - C
End Sub


Yada bir sorgu oluş turunuz Adı Sorgu1 olsun aşağıdaki kodları sorgunuza yerleştiriniz

Kod:
SELECT Last(([FATURA TUTARI]+[DEVREDEN BAKİYE])-[ÖDEMELER]) AS KALAN
FROM [FİRMALAR ALT BİLGİ]
GROUP BY [FİRMALAR ALT BİLGİ].[FİRMA NO]
HAVING ((([FİRMALAR ALT BİLGİ].[FİRMA NO])=Formlar!deneme![Açılan Kutu12]));


Daha Sonra Metin15 adlı kutunuzun kayıt kaynağınada bunu yazınız

Kod:
=DLookUp("[KALAN]";"Sorgu1")


İkiside aynı işi görür umarım anlamışımdır.Kolay gelsin


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

vegeta021

Aktif Üye
 34
 64
 20
 30/12/2009
0
 Kocaeli
 
 Ofis 2003
 16/09/2011,13:51
Çözüldü 
sayın puletin

=DLast("[FATURA TUTARI]+[DEVREDEN BAKİYE]-[ÖDEMELER]";"FİRMALAR ALT BİLGİ";"[FİRMA NO]=Forms!Deneme![Açılan Kutu12]")

formülü ile yapmak istediğimi yaptım.yapmak istediğimi ekte açıklamaya çalıştım.gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim.


Ekran Görüntüleri
   
vegeta021, 30-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 1.717
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Tamam işte yukarıdaki iki örnek (Hangisini isterseniz onu kullanın) te istediğiniz işlemi gerçekleştiriyor.


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Tablodan Dilediğimiz Sayı Kadar Veri Çekme İşlemi Nasıl Yapılır? alimadam 4 131 13/12/2018, 16:41
Son Yorum: alimadam
Çözüldü Form Bilgi Girişinde Alt Satıra Üst Satırdan Girilen Alan Değeri Nasıl Kopyalanır. Oğuz Türkyılmaz 14 229 03/12/2018, 00:22
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Altformaltraporda Satır Sıra Numarası Verme Ve Genel Toplam Gösterme Nasıl Yapılır. Oğuz Türkyılmaz 12 166 30/11/2018, 15:54
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Microsoft Web Browser Youtube Filmi Nasıl Oynatılır adnan 7 137 28/11/2018, 14:41
Son Yorum: adnan
Çözüldü Formumu Almak İstediğim Sonuca Göre Nasıl Tasarlamalıyım. Oğuz Türkyılmaz 4 170 25/11/2018, 21:21
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.