Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
29/01/2010 22:37
Konu Sahibi
Baybaskan80
Yorumlar
14
Okunma
3285
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Baybaskan80

Üye
 45
 2
 3
 29/01/2010
0
 Gaziantep
 
 Ofis 2003
 28/12/2016,14:42
Çözüldü 
Üstatlar kolay gelsin,
Bir personel programı var, senelik izin gidiş, dönüş, dr raporu alma, göreve başlama vb raporlamalar var ve ben form ekranında bulunan personele tek tuş ile bunlardan birinin raporunu almak istersem ne yapmam gerekir.Çünkü rapor alırken tüm kayıtları önizleme olarak alıyor ve ileri geri tektek aramak zorunda kalıyor ve kayıt numarasını yazarak rapor alabiliyorum. Bunların hiç biri olmadan, form ekranındaki personele tek tuş ile yukarıda belirtilen her hangi bir raporu nasıl alabilirim.
Yardımlarınız için teşekkürler.


Baybaskan80, 29-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mustafa_atr

Aktif Üye
Ah....
 39
 32
 393
 15/12/2009
38
 Ankara
 
 -
 31/07/2016,10:33
Çözüldü 
Bir buton oluşturup tıklanma olayını aşağıdaki şeklide düzenleyiniz.
DoCmd.Openreport "raporunuzunadı",,,"[Tablonuzunadı]![kayıtnoalanınızınadı]=[Forms]![Formunuzunadı]![kayıtnoalanınızınadı]"



Kullanici Avatari

ercansahin

Uzman
Er.... ŞA....
 44
 69
 3.755
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,00:01
Çözüldü 
Sn mustafa_atr'ye ilave olarak, raporunuzun kayıt kaynağına oluşturacağınız sorguda örneğin Personel Numarası'nın ölçütüne, ilgili formdaki Personel Numarası Metin Kutusunu girerseniz ekrandaki aktif formda yer alan personel ile ilgili verileriniz rapora aktarılacaktır. Örnek ekleseniz daha kolay olurdu. Saygılarımla
Örnek:
SELECT Tablo1.PerNo, Tablo1.adi, Tablo1.soyadi, Tablo1.Tarih FROM Tablo1 WHERE (((Tablo1.PerNo)= Formlar]![Form Adı]![PerNo]));

Kırmızı ile yazılı alan Oluşturduğunuz Formda bulunan PerNo ile ilşkili Metin Kutsudur. Umarım anlatabilmişimdir. Kolay gelsin



Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 479
 11.966
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,08:43
Çözüldü 
her iki cevaba ek olarak
"Formdaki Rapor Butonu Tüm Kayıtları Gösteriyor" Diyenlere


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

ercansahin

Uzman
Er.... ŞA....
 44
 69
 3.755
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,00:01
Çözüldü 
Sn Baybaskan80, umarım elinizde olmayan sebeplerle bağlanamamış ve geri dönüş yapmamışsınızdır. Yoksa geçerken uğramış gibi bir izlenim oluştu bende..



Kullanici Avatari

omercirali

Üye
 30
 2
 20
 29/11/2008
0
 Aydın
 
 Ofis XP
 07/01/2011,02:55
Çözüldü 
S.A Arkadaşlar forumda araştırırken buldum konuyu , aynı raporlamayı müşteri takip sistemim için yapmaya çalışıyorum üstte vermiş olduğunuz kodu kullandım

Kod:
DoCmd.Openreport "raporunuzunadı",,,"[Tablonuzunadı]![kayıtnoalanınızınadı]=[Forms]![Formunuzunadı]![kayıtnoalanınızınadı]" 

ama form alanındaki müşteriye ait bilgiyi değil ilk kayıdı getiriyr yinede karşıma örnek veriyi eke sundum saygılarımla.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formdaki Tüm Sonuçları Raporlama Ve Yazdırma Ekranı yasargulten 23 653 04/03/2019, 13:10
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Formdaki Altforma Veri Giriş Yapılamıyor U.ALTUN 2 100 20/02/2019, 13:47
Son Yorum: U.ALTUN
Çözüldü Formdaki İlişkisiz Alanların Tabloya Kaydettirilmesi akdemir1 8 204 11/02/2019, 17:12
Son Yorum: akdemir1
Çözüldü Formdaki İlişkili Ve İlişkisiz Metin Kutularını Aynı Tabloya Kaydettirme akdemir1 8 228 03/02/2019, 01:15
Son Yorum: akdemir1
Çözüldü Mükerrer Kaydı Nasıl Önlerim. Oğuz Türkyılmaz 22 506 23/01/2019, 10:06
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.