Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
30/08/2018 23:02
Konu Sahibi
Serkan Kurt
Yorumlar
9
Okunma
387
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Serkan Kurt

Üye
 42
 1
 6
 30/08/2018
0
 
 
 
 13/09/2018,19:42
Çözüldü 
Arkadaşlar yapmak istediğim şey, formda bir buton oluşturup (btn1) içinde köprü olan metin kutusundaki (txt1) URL adresine gitmesini söylemek. Yani metin kutusuna tıkladığımızda köprüye gidiyor ya, butona bastığımda gitsin. Örneğin; 


Visual Basic Code
Shell("explorer.exe http://www.kitabinabak.com") 


bunun gibi bir komut anasayfaya gidiyor. Ancak url adresi mesela 


Kod:
http://www.kitabinabak.com/kitap/kuyucakli-yusuf--sabahattin-ali--yapi-kredi-yayinlari--kbk--9789750800016 



olursa gitmiyor. Ne yapmalıyım? Teşekkürler.

Not: Formlarda benzer konu aradım ancak bulamadım. Benim beceriksizliğimse affedin.



Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 477
 11.761
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,22:50
Merhaba,


Metin0 isimli metin kutusunda url yazıyor ise, butonun tıklandığında olayına

Visual Basic Code
Shell ("explorer.exe " & Me.Metin0 & "")


Şeklinde kod eklemelisiniz. Mevzu bu değil ise örnek uygulamanızı ekleyin, inceleyelim.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

Serkan Kurt

Üye
 42
 1
 6
 30/08/2018
0
 
 
 
 13/09/2018,19:42
Evet doğru konu dediğiniz gibi. Ancak kodu yazdığımda internet adresi yerine, etkin olmayan (alt sekmede) bir sayfa açıyor ve belgerim klasöründe kalıyor. Win7 Ultimate ve Access 2007 kullanıyorum. Dosya ekte. Teşekkürler.



Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 477
 11.761
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,22:50
Merhaba, butonun tıklandığında olayındaki kodu aşağıdaki ile değiştirerek deneyiniz.

Visual Basic Code
Dim AccessTrneT_Link As String

AccessTrneT_Link = Replace(DLookup("[kopru]", "KitapBilgi", "[Kimlik]=" & [Kimlik]), "#", "")

Shell ("explorer.exe " & AccessTrneT_Link & "")


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

Serkan Kurt

Üye
 42
 1
 6
 30/08/2018
0
 
 
 
 13/09/2018,19:42
Oldu kod işliyor, çok teşekkür ederim.



Kullanici Avatari

Serkan Kurt

Üye
 42
 1
 6
 30/08/2018
0
 
 
 
 13/09/2018,19:42
"Oldu kod işliyor, çok teşekkür ederim." Demiştim ama her adreste işe yaramadı.

Mesela ekteki dosyada 1. kayıda gidiyor, 2. ve 3. kayıda gitmiyor örneğin. Yine belgerim klasöründe kalıyor. 

Konuyu yeniden soru bölümüne taşıyabilir miyiz? Ben mi yapıyorum, onu da bilmiyorum ama...

Yeni dosyayı da ekleyemedim.

Hata veren adreslerşöyle mesala;

Kod:
https://www.nadirkitap.com/index.php?cikis=evet


https://www.kitapyurdu.com/index.php?route=account/account


php'den sonraki "?" de sorun oluyor sanırım.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Metin Kutusunda Hesaplama Formülü Nasıl Uygulanır. Oğuz Türkyılmaz 2 118 15/01/2019, 21:47
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü İki Metin Kutusu (Tarih) Arası Listeleme zaferlacin 4 238 11/01/2019, 02:37
Son Yorum: zaferlacin
Çözüldü Altformaltraporda Ürün Tutarlarının Toplamının Metin Kutusunda Gösterilmesinde Hata Oğuz Türkyılmaz 14 380 07/01/2019, 23:28
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Butona Tıklandığında, Butona Atanan Değerlerin Sürekli Form'da Kayda Alınması. Oğuz Türkyılmaz 8 257 06/01/2019, 01:22
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Formdaki Butonlara İlişkisiz Tablodaki Ürünleri Atama Nasıl Yapılır. Oğuz Türkyılmaz 28 737 04/01/2019, 14:57
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.