Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
06/08/2013 13:02
Konu Sahibi
F.Ç
Yorumlar
5
Okunma
2381
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

F.Ç

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
113
05/07/2013
0
-
16/01/2016,01:38
Çözüldü 
Merhaba Saygıdeğer Acess Hocalarım,

Örnek çalışmamdaki formda, "paketsayısı" alanını baz rapor yazdırmak istiyorum.

Formda seçili kayıtları istenen sayıda rapor1 e göre mevcut yazdır butonu ile yazdırabliyorum ancak; paket sayısına göre rapor yazdıramıyorum. Bunun için Formda seçili kayıtları istenen sayıda yazdırma özelliği bozulmadan, bir adet yazdır butonu ile Paket sayısı 1 olarak girilmişse Rapor1'i, Paket sayısı 2 olarak girilmişse Rapor 1 ve 2'yi, Paket sayısını 3 olarak girilmişse de Rapor1, Rapor2, ve Rapor3 'ü yazdır butonuna tıkladığımda yazdırmasını istiyorum.

Bu konuda yardımcı olacak hocalarıma şimdiden teşekkür ederim...


Ek Dosyalar
.rar   Örnek_Çalışma.rar (Dosya Boyutu: 62,68 KB / İndirme Sayısı: 28)
Cevapla

maytas

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Dün,12:01
Çözüldü 
(06/08/2013, 13:02)F.Ç Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Formda seçili kayıtları istenen sayıda yazdırma özelliği bozulmadan, bir adet yazdır butonu ile Paket sayısı 1 olarak girilmişse Rapor1'i, Paket sayısı 2 olarak girilmişse Rapor 1 ve 2'yi, Paket sayısını 3 olarak girilmişse de Rapor1, Rapor2, ve Rapor3 'ü yazdır butonuna tıkladığımda yazdırmasını istiyorum.


Bunun için mevcut yazdırdığın butonun click kodlarında küçün bir değişiklik yapılması yeterli.

Örneğin mevcut kod bölümü:

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
Do While Not rs.EOF
    For x = 1 To rs("ÇıktıSayısı")
        DoCmd.OpenReport "rapor1", acViewNormal, , "[ÜRÜNSIRANO]=" & rs(0)
    Next x
    rs.MoveNext
Loop
rs.Close
Set rs = Nothing

aşağıdaki gibi değştirip deneyin.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Do While Not rs.EOF
    For x = 1 To rs("ÇıktıSayısı")
        DoCmd.OpenReport "rapor1", acViewNormal, , "[ÜRÜNSIRANO]=" & rs(0)
        If Me.PaketSayisi = 2 Then
            DoCmd.OpenReport "rapor2", acViewNormal, , "[ÜRÜNSIRANO]=" & rs(0)
        ElseIf Me.PaketSayisi = 3 Then
            DoCmd.OpenReport "rapor2", acViewNormal, , "[ÜRÜNSIRANO]=" & rs(0)
            DoCmd.OpenReport "rapor3", acViewNormal, , "[ÜRÜNSIRANO]=" & rs(0)
        End If
    Next x
    rs.MoveNext
Loop
rs.Close
Set rs = Nothing


Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Sayın F.Ç.
Soru sorulalı 7 gün olmuş, cevap aynı gün 5 saat sonra yazılmış ama siz hala dönüş yapmamışsınız. Lütfen sonucu bildirir misiniz?


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

F.Ç

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
113
05/07/2013
0
-
16/01/2016,01:38
Çözüldü 
Hocam kusuruma bakmayın,

Bayram nedeniyle şehir dışına çıkmak zorunda kaldığım için İnternet erişim imkanım olmamıştı bir türlü. mobil telefonumda da internet özelliği yoktu. bu nedenle yazamadım.

Örneği inceledim. ama istediğim şeyi vermiyor.
örneğin çıktı sayısı 3; paket sayısı 1 ise 3 tane "rapor 1" yazdırsın. örneğin çıktı sayısı 6; paket sayısı 2 ise 6 şar tane "rapor 1" ve "rapor 2" yazdırsın. . örneğin çıktı sayısı 5; paket sayısı 3 ise 5 er tane "rapor 1, rapor 2, rapor 3" yazdırsın. istiyorum. umaraım anlatabilmişimdir.

Saygılarımla...


Cevapla

maytas

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Dün,12:01
Çözüldü 
(13/08/2013, 18:04)F.Ç Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Örneği inceledim. ama istediğim şeyi vermiyor.
örneğin çıktı sayısı 3; paket sayısı 1 ise 3 tane "rapor 1" yazdırsın. örneğin çıktı sayısı 6; paket sayısı 2 ise 6 şar tane "rapor 1" ve "rapor 2" yazdırsın. . örneğin çıktı sayısı 5; paket sayısı 3 ise 5 er tane "rapor 1, rapor 2, rapor 3" yazdırsın. istiyorum. umaraım anlatabilmişimdir.


Üstte verdiğim kodları gördüğüm kadarıyla tam da sizin tarif ettiğminiz şekilde tasarlanmış. Çıktı sayısı For döngüysüne sokulmuş ve bu döngü çıktı sayısı kadar dönüyor.
Burada olmayan nedir?


Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim
Cevapla

F.Ç

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
113
05/07/2013
0
-
16/01/2016,01:38
Çözüldü 
Maytaş Hocam,

Sizin kodu aynen yapıştırdığımda da, ilk kayıttan başka seçmezsem tamam sorun yok. ama çıktı sayısını birden çok seçersem paket sayısının çarpımlarına göre ve hep rapor1 yazdırıyor. çıktı sayısını baz almıyor.
acaba kod kısmını yanlış yere mi yapıştırıyorum. Do while .... başlayan .....Nothing ile biten kısma yapıştırıyorum. sonuna da End Sub koyuyorum.

projemin son adımı hocam burada takıldım. sizin bu sorunu çözebileceğinize inancım tam.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Açılan İlişikli Kutular Rapor Alanında Sadece Sayı Olarak Gözüküyor whelkshell 8 301 10/10/2017, 14:36 ozanakkaya
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 9 430 04/10/2017, 19:53 ozanakkaya
Çözüldü Formdaki Değerlere Göre Raporu Listeleme husem 7 238 01/10/2017, 21:44 ozanakkaya
Çözüldü Rapor Açılırken Yazıcı Ve Kağıt Boyutu Seçme burhanb 2 129 25/09/2017, 08:18 burhanb
Çözüldü Form Üzerinden Tablodaki Satış Koduna Ait Verileri İskonta Oranına Göre Güncelle husem 2 151 30/08/2017, 15:51 husem

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.