formda toplama
Tarih
11/06/2010 17:04
Konu Sahibi
temre
Yorumlar
15
Okunma
3318
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
temre

Kullanici Avatari
Özel Üye
M.... M....
272
19/02/2010
0
İstanbul
Ofis 2010
22/05/2017,07:32
Çözüldü 
Merhaba.
Daha önce benzer bir sorum sorgular ile çözülmüştü.
Şimdiki örneğimde, formdaki "UEM, Giriş tarihi, Çıkış tarihi ve Eldeki" sütunlarının Vba ile çözümü nasıl olur? Siz değerli hocalarımın yardımlarını rica ediyorum.

"Ben formun -Event Procedure- kısmında gerekli ölçütü kullanarak bir şeyler yapmaya çalıştım ama olmadı Img-grin"

Selamlar, saygılar.
temre, 18-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.032
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
23/05/2017,21:00
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın Temre Söylediğiniz formda yapılabilir ama ben sizin hangi alanlarda hangi işlemi yapacağınızı anlayamadım... Lütfen daha açık olarak sorununuuz ve amacınızı yazınız ki yardımcı olmaya çalışayım....
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

temre

Kullanici Avatari
Özel Üye
M.... M....
272
19/02/2010
0
İstanbul
Ofis 2010
22/05/2017,07:32
Çözüldü 
Sn Kural,
Internet erişimimdeki sorun sebebi ile ancak bağlanabildim ve ilginize teşekkür ediyorum.
Formu tasarım modunda açtım ve Text34, Text36, Text42, Text44 bilgilerinin veri denetim kaynaklarına sırasıyla aşağıdaki formülleri yazarak veya sorgu kullanarak exceldeki gibi etopla ve düşeyara formüllerinin getirdiği sonuçları getirebiliyorum.

= Dsum ("[Miktar]"; "[T07]"; "[Expr1]='" & Expr1 & "'")
= Dsum ("[FizikselStok]"; "[T09]"; "[Expr1]='" & Expr1 & "'")
= Dlookup ("[Fiilitarih]"; "[T12]"; "[Expr1]='" & Expr1 & "'")
= Dlookup ("[Fiilitarih]"; "[T12]"; "[Expr3]='" & Expr1 & "'")

Ancak sizden ricam, bu hesaplamayı, yani "UEM, Giriş tarihi, Çıkış tarihi ve Eldeki" sütun değerlerini bir olay yordamında Vba ile nasıl çözebiliriz - onu öğrenmek istedim. Açıklayabildim mi hocam?

Saygılar.
temre, 18-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

temre

Kullanici Avatari
Özel Üye
M.... M....
272
19/02/2010
0
İstanbul
Ofis 2010
22/05/2017,07:32
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Cuma akşamının bir özelliği mi var? Uzun zamandır kimseden ses - seda yok? Haftanın yorgunluğu mu atılıyor diyelim Img-grin
temre, 18-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.565
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
örneğini inceledim, form Veri Sayfası görünümünde iken formu açtığında metin kutusu ilişkisiz ise herhangi bir alanın hesaplama sonucunu tüm alanlarda gösterir, hesaplama 5 ise tüm alanlarda 5 yazar,

sonuç alabilmek için ya sorgu kullanacaksın, ya da metin kutusunun denetim kaynağına

Kod:
=DSum("[Miktar]";"T07";"[Expr1]='" & [Expr1] & "'")


şeklinde kod kullanacaksın,

hesaplamayı vb ile yapmak istiyorsan formu tek form veya sürekli form olarak kullanman gerekir.

Belkide istediğiniz şekilde yapılabilirde ben yanlış biliyor olabilirim.

Cevapla

temre

Kullanici Avatari
Özel Üye
M.... M....
272
19/02/2010
0
İstanbul
Ofis 2010
22/05/2017,07:32
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Ozan hocam saygılar.
Ben Access'i birkaç ay öncesine kadar sadece açıp tablodaki bir hücreye "dfsafaefwcv...vs" yazdıktan sonra şimdi ne oldu diye bakıp kalırdım - "bakalım Access dedikleri kadar varmıymış" diye... Haliyle, sonra kapatırdım. Lol
Öncelikle ilginize teşekkür ediyorum. Aslında formun liste şeklinde görünümünde söz ettiğim sütunlara değerlerin Vba ile hesaplanmış karşılıklarının getirilmesi fikrine sizin bir örneğinizden kapıldım. O örneği görünce - af buyrun - " vay be, işte bu demiştim".
Ama dediğiniz gibi o örnek tek form üzerinde idi ve ölçüt değeri için combobox değerinin güncellenmesine başvuruyordu. O an demiştim ki, "formumun liste halinde gözükmesi durumunda bir satırdaki değer aynı satırda farklı sütundaki bir değerin ölçüt olarak kabul edilmesi ile hesaplanamaz mı?"
Bu sorunun cevabı söz ettiğiniz diğer iki şekilde oluyor ve 3.'sü: "formun liste görünümü durumunda Vba bu konuda ne diyor?" - merak ediyorum.

Burada siz değerli hocalarımdan öğrendiğim ilk şey: Hayal edebiliyorsan onun adı Access'tir.

Selamlar.
temre, 18-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Akıllı Pc Toplama Rehberi mharman 2 80 19/05/2017, 06:02 ozanakkaya
  Formda Resim Ekleme mharman 4 117 13/05/2017, 19:29 mharman
  Açılan Formda Currentrecord Datasını Getirmek temre 5 84 07/05/2017, 20:45 temre
  Sekmeli Formda Mouse Move Yazı Rengi Değitirme bentürk 13 235 24/04/2017, 13:16 bentürk
  Formda Toplama 6246386 3 186 17/04/2017, 10:12 6246386


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status