formda toplama
Tarih
11/06/2010 17:04
Konu Sahibi
temre
Yorumlar
15
Okunma
3264
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



temre

Kullanici Avatari
Özel Üye
M.... M....
254
19/02/2010
0
İstanbul
Ofis 2010
20/02/2017,23:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba.
Daha önce benzer bir sorum sorgular ile çözülmüştü.
Şimdiki örneğimde, formdaki "UEM, Giriş tarihi, Çıkış tarihi ve Eldeki" sütunlarının Vba ile çözümü nasıl olur? Siz değerli hocalarımın yardımlarını rica ediyorum.

"Ben formun -Event Procedure- kısmında gerekli ölçütü kullanarak bir şeyler yapmaya çalıştım ama olmadı Img-grin"

Selamlar, saygılar.
temre, 18-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.031
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
13/02/2017,14:56
Çözüldü 
Sayın Temre Söylediğiniz formda yapılabilir ama ben sizin hangi alanlarda hangi işlemi yapacağınızı anlayamadım... Lütfen daha açık olarak sorununuuz ve amacınızı yazınız ki yardımcı olmaya çalışayım....
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

temre

Kullanici Avatari
Özel Üye
M.... M....
254
19/02/2010
0
İstanbul
Ofis 2010
20/02/2017,23:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn Kural,
Internet erişimimdeki sorun sebebi ile ancak bağlanabildim ve ilginize teşekkür ediyorum.
Formu tasarım modunda açtım ve Text34, Text36, Text42, Text44 bilgilerinin veri denetim kaynaklarına sırasıyla aşağıdaki formülleri yazarak veya sorgu kullanarak exceldeki gibi etopla ve düşeyara formüllerinin getirdiği sonuçları getirebiliyorum.

= Dsum ("[Miktar]"; "[T07]"; "[Expr1]='" & Expr1 & "'")
= Dsum ("[FizikselStok]"; "[T09]"; "[Expr1]='" & Expr1 & "'")
= Dlookup ("[Fiilitarih]"; "[T12]"; "[Expr1]='" & Expr1 & "'")
= Dlookup ("[Fiilitarih]"; "[T12]"; "[Expr3]='" & Expr1 & "'")

Ancak sizden ricam, bu hesaplamayı, yani "UEM, Giriş tarihi, Çıkış tarihi ve Eldeki" sütun değerlerini bir olay yordamında Vba ile nasıl çözebiliriz - onu öğrenmek istedim. Açıklayabildim mi hocam?

Saygılar.
temre, 18-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

temre

Kullanici Avatari
Özel Üye
M.... M....
254
19/02/2010
0
İstanbul
Ofis 2010
20/02/2017,23:50
Çözüldü 
Cuma akşamının bir özelliği mi var? Uzun zamandır kimseden ses - seda yok? Haftanın yorgunluğu mu atılıyor diyelim Img-grin
temre, 18-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.303
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,15:42
Çözüldü 
Sponsor Reklam
örneğini inceledim, form Veri Sayfası görünümünde iken formu açtığında metin kutusu ilişkisiz ise herhangi bir alanın hesaplama sonucunu tüm alanlarda gösterir, hesaplama 5 ise tüm alanlarda 5 yazar,

sonuç alabilmek için ya sorgu kullanacaksın, ya da metin kutusunun denetim kaynağına

Kod:
=DSum("[Miktar]";"T07";"[Expr1]='" & [Expr1] & "'")


şeklinde kod kullanacaksın,

hesaplamayı vb ile yapmak istiyorsan formu tek form veya sürekli form olarak kullanman gerekir.

Belkide istediğiniz şekilde yapılabilirde ben yanlış biliyor olabilirim.

Cevapla

temre

Kullanici Avatari
Özel Üye
M.... M....
254
19/02/2010
0
İstanbul
Ofis 2010
20/02/2017,23:50
Çözüldü 
Ozan hocam saygılar.
Ben Access'i birkaç ay öncesine kadar sadece açıp tablodaki bir hücreye "dfsafaefwcv...vs" yazdıktan sonra şimdi ne oldu diye bakıp kalırdım - "bakalım Access dedikleri kadar varmıymış" diye... Haliyle, sonra kapatırdım. Lol
Öncelikle ilginize teşekkür ediyorum. Aslında formun liste şeklinde görünümünde söz ettiğim sütunlara değerlerin Vba ile hesaplanmış karşılıklarının getirilmesi fikrine sizin bir örneğinizden kapıldım. O örneği görünce - af buyrun - " vay be, işte bu demiştim".
Ama dediğiniz gibi o örnek tek form üzerinde idi ve ölçüt değeri için combobox değerinin güncellenmesine başvuruyordu. O an demiştim ki, "formumun liste halinde gözükmesi durumunda bir satırdaki değer aynı satırda farklı sütundaki bir değerin ölçüt olarak kabul edilmesi ile hesaplanamaz mı?"
Bu sorunun cevabı söz ettiğiniz diğer iki şekilde oluyor ve 3.'sü: "formun liste görünümü durumunda Vba bu konuda ne diyor?" - merak ediyorum.

Burada siz değerli hocalarımdan öğrendiğim ilk şey: Hayal edebiliyorsan onun adı Access'tir.

Selamlar.
temre, 18-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  İki Tarih Arası Sorgu Ve Toplama kadirba72 14 222 Dün, 15:42 kadirba72
  Formda İskonto Veya Kdvden biri Girildiğinde Geliş Fiyatı Değişsin haziran4 2 47 15/02/2017, 12:19 haziran4
  Formda Veri girişi yapılan bir alanın raporda gözükmemesi murat dikme 2 38 15/02/2017, 06:10 murat dikme
  Birden Fazla Seçenek İle Formda Filtreleme Yapmak dufrety 3 69 09/02/2017, 13:26 dufrety
  Formda ilk tarih ve son tarih girildiğide de veri listelensin haziran4 2 34 09/02/2017, 10:57 haziran4


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya