Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
02/05/2014 15:30
Konu Sahibi
vetaltan
Yorumlar
8
Okunma
2215
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

vetaltan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Çözüldü 
Değerli arkadaşlar,
Formdaki yatay veya dikey kaydırma çubuklarını,vb kodu ile aşağı yukarı yada sağa sola hareket ettirebilir miyiz?


vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.804
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:14
Çözüldü 
Örnek uygulamanızı ekler misiniz?


Cevapla

vetaltan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Çözüldü 
Sn. ozanakkaya

Bu konuyla ilgili hiçbir fikrim olmadığı için ne yazık ki herhangi bir örnek uygulamam yok.Ancak,Access-sql forumunda aynı soruyu paylaştım ve cevap olarak bir örnek uygulama aldım.Henüz inceleme fırsatım olmadı.O mdb'yi sizinle paylaşıyorum.


Ek Dosyalar
.zip   SetGetScrollbars.zip (Dosya Boyutu: 141,78 KB / İndirme Sayısı: 8)
vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.804
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:14
Çözüldü 
Başka siteye nasıl sordunuz veya nasıl bir cevap aldınız bilmiyorum, vb koduyla kaydırma çubuğuna niçin müdahale edilmek istenir onu öğrenmek için örnek uygulama istedim.

Bu isteğin amacı nedir?


Cevapla

vetaltan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Çözüldü 
Sn.ozanakkaya,
form üzerindeki verinin boyutunun, formun yükseklik ve genişliğinden büyük olduğu durumda,acleftbutton&mousemove olayı ile formu kaydırmak amacıyla bunu düşündüm.
örneğin;yanyana >40 adet ve altalta form yüksekliğini aşacak sayıda textbox varsa ,formun vertikal ve horizantal scrollbarlarını kullanmadan,acleftbutton&mousemove olayı ile formun görünmeyen bölümlerine ulaşmaktı amacım.Biraz karışık yazdım,umarım amacım hakkında açıklayıcı olabilmişimdir.


vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

fatih karagöl

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
167
05/10/2010
88
Edirne
-
15/12/2015,17:38
Çözüldü 
Selamlar
Formunuza alt bilgi ve üst bilgi alanları olsun

Alt bilgi mousemove olayına Me.Form.SelTop = Me.Form.SelTop + 1
ÜSt bilgi mousemove olayına Me.Form.SelTop = Me.Form.SelTop - 1
kodlarını ekleyin. istediğiniz scrool olayı gerçekleşecektir.
Daha da geliştirilebilir ama orası sizin hayal gücünüze bakar


Hayatta listbox kullanmam..
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Müşteri İşlemlerini Tek Formda Takip U.ALTUN 7 371 05/09/2017, 09:10 U.ALTUN
Çözüldü Sürekli Formda Kayıt Girdisi Üstte Olması Yardım... bilservisci 13 365 28/08/2017, 01:42 bilservisci
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 7 336 21/08/2017, 12:04 direnist
Çözüldü Tek Formda Bilgilerin Açılması Hk. serkan1985 2 197 01/08/2017, 22:13 serkan1985
Çözüldü Formda Süzdürme access acemisi 10 545 24/07/2017, 18:20 access acemisi

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.