formda scrollbarları vba kodu ile hareket ettirmek
Tarih
02/05/2014 15:30
Konu Sahibi
vetaltan
Yorumlar
8
Okunma
1878
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



vetaltan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Değerli arkadaşlar,
Formdaki yatay veya dikey kaydırma çubuklarını,vb kodu ile aşağı yukarı yada sağa sola hareket ettirebilir miyiz?
vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.314
29/01/2008
Denizli
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Örnek uygulamanızı ekler misiniz?
Cevapla

vetaltan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn. ozanakkaya

Bu konuyla ilgili hiçbir fikrim olmadığı için ne yazık ki herhangi bir örnek uygulamam yok.Ancak,Access-sql forumunda aynı soruyu paylaştım ve cevap olarak bir örnek uygulama aldım.Henüz inceleme fırsatım olmadı.O mdb'yi sizinle paylaşıyorum.


Ek Dosyalar
.zip   SetGetScrollbars.zip (Dosya Boyutu: 141,78 KB / İndirme Sayısı: 8)
vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.314
29/01/2008
Denizli
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Başka siteye nasıl sordunuz veya nasıl bir cevap aldınız bilmiyorum, vb koduyla kaydırma çubuğuna niçin müdahale edilmek istenir onu öğrenmek için örnek uygulama istedim.

Bu isteğin amacı nedir?
Cevapla

vetaltan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn.ozanakkaya,
form üzerindeki verinin boyutunun, formun yükseklik ve genişliğinden büyük olduğu durumda,acleftbutton&mousemove olayı ile formu kaydırmak amacıyla bunu düşündüm.
örneğin;yanyana >40 adet ve altalta form yüksekliğini aşacak sayıda textbox varsa ,formun vertikal ve horizantal scrollbarlarını kullanmadan,acleftbutton&mousemove olayı ile formun görünmeyen bölümlerine ulaşmaktı amacım.Biraz karışık yazdım,umarım amacım hakkında açıklayıcı olabilmişimdir.
vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

fatih karagöl
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
167
05/10/2010
88
Edirne
-
15/12/2015,17:38
Çözüldü 
Selamlar
Formunuza alt bilgi ve üst bilgi alanları olsun

Alt bilgi mousemove olayına Me.Form.SelTop = Me.Form.SelTop + 1
ÜSt bilgi mousemove olayına Me.Form.SelTop = Me.Form.SelTop - 1
kodlarını ekleyin. istediğiniz scrool olayı gerçekleşecektir.
Daha da geliştirilebilir ama orası sizin hayal gücünüze bakar
Hayatta listbox kullanmam..
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Formda Komut Düğmesi Sihirbazında Makro Yerine Olay Yordamı Oluşturma bentürk 6 82 24/02/2017, 13:23 bentürk
  Formda İskonto Veya Kdvden biri Girildiğinde Geliş Fiyatı Değişsin haziran4 2 48 15/02/2017, 12:19 haziran4
  Formda Veri girişi yapılan bir alanın raporda gözükmemesi murat dikme 2 39 15/02/2017, 06:10 murat dikme
  Birden Fazla Seçenek İle Formda Filtreleme Yapmak dufrety 3 73 09/02/2017, 13:26 dufrety
  Formda ilk tarih ve son tarih girildiğide de veri listelensin haziran4 2 36 09/02/2017, 10:57 haziran4


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya