formda scrollbarları vba kodu ile hareket ettirmek
Tarih
02/05/2014 15:30
Konu Sahibi
vetaltan
Yorumlar
8
Okunma
1890
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
vetaltan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Çözüldü 
Değerli arkadaşlar,
Formdaki yatay veya dikey kaydırma çubuklarını,vb kodu ile aşağı yukarı yada sağa sola hareket ettirebilir miyiz?
vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.556
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,19:15
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Örnek uygulamanızı ekler misiniz?
Cevapla

vetaltan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Çözüldü 
Sn. ozanakkaya

Bu konuyla ilgili hiçbir fikrim olmadığı için ne yazık ki herhangi bir örnek uygulamam yok.Ancak,Access-sql forumunda aynı soruyu paylaştım ve cevap olarak bir örnek uygulama aldım.Henüz inceleme fırsatım olmadı.O mdb'yi sizinle paylaşıyorum.


Ek Dosyalar
.zip   SetGetScrollbars.zip (Dosya Boyutu: 141,78 KB / İndirme Sayısı: 8)
vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.556
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,19:15
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Başka siteye nasıl sordunuz veya nasıl bir cevap aldınız bilmiyorum, vb koduyla kaydırma çubuğuna niçin müdahale edilmek istenir onu öğrenmek için örnek uygulama istedim.

Bu isteğin amacı nedir?
Cevapla

vetaltan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Çözüldü 
Sn.ozanakkaya,
form üzerindeki verinin boyutunun, formun yükseklik ve genişliğinden büyük olduğu durumda,acleftbutton&mousemove olayı ile formu kaydırmak amacıyla bunu düşündüm.
örneğin;yanyana >40 adet ve altalta form yüksekliğini aşacak sayıda textbox varsa ,formun vertikal ve horizantal scrollbarlarını kullanmadan,acleftbutton&mousemove olayı ile formun görünmeyen bölümlerine ulaşmaktı amacım.Biraz karışık yazdım,umarım amacım hakkında açıklayıcı olabilmişimdir.
vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

fatih karagöl
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
167
05/10/2010
88
Edirne
-
15/12/2015,17:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Selamlar
Formunuza alt bilgi ve üst bilgi alanları olsun

Alt bilgi mousemove olayına Me.Form.SelTop = Me.Form.SelTop + 1
ÜSt bilgi mousemove olayına Me.Form.SelTop = Me.Form.SelTop - 1
kodlarını ekleyin. istediğiniz scrool olayı gerçekleşecektir.
Daha da geliştirilebilir ama orası sizin hayal gücünüze bakar
Hayatta listbox kullanmam..
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Ürün Sorgu Kodu Çalışmıyor U.ALTUN 9 148 15/05/2017, 17:13 U.ALTUN
  Formda Resim Ekleme mharman 4 114 13/05/2017, 19:29 mharman
  Açılan Formda Currentrecord Datasını Getirmek temre 5 79 07/05/2017, 20:45 temre
  Sekmeli Formda Mouse Move Yazı Rengi Değitirme bentürk 13 223 24/04/2017, 13:16 bentürk
  Formda Toplama 6246386 3 182 17/04/2017, 10:12 6246386


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status