Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
17/01/2010 03:57
Konu Sahibi
kursad05
Yorumlar
7
Okunma
2685
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

kursad05

Kendi halinde...
Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
K.... K....
99
12/02/2009
0
Amasya
Ofis 2013 64 Bit
19/09/2017,16:38
Çözüldü 
Selam arkadaşlar. Daha doğrusu hocalarım. Sizlerin de yadımı ile bir istatistik programı hazırlama gayreti içerisindeyim. Personeller ile ilgili istatistikleri hazırladım gibi. Ancak okullardaki öğrenci sayıları ve bunlarla ilgili istatistik hazırlarken bir sorunum ortaya çıktı. Köy okulları için bi şekilde aştım. her bir veri için tabloda ayrı alan oluşturdum. Ancak merkez okullarının sayısı fazla olduğu için yeterli alan açamadım tabloda. Ben de merkez okulları için farklı bir adım atmaya çalıştım. Sitedeki arkadaşların yardımı ile kod ile formül yazdım. formu ve tablosunu oluşturdum. ( Öğrenci Form İlköğretim Merkez ) adlı bu formda sınıflar bazında kız ve erkek olarak ayrı şekilde girilen verileri kızlar ve erkekler olarak ayrı ayrı toplayıp yazacak. sonra da diğer alanda kız ve erkek toplamlarını yapacak. sonucu ise derslik sayısına bölerek ilgili alana yazacak. okuldaki öğretmenlerin toplamını da alacak (İdareciler okul öncesi ve rehber öğretmenler hariç ) bunu da ilgili alana yazacak ve İlköğretim merkez tablosuna kaydedecek. Ben dediğim gibi kodları yazdım ama forma entegre etmeyi başaramadım sanırım. Zira hesaplama yapmıyor. Acaba nerde hata yaptım ilgilenebilir misiniz? Hazırladığım kodları zipli dosya içine ayrıca txt olarak ekledim.
Teşekkürler şimdiden...

.rar   Deneme.rar (Dosya Boyutu: 653,55 KB / İndirme Sayısı: 31)


Gün gelecek herkes beni ve Access'i anlayacak!!!
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.801
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Dün,18:32
Çözüldü 
sn kursad05, kodları metin kutularının "odaklanma sonlandığında" olayına yazmışsınız. kodları metin kutularının girildiğinde olayına, kodların tamamını da formun açıldığında olayına yazmalısınız.


Cevapla

assenucler

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... S.... Ş....
2.054
31/10/2008
63
İstanbul
-
01/09/2017,15:34
Çözüldü 
Sayın kursad05;

Bu güzel çalışma için sizi kutlarım. Sayın sledgeab'ın önerisi sonrası, dosyanın son şeklini yükleyebilir misiniz?

Teşekkürler..


Cevapla

kursad05

Kendi halinde...
Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
K.... K....
99
12/02/2009
0
Amasya
Ofis 2013 64 Bit
19/09/2017,16:38
Çözüldü 
(18/01/2010, 07:28)sledgeab Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sn kursad05, kodları metin kutularının "odaklanma sonlandığında" olayına yazmışsınız. kodları metin kutularının girildiğinde olayına, kodların tamamını da formun açıldığında olayına yazmalısınız.


?? Olayı anlayamadım hocam kusura bakmayın. Biraz daha açıklayabilir misiniz? Teşekkürler


Gün gelecek herkes beni ve Access'i anlayacak!!!
Cevapla

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
senin yazdığın kod
Private Sub ToplamErkek_lostfocus()
[ToplamErkek] = [1E] + [2E] + [3E] + [4E] + [5E] + [6E] + [7E] + [8E]
End Sub
bu kod böyle olamaz.yapman gereken şey
Private Sub Ctl1E_AfterUpdate()
Me.Toplam_Erkek = Me.Ctl1E + Me.Ctl2E + Me.Ctl3E + Me.Ctl4E + Me.Ctl5E + Me.Ctl6E + Me.Ctl7E + Me.Ctl8E
End Sub
ya kodları bu şekilde her bir erkek alanı ve kız alanı için ayrı ayrı güncelleştirme sonrası olayına yazacaksın.
burada ctl ne diye sorarsan onu Access kendisi atıyor. sayısal değerle başlayan alan isimlerinin başına ekliyor bunu.
vey bir başka yol toplan değerini almak için toplam erkek alanının denetim kaynağına
=[1E]+[2E]+[3E]+[4E]+[5E]+[6E]+[7E]+[8E] bunu kopyala. bu şekilde yaparsan tablona kaydetmez. zaten toplam alanlarının tabloya kaydedilmesi önerilmeyen bir durumdur. istediğin yolu kendin seçebilirsin.


İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
sayın kursad05. sorun halloldumu.


İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

[-]
Etiketler
ile formda sorunu kod yaptırm hesaplama


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Hesaplama Hk. serkan1985 5 137 22/09/2017, 21:58 biberli33
Çözüldü Müşteri İşlemlerini Tek Formda Takip U.ALTUN 7 370 05/09/2017, 09:10 U.ALTUN
Çözüldü Sürekli Formda Kayıt Girdisi Üstte Olması Yardım... bilservisci 13 365 28/08/2017, 01:42 bilservisci
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 7 335 21/08/2017, 12:04 direnist
Çözüldü Tek Formda Bilgilerin Açılması Hk. serkan1985 2 196 01/08/2017, 22:13 serkan1985

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.