Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
17/01/2010 03:57
Konu Sahibi
kursad05
Yorumlar
7
Okunma
2965
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

kursad05

Aktif Üye
Kü.... KA....
 41
 24
 99
 12/02/2009
0
 Amasya
 
 Ofis 2013 64 Bit
 02/11/2018,13:13
Çözüldü 
Selam arkadaşlar. Daha doğrusu hocalarım. Sizlerin de yadımı ile bir istatistik programı hazırlama gayreti içerisindeyim. Personeller ile ilgili istatistikleri hazırladım gibi. Ancak okullardaki öğrenci sayıları ve bunlarla ilgili istatistik hazırlarken bir sorunum ortaya çıktı. Köy okulları için bi şekilde aştım. her bir veri için tabloda ayrı alan oluşturdum. Ancak merkez okullarının sayısı fazla olduğu için yeterli alan açamadım tabloda. Ben de merkez okulları için farklı bir adım atmaya çalıştım. Sitedeki arkadaşların yardımı ile kod ile formül yazdım. formu ve tablosunu oluşturdum. ( Öğrenci Form İlköğretim Merkez ) adlı bu formda sınıflar bazında kız ve erkek olarak ayrı şekilde girilen verileri kızlar ve erkekler olarak ayrı ayrı toplayıp yazacak. sonra da diğer alanda kız ve erkek toplamlarını yapacak. sonucu ise derslik sayısına bölerek ilgili alana yazacak. okuldaki öğretmenlerin toplamını da alacak (İdareciler okul öncesi ve rehber öğretmenler hariç ) bunu da ilgili alana yazacak ve İlköğretim merkez tablosuna kaydedecek. Ben dediğim gibi kodları yazdım ama forma entegre etmeyi başaramadım sanırım. Zira hesaplama yapmıyor. Acaba nerde hata yaptım ilgilenebilir misiniz? Hazırladığım kodları zipli dosya içine ayrıca txt olarak ekledim.
Teşekkürler şimdiden...


Gün gelecek herkes beni ve Access'i anlayacak!!!

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 479
 11.975
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,13:54
Çözüldü 
sn kursad05, kodları metin kutularının "odaklanma sonlandığında" olayına yazmışsınız. kodları metin kutularının girildiğinde olayına, kodların tamamını da formun açıldığında olayına yazmalısınız.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

assenucler

Aktif Üye*
A..... Se.... Şe....
 125
 2.057
 31/10/2008
63
 İstanbul
 
 -
 03/01/2019,11:47
Çözüldü 
Sayın kursad05;

Bu güzel çalışma için sizi kutlarım. Sayın sledgeab'ın önerisi sonrası, dosyanın son şeklini yükleyebilir misiniz?

Teşekkürler..



Kullanici Avatari

kursad05

Aktif Üye
Kü.... KA....
 41
 24
 99
 12/02/2009
0
 Amasya
 
 Ofis 2013 64 Bit
 02/11/2018,13:13
Çözüldü 
(18/01/2010 07:28)sledgeab Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sn kursad05, kodları metin kutularının "odaklanma sonlandığında" olayına yazmışsınız. kodları metin kutularının girildiğinde olayına, kodların tamamını da formun açıldığında olayına yazmalısınız.

?? Olayı anlayamadım hocam kusura bakmayın. Biraz daha açıklayabilir misiniz? Teşekkürler


Gün gelecek herkes beni ve Access'i anlayacak!!!

Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

Aktif Üye
 37
 21
 568
 22/11/2008
189
 Giresun
 
 Ofis 2007
 09/10/2018,12:51
Çözüldü 
senin yazdığın kod
Private Sub ToplamErkek_lostfocus()
[ToplamErkek] = [1E] + [2E] + [3E] + [4E] + [5E] + [6E] + [7E] + [8E]
End Sub
bu kod böyle olamaz.yapman gereken şey
Private Sub Ctl1E_AfterUpdate()
Me.Toplam_Erkek = Me.Ctl1E + Me.Ctl2E + Me.Ctl3E + Me.Ctl4E + Me.Ctl5E + Me.Ctl6E + Me.Ctl7E + Me.Ctl8E
End Sub
ya kodları bu şekilde her bir erkek alanı ve kız alanı için ayrı ayrı güncelleştirme sonrası olayına yazacaksın.
burada ctl ne diye sorarsan onu Access kendisi atıyor. sayısal değerle başlayan alan isimlerinin başına ekliyor bunu.
vey bir başka yol toplan değerini almak için toplam erkek alanının denetim kaynağına
=[1E]+[2E]+[3E]+[4E]+[5E]+[6E]+[7E]+[8E] bunu kopyala. bu şekilde yaparsan tablona kaydetmez. zaten toplam alanlarının tabloya kaydedilmesi önerilmeyen bir durumdur. istediğin yolu kendin seçebilirsin.


İyiki Varsın Access Img-grin

Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

Aktif Üye
 37
 21
 568
 22/11/2008
189
 Giresun
 
 Ofis 2007
 09/10/2018,12:51
Çözüldü 
sayın kursad05. sorun halloldumu.


İyiki Varsın Access Img-grin


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Süre Hesaplama access acemisi 3 115 02/03/2019, 14:27
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Yeni Formda Açma access acemisi 4 177 02/03/2019, 10:23
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Mükerrer Kayıt (il Ve İlçe Sorunu) Dart Reder 6 302 16/02/2019, 08:16
Son Yorum: Dart Reder
Çözüldü Hesaplama oosmaner 2 153 12/02/2019, 09:04
Son Yorum: oosmaner
Çözüldü Formda Çıkarma İşlemi. kalabakli 5 120 02/02/2019, 23:02
Son Yorum: kalabakli

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.