Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
02/02/2010 14:25
Konu Sahibi
farukpoyraz
Yorumlar
25
Okunma
5144
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

farukpoyraz

Aktif Üye
Aktif Üye
 34
81
6
18/08/2009
0
Ankara
Ofis 2007
12/03/2010,10:47
Çözüldü 
kullanıcı girişi yapıldığında girmiş olduğu formda yaptığı değişiklikleri ilk paraf ve son paraf ve tarih olarak göstermek istiyorum.Yani değişiklik yaptığında o kişininm parafını yada ismini kaydetsin.teşekkürler.diğer örneklere baktım ancak kendime uyarlayamadım.


farukpoyraz, 18-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
4.804
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
16/07/2018,11:14
Çözüldü 
Çalışmanızı ilk başlayan kişiyle devam ettirseydiniz keşke. Çalışmanın başlangıcı bir başka Access destek sitesi tarafından "damgalanmış" durumda. Bu nedenle eklentinizi kaldırıyorum.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

farukpoyraz

Aktif Üye
Aktif Üye
 34
81
6
18/08/2009
0
Ankara
Ofis 2007
12/03/2010,10:47
Çözüldü 
nasıl yani ben yaptım bunu sadece kullanıcı bolumunu baska ornekden aldım.
tamam kusura bakmayın hiç dikkat etmemişim ben ornekden almıstım.tamammı


Ek Dosyalar
.rar   Yeni WinRAR archive.rar(Dosya Boyutu: 177,97 KB / İndirme Sayısı: 13)
farukpoyraz, 18-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
4.804
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
16/07/2018,11:14
Çözüldü 
Anladım. Düzettiğiniz için teşekkürler.. Sorunuza gelirsek:

Önce bir modül oluşturun. İçine de global bir kullanıcı adı değişkeni açın. Modülün içeriği şöyle olacak:

Kod:
Golabal kullaniciadi as string

Eğer herhangibir yerde "kullaniciadi" şeklinde bir kullanım varsa bu değeri değiştirin. (mesela "kulladi" gibi birşey yapın)

Sanıyorum kullanıcı adıyla girdiğiniz bir form var. O formdaki doğru kullanıcı adı ve şifre girildiğinde yapılan eylemden önce bu değere kullanıcı adına atayın:

Kod:
kullaniciadi = user

gibi. Buradaki "kullaniciadi" değeri değişkenden, "user" değeri ise formdan geliyor. Böylece programın her yerinden "kullaniciadi" diyerek (tırnaklar yok tabii ki) aktif olan kullanıcıyı çağırabiliriz. Mesela bir formdaki bir olaya şöyle bir şekilde kullanım komutu verebilirsiniz. Diyelim bir butonun click yordamına:

Kod:
me.metin1= kullaniciadi

şeklinde bu değeri atayabilirsiniz. Sanırım anlaşılmıştır. Anlamadığınız yer varsa sorun yardımcı olayım.

BU arada form üzerinden de direk alabilirdiniz. Ama gördüğüm kadarıyla şifre formunuz işi bitince simge durumuna küçülmüyor, direk kapanıyor. Bu nedenle kapanmadan önce bu kullanici adını modül üzerindeki global değişkene atıyoruz ki, her yerden çağırabilelim.

Kolay gelsin.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

farukpoyraz

Aktif Üye
Aktif Üye
 34
81
6
18/08/2009
0
Ankara
Ofis 2007
12/03/2010,10:47
Çözüldü 
yanlış anlaşılmadan dolayı çok özür dilerimya hiç dikkat etmedim.Blgiler için teşekkürler ama ben bunları benim accessa nasıl ekleyeceğim.ben bendeki tüm kullanıcı ile ilgili olan tablove formları silsem baştan yapsam nasıl yapacağımı anlatsanız :-(


farukpoyraz, 18-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
4.804
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
16/07/2018,11:14
Çözüldü 
Hepsini silmenize gerek yok. Dediklerim çok basit işlemler. Benim yapıp göndermem de mümkün ama balık tutmayı öğrenmeniz daha yararlı değil mi? Ama illa da olsun derseniz sizin çalışmanız üzerinde de dediklerimi uygulayabilirim.


İnadına, ille de Accesstr.net...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Form İlişkilendirmede Sınırlılık.iki Formda Aynı Veriyi Gösterme. antoryum 12 161 8 saat önce
Son Yorum: antoryum
Çözüldü Sürekli Formda Matematiksel İşlem Hatası te-kin 2 79 03/07/2018, 19:33
Son Yorum: te-kin
Çözüldü Formda Silinecek Veri Yokken Butona Basıldığında Silme Uyarısının Ekrana Gelmesi mmert06 2 134 01/07/2018, 23:55
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Sürekli Formda Filtreleme Sorunu mmert06 4 126 01/07/2018, 19:32
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Sürekli Formda Etiketlerin İçerisindeki Metnin Dikey Olarak Ortalanması mmert06 2 78 22/06/2018, 12:29
Son Yorum: mmert06

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.