formda ilk paraf son paraf nasıl ekleyebilirim?
Tarih
02/02/2010 14:25
Konu Sahibi
farukpoyraz
Yorumlar
25
Okunma
4206
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



farukpoyraz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
81
6
18/08/2009
0
Ankara
Ofis 2007
12/03/2010,10:47
Çözüldü 
Sponsor Reklam
kullanıcı girişi yapıldığında girmiş olduğu formda yaptığı değişiklikleri ilk paraf ve son paraf ve tarih olarak göstermek istiyorum.Yani değişiklik yaptığında o kişininm parafını yada ismini kaydetsin.teşekkürler.diğer örneklere baktım ancak kendime uyarlayamadım.
farukpoyraz, 18-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
13/02/2017,02:22
Çözüldü 
Çalışmanızı ilk başlayan kişiyle devam ettirseydiniz keşke. Çalışmanın başlangıcı bir başka Access destek sitesi tarafından "damgalanmış" durumda. Bu nedenle eklentinizi kaldırıyorum.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

farukpoyraz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
81
6
18/08/2009
0
Ankara
Ofis 2007
12/03/2010,10:47
Çözüldü 
Sponsor Reklam
nasıl yani ben yaptım bunu sadece kullanıcı bolumunu baska ornekden aldım.
tamam kusura bakmayın hiç dikkat etmemişim ben ornekden almıstım.tamammı



Ek Dosyalar
.rar   Yeni WinRAR archive.rar (Dosya Boyutu: 177,97 KB / İndirme Sayısı: 13)
farukpoyraz, 18-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
13/02/2017,02:22
Çözüldü 
Anladım. Düzettiğiniz için teşekkürler.. Sorunuza gelirsek:

Önce bir modül oluşturun. İçine de global bir kullanıcı adı değişkeni açın. Modülün içeriği şöyle olacak:

Kod:
Golabal kullaniciadi as string

Eğer herhangibir yerde "kullaniciadi" şeklinde bir kullanım varsa bu değeri değiştirin. (mesela "kulladi" gibi birşey yapın)

Sanıyorum kullanıcı adıyla girdiğiniz bir form var. O formdaki doğru kullanıcı adı ve şifre girildiğinde yapılan eylemden önce bu değere kullanıcı adına atayın:

Kod:
kullaniciadi = user

gibi. Buradaki "kullaniciadi" değeri değişkenden, "user" değeri ise formdan geliyor. Böylece programın her yerinden "kullaniciadi" diyerek (tırnaklar yok tabii ki) aktif olan kullanıcıyı çağırabiliriz. Mesela bir formdaki bir olaya şöyle bir şekilde kullanım komutu verebilirsiniz. Diyelim bir butonun click yordamına:

Kod:
me.metin1= kullaniciadi

şeklinde bu değeri atayabilirsiniz. Sanırım anlaşılmıştır. Anlamadığınız yer varsa sorun yardımcı olayım.

BU arada form üzerinden de direk alabilirdiniz. Ama gördüğüm kadarıyla şifre formunuz işi bitince simge durumuna küçülmüyor, direk kapanıyor. Bu nedenle kapanmadan önce bu kullanici adını modül üzerindeki global değişkene atıyoruz ki, her yerden çağırabilelim.

Kolay gelsin.

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

farukpoyraz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
81
6
18/08/2009
0
Ankara
Ofis 2007
12/03/2010,10:47
Çözüldü 
Sponsor Reklam
yanlış anlaşılmadan dolayı çok özür dilerimya hiç dikkat etmedim.Blgiler için teşekkürler ama ben bunları benim accessa nasıl ekleyeceğim.ben bendeki tüm kullanıcı ile ilgili olan tablove formları silsem baştan yapsam nasıl yapacağımı anlatsanız :-(
farukpoyraz, 18-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
13/02/2017,02:22
Çözüldü 
Hepsini silmenize gerek yok. Dediklerim çok basit işlemler. Benim yapıp göndermem de mümkün ama balık tutmayı öğrenmeniz daha yararlı değil mi? Ama illa da olsun derseniz sizin çalışmanız üzerinde de dediklerimi uygulayabilirim.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Açılır Kutu Da Seçilen İçeriğin Adını Başka Listeye Yazdırma Nasıl Olmalı haziran4 6 47 3 saat önce haziran4
  2016 Access Mouse El İşareti Nasıl Yapılır bentürk 2 22 Dün, 15:54 bentürk
  Formda İskonto Veya Kdvden biri Girildiğinde Geliş Fiyatı Değişsin haziran4 2 47 15/02/2017, 12:19 haziran4
  Formda Veri girişi yapılan bir alanın raporda gözükmemesi murat dikme 2 38 15/02/2017, 06:10 murat dikme
  Birden Fazla Seçenek İle Formda Filtreleme Yapmak dufrety 3 69 09/02/2017, 13:26 dufrety


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya