Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
vegeta021
Tarih
03/05/2010 23:25
Konu Sahibi
vegeta021
Yorumlar
6
Okunma
2311
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
vegeta021

vegeta021

Aktif Üye
 34
 20
 64
 30/12/2009
0
 Kocaeli
 
 Ofis 2003
 16/09/2011,13:51
Çözüldü 
merhabalar...

fatura tutarıyla devreden bakiyeyi toplayarak toplam borça yazdırmak ve

fatura tutarıyla % 18'i çarpıp toplam borça yazdırma işlemlerini nasıl yapabilirim.


vegeta021, 30-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

ercansahin

ercansahin

Uzman
Er.... ŞA....
 44
 69
 3.757
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 19/04/2019,19:15
Çözüldü 
Yaptığınız tabloya uygun olarak hazırlanan FİRMALAR Sorgu isimli raporu inceleyiniz lütfen.

Ancak size tavsiyem, tabloyu bu şekilde değilde sadece verileri tuttuğunuz bir alan olarak kullanmanız ve Devreden Bakiye gibi hesaplamaları sorgu ile hallederek istediğiniz form veya raporda kullanmanızdır.



benremix

benremix

Onursal Üye
Ra.... So....
 52
 127
 4.443
 17/05/2009
365
 Ankara
 Şirket Sahibi
 Ofis 2010 64 Bit
 21/04/2019,21:56
Çözüldü 
Sn Vegeta021 23:25 soruyu sormuşsunuz, 23:27 forumdan çıkmışsınız. Lütfen şu linkteki konuyu okuyunuz. Saygılar...


https://www.accesstr.net/konu-konu-takibi.html


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi



vegeta021

vegeta021

Aktif Üye
 34
 20
 64
 30/12/2009
0
 Kocaeli
 
 Ofis 2003
 16/09/2011,13:51
Çözüldü 
sayın ercansahin

söylediğinizde haklısınız. kusura bakmayın. insan bazen istemeden de olsa bilgisayarı kapatmak zorunda kalıyor. bu da öyle bir durumdu. bundan sonra daha dikkatli olucamdan emin olabilirsiniz.

sayın benremix

access'i fazla kullanmayı bilmediğim için sizin dediğiniz gibi pratik düşünemiyorum. bu yüzden ne yapmaya çalışırsam çalışayım hep en zor yol oluyor malesef. bu programı kullanıcak olan arkadaşlar bilgisayarı fazla kullanmayı bilmiyorlar. onların istediği verileri gircekler aşağıda da gerekli toplamların kendiliğinden hesaplanması. bu yüzden formu bu şekilde hazırlamaya çalıştım. sizce şimdi ne yapmam gerekiyor.


vegeta021, 30-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

assenucler

assenucler

Aktif Üye*
A..... Se.... Şe....
 125
 2.057
 31/10/2008
63
 İstanbul
 
 -
 03/01/2019,11:47
Çözüldü 
Sayın vega021;

Günaydın..

Tablonuza bir göz attım. Cari hesapların izlenmesinde bildiğim kadar aşağıdaki formül geçerlidir...

Eski Borcu + Fatura Borcu - Ödeme = Yeni Borcu

Eski borç, önceki yıldan devreden tutar ya da hesap yeni açılmışsa bu tutar her zaman 0 (sıfır) olmalıdır.

FIRMALAR ALT BİLGİ tablosu'nda , TOPLAM BORC alanı olmamalı, DEVREDEN BAKIYE alanında ise sadece bir kez tutar olmalı ki, yukarıdaki formule göre oluşturulacak sorguda TOPLAM BORÇ alanı doğru sonucu versin...

Aşağıdaki resim, 1 nolu firmanın tarihe göre sıralı hareketlerini ve Access 2007 ile gelen bir özellikle de toplam satırı oluşturularak, tutar alanlarının Genel Toplamını göstermektedir.

Resimdeki toplamlar, yukarıda altı çizili formüle uygulandığında, sonuçlar firmanın gerçek borç ya da alacak toplamını göstermemektedir.

Sayın ercansahin hocam olması gerekeni yazmış zaten...

Bu konuya değinmek istedim.


Ekran Görüntüleri
   

vegeta021

vegeta021

Aktif Üye
 34
 20
 64
 30/12/2009
0
 Kocaeli
 
 Ofis 2003
 16/09/2011,13:51
Çözüldü 
sayın assenucler

tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. 2007' yi yükleyip tekrar deniyecem. sizce hazırladığım form bu haliyle verimsiz mi. yani işe yaramaz mı
herkese teşekkür ederim. istediğimi yaptım en sonunda.formun son hali ektedir.


vegeta021, 30-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sürekli Formda Yazılacak Verinin Otomatik Olarak Gelmesi mmert06 2 342 19/04/2019, 22:50
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Yeni Formda Açma access acemisi 4 195 02/03/2019, 10:23
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Alt Tablolardan Oluşmuş Ana Tabloda Sorgulama Nasıl Yapılır ? A_day 7 212 11/02/2019, 22:08
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Formda Çıkarma İşlemi. kalabakli 5 138 02/02/2019, 23:02
Son Yorum: kalabakli
Çözüldü Aynı Formda Farklı Tablo Değerlerini Nasıl Kullabilirim? sipuasfaf 2 192 02/02/2019, 15:43
Son Yorum: sipuasfaf

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.