Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
03/05/2010 23:25
Konu Sahibi
vegeta021
Yorumlar
6
Okunma
2061
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

vegeta021

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
64
30/12/2009
0
Kocaeli
Ofis 2003
16/09/2011,13:51
Çözüldü 
merhabalar...

fatura tutarıyla devreden bakiyeyi toplayarak toplam borça yazdırmak ve

fatura tutarıyla % 18'i çarpıp toplam borça yazdırma işlemlerini nasıl yapabilirim.


Ek Dosyalar
.rar   vt12.rar(Dosya Boyutu: 19,75 KB / İndirme Sayısı: 5)
vegeta021, 30-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin

BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
03/03/2018,16:39
Çözüldü 
Yaptığınız tabloya uygun olarak hazırlanan FİRMALAR Sorgu isimli raporu inceleyiniz lütfen.

Ancak size tavsiyem, tabloyu bu şekilde değilde sadece verileri tuttuğunuz bir alan olarak kullanmanız ve Devreden Bakiye gibi hesaplamaları sorgu ile hallederek istediğiniz form veya raporda kullanmanızdır.


Ek Dosyalar
.rar   vt12_2010-05-03.rar(Dosya Boyutu: 21,75 KB / İndirme Sayısı: 6)
Cevapla

benremix

Onursal Üye
Kullanici Avatari
Onursal Üye
R.... S....
4.439
17/05/2009
365
Ankara
Şirket Sahibi
Ofis 2010 64 Bit
02/04/2018,18:54
Çözüldü 
Sn Vegeta021 23:25 soruyu sormuşsunuz, 23:27 forumdan çıkmışsınız. Lütfen şu linkteki konuyu okuyunuz. Saygılar...


https://www.accesstr.net/konu-konu-takibi.html


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi


Cevapla

vegeta021

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
64
30/12/2009
0
Kocaeli
Ofis 2003
16/09/2011,13:51
Çözüldü 
sayın ercansahin

söylediğinizde haklısınız. kusura bakmayın. insan bazen istemeden de olsa bilgisayarı kapatmak zorunda kalıyor. bu da öyle bir durumdu. bundan sonra daha dikkatli olucamdan emin olabilirsiniz.

sayın benremix

access'i fazla kullanmayı bilmediğim için sizin dediğiniz gibi pratik düşünemiyorum. bu yüzden ne yapmaya çalışırsam çalışayım hep en zor yol oluyor malesef. bu programı kullanıcak olan arkadaşlar bilgisayarı fazla kullanmayı bilmiyorlar. onların istediği verileri gircekler aşağıda da gerekli toplamların kendiliğinden hesaplanması. bu yüzden formu bu şekilde hazırlamaya çalıştım. sizce şimdi ne yapmam gerekiyor.


vegeta021, 30-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

assenucler

Gümüş Üye
Kullanici Avatari
Gümüş Üye
A.... S.... Ş....
2.054
31/10/2008
63
İstanbul
-
03/02/2018,00:29
Çözüldü 
Sayın vega021;

Günaydın..

Tablonuza bir göz attım. Cari hesapların izlenmesinde bildiğim kadar aşağıdaki formül geçerlidir...

Eski Borcu + Fatura Borcu - Ödeme = Yeni Borcu

Eski borç, önceki yıldan devreden tutar ya da hesap yeni açılmışsa bu tutar her zaman 0 (sıfır) olmalıdır.

FIRMALAR ALT BİLGİ tablosu'nda , TOPLAM BORC alanı olmamalı, DEVREDEN BAKIYE alanında ise sadece bir kez tutar olmalı ki, yukarıdaki formule göre oluşturulacak sorguda TOPLAM BORÇ alanı doğru sonucu versin...

Aşağıdaki resim, 1 nolu firmanın tarihe göre sıralı hareketlerini ve Access 2007 ile gelen bir özellikle de toplam satırı oluşturularak, tutar alanlarının Genel Toplamını göstermektedir.

Resimdeki toplamlar, yukarıda altı çizili formüle uygulandığında, sonuçlar firmanın gerçek borç ya da alacak toplamını göstermemektedir.

Sayın ercansahin hocam olması gerekeni yazmış zaten...

Bu konuya değinmek istedim.


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   
Cevapla

vegeta021

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
64
30/12/2009
0
Kocaeli
Ofis 2003
16/09/2011,13:51
Çözüldü 
sayın assenucler

tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. 2007' yi yükleyip tekrar deniyecem. sizce hazırladığım form bu haliyle verimsiz mi. yani işe yaramaz mı
herkese teşekkür ederim. istediğimi yaptım en sonunda.formun son hali ektedir.


Ek Dosyalar
.rar   v1 form.rar(Dosya Boyutu: 23,32 KB / İndirme Sayısı: 4)
vegeta021, 30-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Formda Bir Ad Seçtiğimde Diğer Veri Otomatik Gelsin seckingbs 4 138 03/04/2018, 08:04 seckingbs
Çözüldü Formda Yan Toplam Aldırma hegu 4 124 04/03/2018, 19:03 ozanakkaya
Çözüldü İki Farklı Tablodaki Verileri Karşılaştırma Nasıl Yapılır? seadelikur 6 171 01/03/2018, 17:38 seadelikur
Çözüldü Formda Adres Kısmını Butun İle Cariden Getirmek haziran4 6 212 07/02/2018, 08:02 haziran4
Çözüldü Formda Kaydet Denildiğinde Güncelleme İse Üzerine 2 Farklı Yere Güncelleme Değilse haziran4 3 139 05/02/2018, 13:52 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
 
 
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.