Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
15/04/2013 16:22
Konu Sahibi
Emin Kılıç
Yorumlar
6
Okunma
3020
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy

Emin Kılıç

Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
4
15/04/2013
0
27/05/2013,15:59
Çözüldü 
(15/04/2013, 16:08)Emin Kılıç Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar. İlgilendiğim bir çalışmada fikirlerinize yardımlarınıza ihtiyacım var.
Çalıştığım kurumda tr geneli ve yıl boyu çok sayıda etkinlik düzenlenmekte. Ben bu etkinliklerin detay bilgilerini tutmak üzere (ekte bulunan) bir çalışma ile uğraşıyorum. Bu çalışmayla ilgili 3 ayrı sorumu 3 ayrı başlıkta açıyorum(kurallar gereği).

Resimdeki gibi kaba taslak bir form oluşturdum. Bu form lazım olan tüm bilgileri girmemi sağlıyor. Bütün girdiler tek form üzerinden alınıyor ve tek tabloda tutuluyor.
Bu tablodaki bilgilerle "tamamlanan, ertelenen, iptal olan" etkinlikleri raporlamayı düşünüyorum, Yine Katılımcı sayılarına ilişkin verilerden "tamamlanan etkinliklere katılan toplam öğretmen sayısı , veli sayısı .. " gibi özet raporlar tasarlamam gerekli.

Hem kayıtlı bütün etkinlikler için hemde iki tarih arasında gerçekleşmiş etkinlikleri form üzerinden nasıl filtreleyip, raporda ilgili sütun altına değerlerin toplamını yazdırabilirim?

Emeğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Ek Dosyalar
eminprojedatabase.rar

resim


Cevapla

Emin Kılıç

Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
4
15/04/2013
0
27/05/2013,15:59
Çözüldü 
Basit ve forumda örneği bol olmasına rağmen "iki tarih arası filtreleme" konusunu yapamadım
bu bir "yap gönder" sorusundan ziyade "öğrenip yapmak istiyorum" sorusudur!


Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.801
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Dün,18:32
Çözüldü 
Fikir vermesi açısından, iki tarih arası listeleme yardım linkinde, 6. mesajdaki örnek uygulamayı inceleyiniz.
Eğer yapamazsanız iki tarih arası filtreleme işleminin hangi raporda yapılacağını belirtin yardımcı olmaya çalışırız.


Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.801
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Dün,18:32
Çözüldü 
Sn. Emin Kılıç, problem çözüldü mü acaba ?


Cevapla

Emin Kılıç

Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
4
15/04/2013
0
27/05/2013,15:59
Çözüldü 
evet şu an iki tarih arasındaki raporlamayı yapabildim, ancak bu seferde ;
"iki tarih arasındaki" filtresini formda butonları bulunan özel raporlara entegre etmekte sıkıjntı yaşıyorum.
resim


Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.801
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Dün,18:32
Çözüldü 
resimdeki "iki tarih aralığında rapor" yazan forma açılan kutu ekle, açılan kutuya (değer listesi) rapor isimlerini yaz, rapor al butonunun tıklandığında olayınada

Visual Basic Code
dim RaporAdi as string

Raporadi=me.acilankutuadi

docmd.openreport Raporadi, acviewpreview, "", "", acnormal


kodu ekle, tarihleri belirtip rapor adını seçtiğinde seçtiğin rapor açılır.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

[-]
Etiketler
raporlama arasını formda iki filtreleyip tarih hakkında


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Müşteri İşlemlerini Tek Formda Takip U.ALTUN 7 370 05/09/2017, 09:10 U.ALTUN
Çözüldü Sürekli Formda Kayıt Girdisi Üstte Olması Yardım... bilservisci 13 365 28/08/2017, 01:42 bilservisci
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 7 335 21/08/2017, 12:04 direnist
Çözüldü Tek Formda Bilgilerin Açılması Hk. serkan1985 2 196 01/08/2017, 22:13 serkan1985
Çözüldü Farklı Tablolar Arası Tarih Kriterli İşlemler ALTANs 3 281 25/07/2017, 16:08 ALTANs

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.