Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
30/10/2009 16:09
Konu Sahibi
sessizgemi
Yorumlar
6
Okunma
2946
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

sessizgemi

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
17
6
09/04/2009
Sivas
Ofis 2003
17/04/2012,23:48
Çözüldü 
merhaba bir formda bir alana girilen değerlerin toplamını başka bir formda toplam olarak nasıl gösterebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.. Şimdiden Teşekkürler..



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
4.787
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
29/03/2018,15:43
Çözüldü 
Toplamın görüntüleneceği form üzerindeki bir metin kutusunun denetim kaynağına

= forms!diğerformadi.alanaadi

yazarsanız diğer formdaki metin kutusunda bulunan değer bu alanda görüntülenir. Bundan hareketle, ilk formunuzda alanların toplamını alıp bir metin kutusuna yazmak ve bu metin kutusundaki bilgiyi de 2. nci formdaki alana yukarıda anlattığım şekilde getirmek mantıklı olacaktır. Aksi taktirde tüm alanların değerlerini ikinci formda toplamak mantıksız olurdu. Bir örnek hazırlarsanız örnek üzerinde de gösterebilirim.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

sessizgemi

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
17
6
09/04/2009
Sivas
Ofis 2003
17/04/2012,23:48
Çözüldü 
Örnek üzerinde gösterirseniz daha iyi anlayacağım.. Basit bir örnek hazırladım.. Örnekte tutar formunda tutar alanına girilen değerlerin toplamının toplam formunda toplam kısmında görünmesini istiyorum.. teşekkürler..


Ek Dosyalar
.rar   toplam örn.rar(Dosya Boyutu: 8,23 KB / İndirme Sayısı: 30)

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
Onursal Üye
1.716
01/11/2008
416
-
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Mehmet Hocamın dediğinden farklı olarak başka bir yolda şu şekilde olacaktır
Toplam Formunuzdaki Toplam adlı metin kutusunun veri kaynağına bunu yazarsanız da toplamları ala bilirsiniz.Amaç sadece toplamları almaksa...

Kod:
=DSum("Tutar";"Tutar")


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

sessizgemi

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
17
6
09/04/2009
Sivas
Ofis 2003
17/04/2012,23:48
Çözüldü 
çok teşekkürler.. demek istediğim buydu Img-grin



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
4.787
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
29/03/2018,15:43
Çözüldü 
Pardon ama sizin söylediğinize bir daha baktım:

Alıntı:merhaba bir formda bir alana girilen değerlerin toplamını başka bir formda toplam olarak nasıl gösterebilirim

Burdan anladığım şey bir formdaki alanları başka bir formda toplamaktır. Ben de onu anlattım. Basit bir toplama fonksiyonu değildi sorduğunuz şey..


İnadına, ille de Accesstr.net...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Sürekli Formda Etiketlerin İçerisindeki Metnin Dikey Olarak Ortalanması mmert06 2 57 22/06/2018, 12:29 mmert06
Çözüldü Alt Formda Hesaplanmış Alanların Tabloda Göstermek. fascioğlu 6 206 20/06/2018, 15:59 fascioğlu
Çözüldü Alt Formda Boş Satır Oluşması Ve Veri Aktarma Sorgusu fascioğlu 9 174 20/06/2018, 14:54 fascioğlu
Çözüldü Alt Formda Kayıt Bul İşlemi fascioğlu 14 321 06/06/2018, 17:31 ozanakkaya
Çözüldü Formda Resim Yoksa Hata Sorunu fascioğlu 11 213 31/05/2018, 16:45 fascioğlu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.