Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
30/10/2009 16:09
Konu Sahibi
sessizgemi
Yorumlar
6
Okunma
2988
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

sessizgemi

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 26
 17
 6
 09/04/2009
 Sivas
 
 Ofis 2003
 17/04/2012,23:48
Çözüldü 
merhaba bir formda bir alana girilen değerlerin toplamını başka bir formda toplam olarak nasıl gösterebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.. Şimdiden Teşekkürler..



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
 4.890
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 Dün,22:15
Çözüldü 
Toplamın görüntüleneceği form üzerindeki bir metin kutusunun denetim kaynağına

= forms!diğerformadi.alanaadi

yazarsanız diğer formdaki metin kutusunda bulunan değer bu alanda görüntülenir. Bundan hareketle, ilk formunuzda alanların toplamını alıp bir metin kutusuna yazmak ve bu metin kutusundaki bilgiyi de 2. nci formdaki alana yukarıda anlattığım şekilde getirmek mantıklı olacaktır. Aksi taktirde tüm alanların değerlerini ikinci formda toplamak mantıksız olurdu. Bir örnek hazırlarsanız örnek üzerinde de gösterebilirim.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

sessizgemi

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 26
 17
 6
 09/04/2009
 Sivas
 
 Ofis 2003
 17/04/2012,23:48
Çözüldü 
Örnek üzerinde gösterirseniz daha iyi anlayacağım.. Basit bir örnek hazırladım.. Örnekte tutar formunda tutar alanına girilen değerlerin toplamının toplam formunda toplam kısmında görünmesini istiyorum.. teşekkürler..


Ek Dosyalar
.rar   toplam örn.rar(Dosya Boyutu: 8,23 KB / İndirme Sayısı: 30)

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 1.716
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Mehmet Hocamın dediğinden farklı olarak başka bir yolda şu şekilde olacaktır
Toplam Formunuzdaki Toplam adlı metin kutusunun veri kaynağına bunu yazarsanız da toplamları ala bilirsiniz.Amaç sadece toplamları almaksa...

Kod:
=DSum("Tutar";"Tutar")


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

sessizgemi

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 26
 17
 6
 09/04/2009
 Sivas
 
 Ofis 2003
 17/04/2012,23:48
Çözüldü 
çok teşekkürler.. demek istediğim buydu Img-grin



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
 4.890
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 Dün,22:15
Çözüldü 
Pardon ama sizin söylediğinize bir daha baktım:

Alıntı:merhaba bir formda bir alana girilen değerlerin toplamını başka bir formda toplam olarak nasıl gösterebilirim

Burdan anladığım şey bir formdaki alanları başka bir formda toplamaktır. Ben de onu anlattım. Basit bir toplama fonksiyonu değildi sorduğunuz şey..


İnadına, ille de Accesstr.net...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Qr Code Raporda Gösterme Problemi hbal09 10 209 21/09/2018, 17:40
Son Yorum: hbal09
Çözüldü Alt Formda Seçilen Kategoriye Göre O Kategoride Bulunan Ürünlerin Süzülmesi 001hacker 2 64 20/09/2018, 23:07
Son Yorum: 001hacker
Çözüldü Formdan Girilen Kaydın Aynı Form'dan Sadece O Kayıt İçin Rapor Çıktısı Alamıyorum. Oğuz Türkyılmaz 9 197 20/09/2018, 18:26
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Etiket Adını Kalıcı Olarak Butonla İle Değiştirme sertac76 12 213 14/09/2018, 15:14
Son Yorum: sertac76
Çözüldü Liste Kutusundaki Tutarların Toplamını Almak Allback 1 70 04/09/2018, 15:47
Son Yorum: Allback

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.