Formda bir alana girilen değerlerin toplamını başka bir formda toplam olarak gösterme
Tarih
30/10/2009 16:09
Konu Sahibi
sessizgemi
Yorumlar
6
Okunma
2464
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
sessizgemi
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
17
6
09/04/2009
Sivas
Ofis 2003
17/04/2012,23:48
Çözüldü 
merhaba bir formda bir alana girilen değerlerin toplamını başka bir formda toplam olarak nasıl gösterebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.. Şimdiden Teşekkürler..
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.757
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,09:55
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Toplamın görüntüleneceği form üzerindeki bir metin kutusunun denetim kaynağına

= forms!diğerformadi.alanaadi

yazarsanız diğer formdaki metin kutusunda bulunan değer bu alanda görüntülenir. Bundan hareketle, ilk formunuzda alanların toplamını alıp bir metin kutusuna yazmak ve bu metin kutusundaki bilgiyi de 2. nci formdaki alana yukarıda anlattığım şekilde getirmek mantıklı olacaktır. Aksi taktirde tüm alanların değerlerini ikinci formda toplamak mantıksız olurdu. Bir örnek hazırlarsanız örnek üzerinde de gösterebilirim.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

sessizgemi
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
17
6
09/04/2009
Sivas
Ofis 2003
17/04/2012,23:48
Çözüldü 
Örnek üzerinde gösterirseniz daha iyi anlayacağım.. Basit bir örnek hazırladım.. Örnekte tutar formunda tutar alanına girilen değerlerin toplamının toplam formunda toplam kısmında görünmesini istiyorum.. teşekkürler..


Ek Dosyalar
.rar   toplam örn.rar (Dosya Boyutu: 8,23 KB / İndirme Sayısı: 30)
Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Mehmet Hocamın dediğinden farklı olarak başka bir yolda şu şekilde olacaktır
Toplam Formunuzdaki Toplam adlı metin kutusunun veri kaynağına bunu yazarsanız da toplamları ala bilirsiniz.Amaç sadece toplamları almaksa...

Kod:
=DSum("Tutar";"Tutar")


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

sessizgemi
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
17
6
09/04/2009
Sivas
Ofis 2003
17/04/2012,23:48
Çözüldü 
çok teşekkürler.. demek istediğim buydu Img-grin
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.757
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,09:55
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Pardon ama sizin söylediğinize bir daha baktım:

Alıntı:merhaba bir formda bir alana girilen değerlerin toplamını başka bir formda toplam olarak nasıl gösterebilirim


Burdan anladığım şey bir formdaki alanları başka bir formda toplamaktır. Ben de onu anlattım. Basit bir toplama fonksiyonu değildi sorduğunuz şey..
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Access Formda Veri Çoğaltma cagatay1234 6 143 27/05/2017, 15:36 cagatay1234
  Genel Toplam Hatası SOSS06 6 108 27/05/2017, 12:19 SMMM.
  Formda Açılan Websayfasının Sesini Kapatmak ALTANs 7 184 27/05/2017, 00:49 ozanakkaya
  Formda Koşullu Toplama cagatay1234 8 216 24/05/2017, 10:02 cagatay1234
  Formda Resim Ekleme mharman 4 145 13/05/2017, 19:29 mharman


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status